Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A genetikai vizsgálat vérvétel...

A genetikai vizsgálat vérvétellel történik?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok és az orvosom genetikai vizsgálatra írt ki,a terhességi rendellenességek kiszűrése miatt.Semmi olyant nem mondott,hogy bajt észlelt volna az uh-n.28éves vagyok,második babámat várom.Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 20. 09:07
 1/3 anonim ***** válasza:
A kombinált tesztet fogja csinálni. Ez főképp a Down és az Edwards kór szűrése. Uh és vérvétel, az eredmény 1 hét múlva jön sms-ben. Pici vért vesz csak! :)
2009. nov. 20. 09:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy az orvosod ilyen alapos! A legtöbb down-kóros kisbaba 35 év alatti nőknél születik, mert náluk nem kötelező a genetikai vizsgálat. 3 féle létezik egyébként, alapesetben csak uh-t csinálnak, aztán van a kombinált teszt, ahol vért is vesznek, és az integrált teszt, ahol néhány hét múlva megismétlik a vérvizsgálatot. Nálam kombinált tesztet csináltak (35 éves vagyok), az már elég nagy bizonyossággal kiszűri a down-kórt, illetve az edwards kórt. Szóval szerintem csináltass kombinált tesztet. Boldog babavárást! Egy 2 hónapos kislány édesanyja
2009. nov. 20. 11:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!Hétfőn vagy kedden kell mennem,kissé most megnyugodtam,mert a dokim nem részletezte a vizsgálat menetét és szinte elképzelésem volt.

Üdvözlettel!

2009. nov. 21. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!