Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baj van? Nagyon félek.

Nagy baj van? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

Kb. 5 hetes terhes lehetek, nem voltam még dokinál, ki akartam várni a 6. hetet, hogy legyen szívhang. (2 + teszt, mellem nő, mint a bolond gomba, hányinger, 1-2 szer hányás, fáradékonyság. 1 hete késik.

Ma hirtelen elkezdett nyilallni a hasam alja jobb oldalon, és nagyon kemény lett érzésre is és tapintás alapján is. Nem vérzem, de nagyon izgulok.

Ez normális, vagy baj van?

2013. dec. 5. 10:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

9es!

Csak azért írtam, a megneB6ról a dolgokat, mert nagyon sokan nincsenek vele tisztában. Én is sokáig azt szedtem, mikor a gyógyszerész húgom rávilágított a dolgokra:-)

2013. dec. 5. 13:33
 12/24 A kérdező kommentje:
Fejtegettem a leletemet és bele van írva, hogy petefészek gyulladásom van. Jelenthet ez komoly bajt a terhességre? Az orvos mondta, hogy azért fáj a jobb oldalam, mert a jobb petefészkemből származhat az a pete, ami megtermékenyült. Ezt már akkor sem értettem mikor mondta. Azt is mondta, hogy van egy kis gyulladás, kérdeztem, hogy ez lehet e hatással a terhességre, azt mondta nem, csak nekem kellemetlen. A kis gyulladás így utólag a papír szerint a jobb petefészkemben van. Nektek volt ilyen valaha? Okozott zűrt?
2013. dec. 5. 15:56
 13/24 anonim ***** válasza:
MI van a papíron pontosan? MI az amit meg kellett fejteni? Nem tudom, milyen hatással lehet a terhességre, keress rá a neten hátha találsz vmilyen orvosi magyarázatot, ne a fórumokon keresgélj.
2013. dec. 5. 16:09
 14/24 A kérdező kommentje:

Kp. tág hüvely, zárt méhszáj folytatásában tojásnyi gravid uterus. Jobb oldalon tömegesebb nyomásérzékeny adnexum szabad környezetben. Tkp portio hátsó ajkán kis erozio.

Ez van rajta. Neten keresgéltem, abból tudom, hogy a tömegesebb nyomásérzékeny adnexum petefészek gyulladást jelent. Holnap elmegyek a háziorvoshoz, hogy mondja el mi ez.

2013. dec. 5. 16:12
 15/24 anonim ***** válasza:
Hát igen kedves a dokid, hogy képtelen volt normálisan elmagyarázni....én lehet, h váltanék vki közlékenyebbre és érzékenyebbre. Egyébként nem akarlak rémisztgetni de a tömegesebb nyomásérzékeny adnexum lehet méhen kívüli terhesség is (gyógyszerész húgom mondta). Addig ne hagyd magad amig meg nem tudsz vmit a háziorvostól, vagy egy másik nődokitól. És sztem ne bújd a netet, mert csomó félinfó van meg nagyon okos mindenhez értő ember...
2013. dec. 5. 16:22
 16/24 A kérdező kommentje:

Eddig sem voltam épp nyugodt, de most aztán végképp sík ideg vagyok. Nem igazán tudom, hogy kihez menjek, mert általános rossz tapasztalatom az orvosokkal, hogy vizsgálnak, aztán egy részét leírják a megállapított dolgoknak, egy másik részét még tollba sem mondják az asszisztensnek, minek leírni. A beteg pedig áll/ül/ fekszik hülyén, idegesen és várja, hogy mi van. Majd elkezd kérdezni. De ha konkrétan nem azt kérdezem, hogy mondja, lehet méhen kívüli terhesség? Akkor nem mond semmit. Kérdeztem, hogy valami baj van? Lát már valamit? Gyulladás kockázatos a terhességre nézve? És egyszerűen nem hajlandó elmondani, hogy mi van az egyetlen igazán érintettnek... Ez nem csak nőgyógyászatra értendő. Ez az általános hozzáállás.

Elég pipa vagyok.

2013. dec. 5. 16:32
 17/24 anonim ***** válasza:
Hát teljesen megértelek, van nekem is elég tapasztalatom orvos téren. Sajna nehéz kifogni egy normálisat. Engem már konkrétan több orvos kiutált mert addig nem hagyom el a rendelőt amig el nem magyarázza, h mi van. Nem tudom miért kell Istent játszani, erre esküdtek fel? A beteg már teljesen elveszik ebben az egész rendszerben holott ő lenne a legfontosabb.
2013. dec. 5. 16:47
 18/24 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a beteg ember mindig sebezhető. Tudod, ha kiosztod a francba, akkor még annyira sem tájékoztat, vagy gyógyít. Ha pl. kórházban vagy, akkor egyet elküldesz a francba, onnantól a többi is úgy bánik veled, mint egy darab sz*rral. Baromi kiszolgáltatott helyzet. Nekem ez első terhesség, viszont gyerek koromban többször műtöttek ciszták miatt. Igaz nem próbálkoztunk régen, első hónapban összejött a baba, ettől még szeretném, ha ennél lenne minden rendben. Nem akarom végig idegeskedni a terhességet, pláne nem szeretném, hogy vetélés, vagy méhen kívüli terhesség legyen belőle. Nyilván ezért is mentem el orvoshoz, hogy ezeket nézze meg, hogy lát- e ráutaló jelet. Nem várom, hogy körbeugráljanak, vagy bratyizzanak, de egy SZTK szakrendelésen egy sima vizsgálatért ne kelljen már vagyonokat letenni, hogy embernek nézzen. HENTESEK.. :(
2013. dec. 5. 17:07
 19/24 anonim ***** válasza:

9es vagyok, nem vettem magamra a magnebés dolgot,csak leirtam mért nem biztos hogy jot tanacsoltam. :)

A tojasnyi grav ut. az tojasnyi terhességnek megfelelő méh nem?Szerintem se keresgélj,okosabb leszel legközelebbi uhn,addig szerintem ő sem akart ijjeszgetni. Mig biztosat nem lat nem mondhatja h méhen kivüli.Szerintem nyugodj meg mert az idegesség többet art. Most hogy igy gondolkozom nekem is nyilalgatott a petefészkem mikor pozi lett a teszt és nem volt gond belőle aztan. azthittem cisztam van de a következő uhn mar csak a picit lattuk ahogy zakatol a kis szive. nyugi biztos nem lesz baj.

25hkm

2013. dec. 5. 18:14
 20/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm a nyugtató szavakat. Olvasgattam azóta mindent és elég sok ijesztő dolgot írnak. Például, hogy a korábbi nőgyógyászati műtét hajlamosít a méhen kívüli terhességre. Engem többször is vágtak petefészek ciszták miatt. Nagyon nehezen fog eltelni az egy hét, a párom meg hülyének néz, amiért aggódom. Szerinte túlparázom a dolgot.
2013. dec. 5. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!