Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyakran megfodul a fejemben,...

Gyakran megfodul a fejemben, hogy el kellene vetetni a babát, ez a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Másfél éves babámmal vagyok itthol és ismét teherbe estem. Nehéz most is, mert totá egyedül vagyok. A napot végigrobotolom a gyermeknevelés mellett. Párom, ha hazajön akkor a legfontosabb neki a TV, hogy kikapcsolódjon, és az alvás, hogy pihenjen, hiszen dolgozik. Én meg már alig bírom. Nem tudom, hogyan tudnék ismét egy picit felnevelni, sem lelkileg sem szeretetben. Többször is kérem páromat, hogy beszélgessen kicsit velem, de az csak addig tart nála.

Ezért szüljek mégegy pici babát, aki egyáltalán nem tehet róla, hogy én ennyire gyenge vagyok és az apja csak dicsekedni tud másoknak, hogy van gyermeke, de nem tesz érte semmit.

2009. nov. 22. 14:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak talán fogalma sincs róla, hogy ennyire rossznak látod a kapcsolatotokat, a legtöbb férj/pasi/apa azt hiszi, elég, ha rengeteget dolgozik és eltartja a családot. Ami egyébként nem kis dolog, valljuk be. Állítsd választás elé: 1. megtartjátok a babát, a tv-t pedig nem kapcsoljátok be, ha a másik is otthon van, és segít a picivel + a kapcsolatotokat rendbe hozni, vagy 2. elveteted a babát és esetlegesen elköltözöl egy kis időre pl. anyukádhoz, hogy átgondolhassátok, van-e értelme folytatni. Szerintem ez észhez téríti, ha szeret téged/titeket. Ha meg nem, az segít meghozni a döntésedet.
2009. nov. 22. 17:16
 22/26 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem itt az ideje hogy komolyan leüljetek beszèlgetni! Ez egy komoly dolog. Tisztàba kell legyetek azzal hogy ezt a gyereket nem fogja màs felnevelni csak ti! Nem pedig innem a Julcsi meg a Marcsi. Csak ti dönthettek,a ti èletetek!! Ne hagyd befolyàsolni senkinek magad! Ha letudtok ülni ès komolyan megbeszèlni a dolgokat akkor az màr fèl siker. De hidd el csak ti dönthettek!! Nem bàntani akarlak tàvol àll tölem, most nagy döntès elött àlltok ti közösen! Közösen kell döntenetek!

Kivànom hogy Jol Döntsetek!

2009. nov. 22. 18:16
 23/26 anonim ***** válasza:
25%

A legtöbb férfi egy ilyen pici gyerekkel nem nagyon tud mit kezdeni. Persze vannak olyan apukák is akik az első perctől fogva részt vesznek a napi teendőkben, de hidd el, hogy ez a ritkább. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek könnyebb lesz a helyzet. Én ezért biztosan nem vetetném el a babát. Azt a pár évet kibírod. Én egyáltalán nem látom olyan szörnyűnek a helyzetedet és szerintem is csak az indulat beszél most belőled. A párod nem iszik, nem nőzik, nem játssza el a pénzeteket, nem tart titeket lelki terrorban, csak nem tudta feldolgozni a megváltozott élethelyzetet.

Egyébként én is hasonló cipőben járok, de én kerek perec megmondtam a férjemnek, hogy túl keveset foglalkozik a gyerekkel és ha így folytatja akkor a későbbiekben sem kell a nevelésébe beleszólnia. Azóta kicsit összekapta magát. Már kétszer tisztába tette és meg is etette.

Szerintem komolyan el kéne beszélgetnetek. Mondd meg neki, hogy nem jó apa, lehet, hogy az kicsit felrázná.

2009. nov. 22. 18:28
 24/26 anonim ***** válasza:
50%
Én megtartanám.Voltam nagyon nehéz helyzetben,de ha akkor vmi oknál fogva össze jött volna a baba(természetesen mindig is védekeztem),bevállaltam volna.Azt fontos megjegyeznem,h 2 gyerekes anyuka vagyok,de azt az első gyerek után(sőt,előtte is tudtam),h a szoptatás alatt is kell védekezni,mert a szoptatás nem hatékony fogamzásgátlás.Neked kell döntened,és a döntésed következményeit vállalnod.Nem vagy irigylésre méltó helyzetben,az biztos.
2009. nov. 22. 18:37
 25/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt a nagyon nehéz döntést Neked kell meghozni. Én is voltam hasonló helyzetben. A mai napig eszembe jut, de Én hoztam meg a döntést, és ha már meghoztam vállaltam a következményeket. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl.

Senki nem törhet pálcát Senki felett.

Beszélj a pároddal, mondd el , hogy mi a helyzet, mit érzel. Dönts, mérlegelj, és hozdd meg a döntésedet.

Akármit döntesz, kitartást és erőt kívánok hozzá!!!

2009. nov. 22. 19:34
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2009. nov. 24. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!