Melyik a legrosszabb terhesség alatt? Pia, cigi vagy a kv?
Figyelt kérdés
és mikor terhesseg vagy szoptatás alatt?2009. nov. 19. 19:53
2/11 anonim válasza:
A terhesség alatt a cigi és a pia KO!!! Szopi alatt a pia KO!!! Én csak kávézok napi 2x. Azt a dokim mondta nyugodtan lehet. Ha normális a vérnyomásom.
38km
3/11 anonim válasza:
aki piál vagy cigizik terhesség alatt, az vegye tudomásul, hogy elég valószínű, hogy valamilyen betegséggel/betegségekkel fog születni a gyereke. még manapság is kiderül egy-két betegségről, hogy a bagózás vagy a pia okozza. nem is tudnék dönteni, hogy melyik a rosszabb. egyébként a kávé sem hinném, hogy jót tesz a gyereknek.
4/11 anonim válasza:
Elsőnek igaza van... (Az alkérdésedre pedig a válasz: terhesség alatt a legrosszabb az alkohol és a dohányzás, a kávé megengedett. Szoptatás alatt pedig mindhárom TILOS, ha a gyereked egészsége fontosabb, mint a te szenvedélyeid.)
5/11 anonim válasza:
szoptatás alatt napi 1 kv simán belefér.
6/11 anonim válasza:
Terhesseg alatt cigi semmi,1-1,5dl vorosbor nagy ritkan megengedett es kave is napi egy ,ha a babad nem bolondul meg tole a hasadban.Szoptatas alatt megint csak a baba donti el hogy hogyan birja a kavezast,inni a sor tejelvalasztas es B-vitamin tartalma miatt kifejezett jotekony hatasu(ha lehet inkabb alkoholmentes) es a cigi...jobb lenne kerulni!
7/11 anonim válasza:
Igen, pont ebben a sorrendben.
Ha nem tudsz valamelyikről lemondani, akkor maradjon 2 csésze kv.
8/11 anonim válasza:
a sorrend tényleg helyes. piás maminak még nem láttam egészséges babáját, cigivel akad, a kávé... hát én még a szagát se bírom általában. :) de pici kávé, sok tejjel, pár naponta egy, az nálam belefér. De ez inkább a gyerekkoromban is kapott tejeskávéra hajaz. Ha meg kávézóba megyek koffeinmenteset iszok. A placebó hatás kiváló. :D
9/11 anonim válasza:
A cigi mindkettő alatt ártalmas, a pia nagyon kis mértékben elfogadható, de ha nem muszáj, akkor azt sem erőltetném (néha egy deci vörösbor belefér, mondjuk hetente, sőt olvastam hogy van olyan kismama, akinek méhösszehúzódásra egy korty konyakot javasolt a doki, de csak egy kortyot!).A kávé meg olyan dolog, hogy van aki károsnak tekinti, van aki mértékkel nem. Barátnőmnek 80, 90 volt a vérnyomása és a doki javasolta neki, hogy ha nem akar állandóan szédelegni, igyon meg naponta egy csésze kávét tejjel.
10/11 anonim válasza:
Kávét módjával lehet inni. A gond a koffeinnel az, hogy a baba kevésbé tud pihenni, hízni, főleg a 3. harmadban, és megszületése után, és ugye van benne némi méreganyag, savasít, ami a terhesség vége felé kellemetlen lehet. Kávé mellett lett két egészséges, viszonylag nagy fiam. Anyukám velem napi 3-4 kávét is megivott, és kutya bajom, 3,75-el születtem. Mostani terhességben annyira alacsony a vérnyomásom, hogy a reggeli kávé nélkül fel sem bírok kelni, sőt, az orvos kifejezetten javasolta (védőnő meg nem). Pia, cigi sokkal veszélyesebb, és a szoptatás alatt is. A kávénál a vérnyomás is szempont, ha magas vagy toxémia-gyanú merül fel, akkor tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!