Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyakran megfodul a fejemben,...

Gyakran megfodul a fejemben, hogy el kellene vetetni a babát, ez a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Másfél éves babámmal vagyok itthol és ismét teherbe estem. Nehéz most is, mert totá egyedül vagyok. A napot végigrobotolom a gyermeknevelés mellett. Párom, ha hazajön akkor a legfontosabb neki a TV, hogy kikapcsolódjon, és az alvás, hogy pihenjen, hiszen dolgozik. Én meg már alig bírom. Nem tudom, hogyan tudnék ismét egy picit felnevelni, sem lelkileg sem szeretetben. Többször is kérem páromat, hogy beszélgessen kicsit velem, de az csak addig tart nála.

Ezért szüljek mégegy pici babát, aki egyáltalán nem tehet róla, hogy én ennyire gyenge vagyok és az apja csak dicsekedni tud másoknak, hogy van gyermeke, de nem tesz érte semmit.

2009. nov. 22. 14:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Erről mindenképpen komolyan el kell beszélgetnetek a pároddal, mert végül is az egész család életéről van szó. Ha a párod nem hajlandó közreműködni a család életében akkor már nem is biztos, hogy a kis jövevényről kell döntenetek, hanem a közös életetekről. Nem tudom, hány hetes vagy, de azért ne dönts elhamarkodottan...
2009. nov. 22. 15:30
 12/26 A kérdező kommentje:
Igen én választottam páromat. A napi megfeszített munka és az itthoni robot mellett nem vettem észre, hogy igazából ő milyen is. Aztán a baba születése után kinyilt a látóköröm, próbáltam eleinte megbeszélni vele, de mindig mindenért én voltam a hibás, mindig neki volt mindenben igaza. Aztán a beszélgetések megszüntek. Az anyatejes táplálás befejezése felborította a peteérésemet és így estem teherbe, amire egyáltalán nem számítottam. Nem magam miatt fordul meg fejemben ez a szörnyű cselekedet, hanem a babát féltem, hogy így milyen családba fog születni, mert ő ezt biztosan nem érdemli meg, hiszen a baba a legártatlanabb.
2009. nov. 22. 15:36
 13/26 anonim ***** válasza:
49%

apósom sosem vett részt a gyermeknevelésben, anyósom egyedül nevelte a páromat, ő volt mindene, az élettársa, a barátja, amikor nagyobb lett, tőle kért tanácsot, nem apósomtól. Apósom csak volt, hogy legyen. Utána még vesztett terhességet (előtte is), de ha úgy alakul, eszébe sem jutott volna elvetetni egy gyermeket csak azért, mert a párja nem támogatta őt. Nem tudom, milyen a helyzetetek, anyósoméknál ő egy kicsivel többet keresett, mint apósom, a gyermek volt mindene, és le se sz@rta apósomat. Tudom, hogy brutális megjegyzés, de csak tartotta, mint más a háziállatot, hogy legyen kinek enni adni, meg ki után mosni.

nem mondom, hogy tartsd meg azt a babát, de azt hiszem, a kérdést inkább hirtelen felindulásból írtad ki, mint elhatározásból. KI tudja, lehet, hogy jót tenne az a baba, így veled és a testvérkével hárman lennétek egy család, a párod meg csak lenne, hogy legyen...

Ez csak egy ötlet, leírtam, hátha segít a döntésben.

2009. nov. 22. 15:45
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

még valami.

Épp azért kell a pocaklakót a hasadban tartani, mert ő ártatlan. Az abortusszal nem kiteleportálják egy lombikba a babád, hanem meg-ö-lik! Nekem elég fiatalos az arcom, és akárhányszor mentem vizsgálatokra /pl. kellett mennem speciális okból sebészetre/ már félve kérdezték , hogy a baba "tervezett"? Olyan kellemetlen volt....de amikor büszkén mondtam, hogy igen, bizony, mi terveztük! elmosolyodtak, én pedig boldog voltam. Rengetegen mennek abortuszra!! Belegondoltam, hogy mi lenne, ha összevesznék a férjemmel, és közben baba lenne a pocakomban... 99% hogy nem gondolkodnék abortuszon és főleg nem ilyen ál-indokkal, hogy "azzal csak a babának lesz jobb"....

