Beadassam magamnak az új influenza elleni oltást? Kérlek olvassátok el.
Figyelt kérdés
Szóval tegnap meg ma teszteltem pozitívat.Tegnap délelőtt voltam allergológián,(aszthmás vagyok) kontrollon.A dokim,azt mondta,h. mindenféleképp adassam ba magamnak az oltást,mert ha elkapom,rám nagyon ártalmas,az állapotomra nézve.Viszont délután teszteltem.Ha beadatom árt a babámnak?Dokihoz 7-8 hetesen akarok menni.Esetleg járt már valaki így?Egy 18 éves,újdonsült kismami.:)2009. nov. 20. 14:47
1/8 anonim válasza:
Akkor ne várj a 7-8 héttel a dokival, menj el most.
2/8 anonim válasza:
Én úgy hallottam,hogy az első trimedzterben nem tanácsos beadatni.
De szerintem is menj a nődokidhoz,és mond el amit a háziorvosod mondott.
Boldog babavárást!
3/8 anonim válasza:
Az első 3 hónapban nem tanácsos beadatni!!!
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,nem tudom mi tévő legyek.Nem berem beadatni,flek,h. ez a babám életébe fog kerülni.Addig mást nem tehetek,minthogy nem mozdulok ki itthonról.Nagyon hamar nem akrok menni dokihoz,mert nem fog látni semmit.Viszont ha elkapom a vírust,komoly veszély fenyegetne.:( A világ legboldogabb emberének kellene most éreznem magam,de ezek a gondolatok most túlságosan lekötnek.
2009. nov. 20. 15:28
5/8 anonim válasza:
a 12.hét után lehet beadatni,addig fejlődnek a baba szervei...stb.A családod is oltassa be magát,el ne kapj tőlük vmit.
6/8 anonim válasza:
Én is félek. A dokimtól ma hallottam, hogy a világon elkapta kb. 50 kismama a vírust, ebből kb. 30 meg is halt. Talán mi nagyobb veszélyben vagyunk, mint a magzat. De én akkor sem merem beadatni. Nem mozdulok ki, a párom beadatja, vettünk fertőtlenítős kézmosót és maszkot, ha mennénk valahová.
28 hetes
7/8 anonim válasza:
Én nem írom sem azt, hogy oltass, sem azt, hogy ne. Én azt mondom, hogy beszéld meg az orvosoddal. Ő alaposan ki fog kérdezni és mérlegeli az összes szempontot. Ne azakonak a véleményére adj, akik itt irogatnak. Minden eset egyedi. Az orvos megállapítja, hogy mennyi idős a terhességed, kikérdez az esetleges rizikó faktorokról, látja a fizikai állapotodat és még sok minden mást. Akkor teszed a legjobban, ha neki hiszel. Meg kell bíznod abban, akinél szülni fogsz. Itt ahány ember, annyi vélemény. Ha Te elhatározod, hogy csak az orvosod véleményére hallgatsz, meg fogsz nyugodni. Én is így tettem és azóta sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. Szép babavárást Neked!
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
2009. nov. 21. 06:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!