Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Még egy h1n1 kérdés. Légyszi...

Még egy h1n1 kérdés. Légyszi olvassátok el. Beadassam?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok és anyám rám akarja erőszakolni, hogy hétfőn megyünk oltásra és kész, de én mondtam, hogy én ebbe úgyse egyezek bele.

Azzal érvelt, hogy a férje is beadatja és az nagy szó, mert ő még gyógyszereket se nagyon szed és nem is oltatta magát még be nagyon.

Meg hogy mutálódott a vírus és tüdővérzést okozhat.

Na mi legyen?

Nem akarok 50 cikket elolvasni erről a neten, inkább a ti személyes vélemyénetek érdekel.

Köszi

2009. nov. 28. 11:15
 1/9 anonim válasza:
100%

szija nyugogy meg nekem is be adata az anyám én se akkartam felven de muszály volt nem lett semmi bajom csk hányingerem volt és aludtam.

Szerintem fedfel!!

2009. nov. 28. 11:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Nekem nem muszáj ugyanis felnőtt vagyok van saját akaratom és döntésem... nem engedem magamra erőltetni a dolgot.

Várom a többiek tapasztalatát.

2009. nov. 28. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is adasd be, az oltástól nem lesz semmi bajod, viszont ha elkapod a vírust, akkor abból LEHET nagyobb baj. De ha beoltatod magad, azért mellette erősítsd az immunrendszered.

Nekem utána eléggé fájt a karom pár napig, de túlélhető volt..

22L

2009. nov. 28. 11:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Az oltástól biztos, hogy nem lesz bajod. De oltás nélkül is 99,9999%, hogy nem fogsz meghalni a H1N1től, de akkor 3-4 napig otthon kell nyomnod az ágyat, ha megkapod...

Szóval, egyik verzió se nagy dolog. Én személy szerint beoltattam magam, mert ha vizsgaidőszakban kapnám el, akkor elég rosszul érintene minden "kiesett perc".

2009. nov. 28. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindenkinek joga van eldönteni hogy beadatja avagy sem.

Egy orvos ismerősöm szerint most fog csak jönni a járvány.

Nem halálos, de elég sok kellemetlen napot kell miatta otthon tölteni. Ha ezt el akarod kerülni és nem akarsz gyógyszerekre több ezret költeni, akkor adasd be.

2009. nov. 28. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
16%
Én tuti nem adatom be. Az én orvos ismerőseim azt mondták, hogy ők sem oltják be magukat, mert már itt a járvány, felesleges. Amúgy is fel van fújva az egész. A járványhoz képest még mindig "kevesen" haltak meg, és majdnem minden áldozat alapból súlyos beteg volt. Egy egészséges ember nem hal bele. Viszont az oltással kapcsolatban már annyi rémhír van,hogy nem hiszek benne. A 6. érzékem azt súgja, valami nem ok, inkább nem adatom be. Amúgy sima influenzában, vagy tüdőgyulladásban sokkal többen halnak meg,akár naponta is. Erről persze sehol semmi. Politika szaga van ennek az egésznek. De..mindenki maga döntse el. Aki fél tőle, oltassa be magát. 22 évesen meg már nem édesanyád dönt, ezt mond meg neki.
2009. nov. 28. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

te és a többi okos társad, te utolsó... hogy a fenébe nem fogjátok fel, hogy egy influenzajárvány nem arról szól, hogy mindenki meghal (egyébként lehetnél tájékozott, már elég sokan meghaltak-külföldön is pl, PEDIG egy influenza járványban nem SZOKTAK az emberek meghalni) és hogy mekkora nagy fas zság az autóbalesetes meg tüdőgyulladásos halálokhoz hasonlítani. ITT az a lényeg, hogy SOKAN lesznek EGYSZERRE betegek és lebénul az ország, tudod? Ha mindenki otthon nyomja az ágyat 1 hétig, akkor ki a fa sz fog dolgozni? És ha nem oltod be magad és beteg leszel, sokkal több pénzt költesz a gyógyulásodra mint erre a vacak oltásra. És egyébként meg akármennyire is egészséges vagy, attól még elkaphatod és lehet, hogy véletlenül pont nálad csinál egy nagyobb gebaszt, ez nem (csak) immunrendszer kérdése. Egyébként meg a te dolgod, hogy mit csinálsz, csak ha lehet ne legyél ilyen buta papagáj, aki visszamondja azt a sok hülyeséget, amit összeharácsolnak a tv-ben 2 szappanopera között.

kösz.

2009. nov. 29. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

08:36

Egészségügyet tanulok, és az egész családom eü-s. Az iskolai és a gyakorlati idő alatt rengeteg orvossal találkozok, beszélek. Mellesleg dolgoztam kórházban is, szóval nem vagyok laikus a dologban. Tudom mit jelent a járvány szó, nem vagyok hülye. Szóval te csak ne oktass ki, tudom miről beszélek. Egyébként nem vagyok az a fajta, aki egy kis betegség miatt nem dolgozik, vagy nem megy suliba. Soha nem voltam még igazán beteg. Nem az ilyenek miatt tart itt az ország, hanem az ingyenélők miatt, te nagyon okos. És egyébként miért ne lehetne összehasonlítani mással? Egy sima influenzajárvány sem sokkal másabb, és abban többen halnak meg, ez statisztika. Csak az ilyenkor senkit nem érdekel. A másik, hogy eddig akik belehaltak, nagyrészt súlyos betegek voltak, ez is tény. Csak azt apróbetűsen közlik. (legutóbbit amit láttam egy veseátültetett nő volt, csak azt nem írták oda,hogy szervátültetésnél immunszupresszió van és egy egyszerű megfázásba is belehalhat). Ennyit erről. Ha te így be vagy sz*rva és hiszel a médiának, akkor oltasd be magad. Csak a végén nehogy nekem legyen igazam. Akit meg nem tudnak meggyőzni, arról ne beszélj úgy, mint egy idiótáról. (mellesleg nem nézek szappanoperát, csak közlöm). További szép napot!

2009. nov. 29. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló! Azt mondod, eü-ben tanulsz. Nos, én eü-ben dolgozom, és én abszolút nem a híreknek hiszek, hanem látom, milyen állapotba lehet kerülni a vírustól. És én láttam olyan embert meghalni, akinek nem volt más alapbetegsége... Mellesleg nálunk az összes orvos és a többi dolgozó is beoltatta magát.

De természetesen mindenkinek saját felelőssége eldönteni, kéri-e az oltást, vagy sem. De szerintem attól, hogy személy szerint te még nem ismersz senkit, aki ettől a vírustól súlyos állapotba került, ill. meghalt, még igenis létezik olyan, mert mint már mondtam, én már láttam... és biztos akad más is, aki ismer ilyen embert. Természetesen olyasvalakit is ismerek, aki 1 hét alatt kiheverte a betegséget (még az elején sikerült diagnosztizálni). Szóval nem vagyunk egyformák, de vajon ki tudhatja ezt előre, hogy kinél milyen lefolyású a betegség?

2009. nov. 29. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!