Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy van ez? Dokim annyit...

Hogy van ez? Dokim annyit mondott hogy 12hetesen lesz genetikai vizsgálat is vérvétellel.

Figyelt kérdés
Akinek volt, ahhoz kellett beutaló? Uh után küld egyszerre vérvételre? Nem kell étgyomorral menni ugye? Vagy mit kellene tudnom róla?
2010. júl. 29. 23:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem nem kellett.Egy időpontban kell levenni a vért,s az ultrahangon nézi a nyaki redő vastagságát-a paraméterek együttesen fejlődési rendellenességek kockázatára adnak választ.Sms-ben kaptam a kódot,neten is meg tudtam nézni az eredményt,de a doki is ideadta.A Sejtbank oldalán nézz utána!
2010. júl. 30. 00:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem! A doki ad beutalót vérvételre. Ha megvan az eredmény,azzal együtt kell menni az uh-ra. Arra is idöpontra.
2010. júl. 30. 07:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Én hétfőn megyek a 12hetes UH-ra, úgyhogy képben vagyok. Szóval elmentem a védőnőhöz és ő adott nekem egy papírt, amivel el kellett mennem a háziorvosomhoz, hogy aláírja, lepecsételje és Naplószámot írjon rá (nem tudom, de ez valahogy mindig is olyan fontos volt). Tehát ez kell a vérvételhez. Az UH-ra pedig telefonon kell időpontot kérni. A barátnőm nemrég szült, ő mondta, hogy az UH-n is adnak egy papírt, amivel elmegy az ember vérvételre.

De a védőnődet úgyis fel kell keresned, és ő majd mindent elmond neked részletesen, hogy felétek ez hogyan is van.

Jó babavárást!

2010. júl. 30. 07:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Én pont tegnap voltam. Az ultrahangra kértem időpontot (ill adtak maguktól akkor, amikor a szívhangot nézték 7 hetesen). Mondták, hogy nem kell éhgyomorra menni, de utána esz egy vérvétel.

Bementem uh-ra, kb 20 perc volt a vizsgálat. Ki kellett utána töltenem egy kérdőívet (kor, mensturációs adatok, családban előfordult-e ilyen meg ilyen betegség, terhesség), majd át kellett mennem a terhesgondozóba, ahol egy ampulla vért levettek rólam.

Erre nem kllett bejelentkeznem, az Uh-sok mondták, hová kell mennem, ők adták a "beutalót", azaz az igazolást, hogy túl vagyok a 12. heti vizsgálaton és hogy a CRL szerint mennyi idős a baba.

Levették a vért, elkérték a telszámomat, majd küldenek sms-t ha megvan az eredmény.

Az óbudai Szent Margit kórházban voltam, itt ingyenes ez a vizsgálat! (ha jól tudom, a fővárosban ezen kívül csak a MÁV-kórházban nem kell fizetni érte)

2010. júl. 30. 08:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok,látod,ahányan vagyunk...A dokodnak képben kell lennie a nálatok alkalmazott protokollban,úgyhogy nyaggasd nyugodtan:)Látod,hogy a végén már annyi papír lesz nálad,hogy külön szekrény kell neki.De tényleg:)nekem elég sok plussz vizsgálatra kellett mennem,hát rendes vastag dossziéval mntem szülni.Már 1 éve:D
2010. júl. 30. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:
nekem a védőnő azt mondta, hogy már csak a 16.héten lesz vérvétel.most megyek majd a 12.heti UH-ra,de nem tudok róla,hogy lenne vérvétel
2010. júl. 30. 11:55
 7/10 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

Szia!

Nekem sem mondta a nődokim h lehet kérni ingyenes kombinált tesztet (ez a vérvétel az UH után). A UH-s mondta h tudom-e hogy ott a MÁV-ban ingyenes?

Kaptam egy tel számot, és ott mondták h nem kell időpontot kérni, csütörtökönként van 9-12 között és érkezési sorrendben szólítanak, nem kell éhgyomorra menni.

2010. júl. 30. 12:06
 8/10 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt nem mindehol ingyenes, van ahol a doki meg sem említi a kismamának, a szakmai protokoll szerint jelenleg 12 hetesen még mindig csak uh van nyaki redő vizsgálattal, a kombinált teszt csak egy plusz! Akinek szerencséje van nem kell fizetni érte.

Nekem a dokim megcsinálta a 12 hetes uh-ot, adott egy beutalót és egy telefonszámot, kértem időpontot a vérvételre, így ott csak a vért vették le, csak az uh eredményeket kellett vinnem! Ez Bp-en volt, a Sote II.-n van a dokim.

Nem kell éhgyomorral menni és csupán egy kémcsőv vért vesznek le, ezt kielemzik és az uh és a véreredmény alapján kapsz egy leletet ami pozití vagy negatív és szerepel rajta, hogy hány az egyhez az esély a down, illetve az edward kórra. Nekem összesen 2 napot kelett várni az eredményre, de olvastam itt olyat akinek 2 hetet. Gondolom attól függ hol veszik lesz. Én a Bolgárkerék utcában voltam.

2010. júl. 30. 14:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Ahogy látom mindenhol máshogy történnek a dolgok.Nekem a védőnőm adott beutalót és egyben ő kért időpontot az uh-ra.(Bár nekem mindenhova mindig ő kéri az időpontokat)Először uhra kellett menni a beutalóval és igen ez egy 20perces vizsgálat megmérnek és megnéznek mindent.Aztán azzal a papírral fel kellett mennem a terhestanácsadóba ott kaptam egy papírt azzal pedig a laborba vérvételre.És ennyi.Az eredmény pedig 2hét múlva jött meg.Nekem ez így történt.16hetes kismami
2010. júl. 30. 14:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget, hát tényleg sok eltérő válasz van de legalább már nagyjából képbe kerültem és nem leszek totál tudatlan hála nektek! :D
2010. júl. 31. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!