Hogy van ez? Dokim annyit mondott hogy 12hetesen lesz genetikai vizsgálat is vérvétellel.
Én hétfőn megyek a 12hetes UH-ra, úgyhogy képben vagyok. Szóval elmentem a védőnőhöz és ő adott nekem egy papírt, amivel el kellett mennem a háziorvosomhoz, hogy aláírja, lepecsételje és Naplószámot írjon rá (nem tudom, de ez valahogy mindig is olyan fontos volt). Tehát ez kell a vérvételhez. Az UH-ra pedig telefonon kell időpontot kérni. A barátnőm nemrég szült, ő mondta, hogy az UH-n is adnak egy papírt, amivel elmegy az ember vérvételre.
De a védőnődet úgyis fel kell keresned, és ő majd mindent elmond neked részletesen, hogy felétek ez hogyan is van.
Jó babavárást!
Én pont tegnap voltam. Az ultrahangra kértem időpontot (ill adtak maguktól akkor, amikor a szívhangot nézték 7 hetesen). Mondták, hogy nem kell éhgyomorra menni, de utána esz egy vérvétel.
Bementem uh-ra, kb 20 perc volt a vizsgálat. Ki kellett utána töltenem egy kérdőívet (kor, mensturációs adatok, családban előfordult-e ilyen meg ilyen betegség, terhesség), majd át kellett mennem a terhesgondozóba, ahol egy ampulla vért levettek rólam.
Erre nem kllett bejelentkeznem, az Uh-sok mondták, hová kell mennem, ők adták a "beutalót", azaz az igazolást, hogy túl vagyok a 12. heti vizsgálaton és hogy a CRL szerint mennyi idős a baba.
Levették a vért, elkérték a telszámomat, majd küldenek sms-t ha megvan az eredmény.
Az óbudai Szent Margit kórházban voltam, itt ingyenes ez a vizsgálat! (ha jól tudom, a fővárosban ezen kívül csak a MÁV-kórházban nem kell fizetni érte)
Szia!
Nekem sem mondta a nődokim h lehet kérni ingyenes kombinált tesztet (ez a vérvétel az UH után). A UH-s mondta h tudom-e hogy ott a MÁV-ban ingyenes?
Kaptam egy tel számot, és ott mondták h nem kell időpontot kérni, csütörtökönként van 9-12 között és érkezési sorrendben szólítanak, nem kell éhgyomorra menni.
A kombinált teszt nem mindehol ingyenes, van ahol a doki meg sem említi a kismamának, a szakmai protokoll szerint jelenleg 12 hetesen még mindig csak uh van nyaki redő vizsgálattal, a kombinált teszt csak egy plusz! Akinek szerencséje van nem kell fizetni érte.
Nekem a dokim megcsinálta a 12 hetes uh-ot, adott egy beutalót és egy telefonszámot, kértem időpontot a vérvételre, így ott csak a vért vették le, csak az uh eredményeket kellett vinnem! Ez Bp-en volt, a Sote II.-n van a dokim.
Nem kell éhgyomorral menni és csupán egy kémcsőv vért vesznek le, ezt kielemzik és az uh és a véreredmény alapján kapsz egy leletet ami pozití vagy negatív és szerepel rajta, hogy hány az egyhez az esély a down, illetve az edward kórra. Nekem összesen 2 napot kelett várni az eredményre, de olvastam itt olyat akinek 2 hetet. Gondolom attól függ hol veszik lesz. Én a Bolgárkerék utcában voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!