2009. nov. 22. 15:51
 15/26 anonim ***** válasza:
Nehéz döntés. Valószínűleg a házasságod nem fog működi a későbbiekben, mégha át is vészelitek valahogy most. Ezek a problémák idővel előjönnek. Az a kérdés hogy egyedül képes leszel-e kettő gyereket felnevelni.
2009. nov. 22. 15:51
 16/26 anonim ***** válasza:

Nálunk sem rózsás a helyzet, sokszor veszekszünk, épp ezért nem is szerelmeskedünk.

Ha ilyen rossz nálatok a helyzet, akkor ez hogyan történt????

Idézlek:

"mindig mindenért én voltam a hibás, mindig neki volt mindenben igaza. Aztán a beszélgetések megszüntek. Az anyatejes táplálás befejezése felborította a peteérésemet és így estem teherbe, amire egyáltalán nem számítottam."

2009. nov. 22. 16:02
 17/26 anonim ***** válasza:

16:02-es vagyok.

Nem beszélgettek csak szerelmeskedtek-erre akartam rávilágítani.

Háááát, érdekes..

2009. nov. 22. 16:04
 18/26 anonim ***** válasza:
49%

Biztos hogy az abortusz mellet dontenek sajnos,de mivel a helyzeted nem valami fenyes ezert ne legyen lelki ismeret furdalasod!

sajnalom de jobb lesz igy NEKED

2009. nov. 22. 16:22
 19/26 anonim ***** válasza:
49%
Csak egy példa: barátnőm már az első gyermeke előtt rossz élettársi viszonyban élt, de azért szült egy 2. babát is hátha jobb lesz a családi életük. Nem lett! Ő tűr és megalázott, a párja meg keresi a pénzt a megélhetésre. Egyik helyében sem lennék. Barátnőm anyagi okok miatt nem hagyja el a párját pedig szíve szerint elköltözne tőle. A gyerekeit imádja, ők az ő vígaszai. (mondjuk könnyebb jó anyagi nehézségek között "szenvedni").Nos nem tudom a ti anyagi háttereteket, de nekem ne mondja senki, hogy egy gyerek nem kerül sokba, mert most én is babát várok és egy vagyon amit elköltöttünk már. És volt fiatal koromban abortuszom, mert nem akartam az anyám nyakára és pénztárcájára gyereket szülni. Most 32 évesen jutottam el odáig, hogy bemertem vállalni egy gyereket a mai világban. Szerintem az abortuszról mindenki tartsa meg a véleményét, vagy aki ezért téged "gyilkosnak tart" az támogasson téged anyagilag. Én is csonka családban és szegénységben nőttem fel, de boldog gyerekkorom volt és az anyu igyekezett megtenni értünk amit csak tudott. De az más világ volt, a mai rendszerben örül az ember ha egy gyereket rendesen felnevel. Bizony minden pénzbe kerül, az egyetemig! Lehet én túl anyagias vagyok és ebből a szemszögből közelítem meg a problémádat, de a férjedből nem elsz jobb ember ha szülsz még egy babát. Te viszont lehetsz tőle boldogabb, úgy mint a babrátnőm. Beszélj a férjeddel, ha tudtatok sexelni akkor erről is döntést kell hoznotok!
2009. nov. 22. 16:27
 20/26 anonim ***** válasza:
49%

Én elvetetném, de elgondolkodnék a kapcsolatunkon is. Hogy lehet így élni? Akkor nem is vagy boldog. Ami a legfontosabb! Megcsinálni könnyű... Együtt érzek veled.

38km

2009. nov. 22. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!