Amikor először megmozdult a baba, amiben még nem is biztos az ember, de azt is már fel kell jegyezni, meg vezetni, meg írni a naptárba?
Nekem sem kellett vezetni soha, senki sem mondta.
Amikor a védőnő megkérdezte 16 hetes körül, hogy van-e már magzatmozgás, és még nem voltam teljesen biztos benne, bár azért mégis úgy gondoltam, hogy Ő az, akkor azt mondta, hogy még nem ír akkor semmit(már mint magának a kartonra) 18-20 hét környékén lett tutibiztos.
A későbbikben sem kellett vezetnem, olvastam, valahol, hogy mondjuk délig legyen meg az x mozgás, nem emlékszem mennyi, azt figyeltem, de ezt már csak a későbbiekben lehet, amikor már tényleg kitölti a pocakot és érzed rendesen a mozgását. Eleinte még sok helye van, még miután tényleg tuti biztosan éreztem a mozgását, akkor is voltak napok, amikor nem annyira, de ez is természetes, mert lehet, hogy pont úgy feküdt, mert még van hely bőven. Szóval szerintem ilyenkor még nagyon nincs mit vezetni...
köszi, akkor ezen nem aggódgatok
csak olvasom ezeket a millió dolgokat, most pl a "Várandós mamák tanácsadója" címűt, amit adott a védőnő (www.felicitas.hu)
amiben az áll "... a 16 és 20. hét között érezhetően megmozdul, ...stb stb...jegyezze meg a magzat megmozdulásának napját, mert ez későbbiek során segítséget nyújt a szülés várható id.pontjának megerősítésében. Mostantól kezdve magzatának mind gyakoribbá válnak napi mozgásos időszakai. ezek között nyugalmi id.szakok vannak, amikor a baba alszik, ha bármikor aggodalma támad, hogy magzata ritkábban vagy kevesebbet mozog, feltétlenül keresse fel orvosát!"
14+2 hetesen éreztem először
19 hetesen már a tenyeremmel is éreztem, mikor a hasamra raktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!