Kismamák magzati kardiológiára küldtek már el valakit kamrai septum defectus miatt? 25 hetes kismama
Én voltam magzati szív ultrahangon. Nálam ilyen problémát nem láttak. Szerintem nálad is ez lesz. Magzati szívultrahang. Sajnos ,amit írtál ,arról semmit sem tudok.
De mindenképp ha ilyen problémára utaló jel van ,próbálj a legjobb orvoshoz bekerülni.
Ajánlani tudok orvost ,akinél mi is jártunk, ha szeretnéd.
Kitartás! Remélem minden rendben lesz.
Nálunk az egyik szívféltekét nagyobbnak látták ,minimálisan.
Tenni nem tudnak semmit, de a szülést követő 1-2.napban gyermek kardiológusnak meg kell néznie a picimet.
minden jót kívánok!
(első)
Szia!
Nálatok a szívkamrák közötti sövényen van vmilyen folyamatossági hiány! HA VAN! HA JÓL LÁTTÁK!
Szerintem próbálj megnyugodni és ne keresgélj a neten, mert nagyon sok kisebb-nagyobb szívfejlődési rendellenesség van, felesleges magad idegesíteni! A vizsgálat után már okosabbak lesztek.
A mi kislányunknak ez volt/ van:
"A pitvarok közötti sövény záródási rendellenességei:
A foramen ovale területén kisebb nyílások elég gyakran előfordulnak, ezeket részben a sövény redői szelepszerűen zárják, vagy túl kicsik ahhoz, hogy működési zavart okozzanak. Ha a foramen ovale záródása nagyobb mértékben elmarad, a két vérkör vérének keveredése tartós oxygenizációs elégtelenséget okoz."
Ő már 4 és fél éves. Korához képest nagyon nagy növésű, okos,értelmes,nincs vele semmi gond!
Magzati korban semmiféle erre utaló jel nem volt, pedig voltunk 4 D-s UH-on is. A megszületése után a gyermekorvosunk vette észre, hogy szívzöreje van és további vizsgálatokra küldött. Szív UH volt, több alkalommal is, de mi semmilyen tünetet nem észleltünk. Kb. 1 éves korára záródott a foramen ovale, de a zörej azóta is megvan, és valószínűleg egész életében megmarad.
DE teljes értékű életet élhet!!!
Kívánom, hogy nálatok ne legyen semmi gond!!!!
Üdv. 2 gyermekes, 20 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!