Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kezdjek aggódni, vagy csak...

Kezdjek aggódni, vagy csak hagyom magam felhúzni?

Figyelt kérdés

Terhességi-kalkulátor szerint 5+3 hetes vagyok. Voltam annyira bolond, hogy egy-két közeli barátnőmnek elmondtam, hogy babát várok, de szerintem hiba volt, mert azóta csak idegesítenek az alábbiakkal:

- menzesz-szerű görcseim vannak csak enyhébbek - "Ajjajj, az bizony baj, vetélés lesz a vége."

- mellfájdalom - "Ajjajj, vetélés lesz a vége, mert a mellfájdalom menzesz előtt van."

- nincsenek reggeli rosszulléteim - "Nem is vagy terhes, rossz volt a teszt."

- nem vagyok kívánós+nincs szagundorom - "Ha terhes lennél, akkor kívánnál mindenfélét, és undorodnál a szagoktól."

Most akkor mi van?

Két pozitív terhességi tesztem van, egyik délutáni, másik két nappal később reggeli első vizeletből.

Nőgyógyásznál még nem voltam, telefonon azt mondta, hogy majd a 6. betöltött héten, de ha kibírom, akkor elég a 7-en.

2013. nov. 19. 15:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Engem 6. hétre hívott be a doki. Hétfőre. Én csak azért megyek, mert nekünk is 7 hónap próbálkozás után jött össze az első halvány pozitív teszt. És azért félek, Pcos-al és cisztával. Annyi pénzt megér, hogy lássam, hogy tényleg az és nyugodtabb legyen az a másik 1-2 hét a köv. Uh-ig.

Én sűrűn járok pisilni, amiről először azt hittem, hogy csak sokat ittam és azért... Meg néha érzek alhasi enyhe görcsöket, szúrásokat. Azt olvastam amíg nem görcsölsz erősen és nem vérzel erősen, vagy nincs barnás folyásod. Nem igazán van min aggódj. A szervezeted felkészül a terhességre. Én a kismamablog.hu-t és a piszenpisze.hu-t szoktam olvasgatni.

A barátnőid meg nem barátnők, csak haverok...én hanyagolnám őket. Vagy ahogy írtad is, egyáltalán nem is mondanék el nekik semmit. Velük tényleg nem kell foglalkozzál. Lesz bőven elég bajod még anélkül is, hogy még miattuk is idegeskedj, tök feleslegesen. És mondják a butaságokat, te meg természetesen amúgy is félsz, mert ez így van rendjén és beleéled magad a rossz dolgokba, mert biztos azért van.... Nem célravezető. Nyugalomra és pihenésre van szükséged.

Van aki egész terhessége alatt semmit sem érez, csak amikor már beindulnak a fájások akkor döbben rá. Ilyen is van.

Tényleg.. ezen aztán igazán ne húzd fel magad.... annyit nem ér. Én mondjuk számítottam ezekre a reakciókra a "barátoktól". Én majd csak akkor fogom még a szülőknek is elmondani, ha már tudjuk a nemét. Mert ha véletlen valami rossz közbe jön... azt nem élném túl. Mindenki rólam beszélne, és a sajnálkozást pedig utálom. Jó babavárást! Gratulálok és kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!

2013. nov. 19. 16:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne hagyd magad felhúzni, inkább örülj!!

Az enyhe mensi szerű görcsök, és a mellfájdalom normális a terhesség elején.

Nincs rosszulléted, és nem vagy kívánós? Na és, én sem voltam! Sőt, nekem igazból semmiféle terhességi tünetem nem volt, egedül a gyakori pisilés, ami kb a 10. hét körül kezdődött.

Akkor a "barátnőid" szerint én sem vagyok terhes???

Kár, mert azóta betöltöttük a 30. hetet, és egy egészséges kislány lakik a pocakomban.

Ne foglalkozz velük, lehet csak irígykednek.

Vagy értelmi képességeik hagynak maguk után kívánnivalót, és azt hiszik, mindenkinél ugyanúgy zajlik le minden.

És előre szólok, hogy ha a görcsök és a mellfájdalom egyik napról a másikra elmúlik, akkor se higgy nekik, mert a terhességi tüneteknél ez előfordul. Jönnek-mennek, akár egyik napról a másikra.

Boldog babavárást!

2013. nov. 19. 16:27
 13/17 anonim ***** válasza:
27 hetes vagyok és még mindig görcsölök. A mellem hol fáj, hol nem. Soha nem volt hányingerem a terhesség alatt és kívánós sem voltam. A barátnőid voltak már terhesek? Úgy tűnik, még nem :-)
2013. nov. 19. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:

A terhességi tünetek jönnek-mennek, a görcsök természetesek, később durvábbak is lehetnek, mert készülődik a szervezet :)

Nekem 0, azaz nulla terhességi tünetem volt (ha más mondja, el sem hiszem, mert mi aztán éveket vártunk a babára), se hányingerem nem volt, se nem kívántam soha semmit, nem voltam egyfolytában éhes, nem volt mellfájdalom. Nálam aztán tényleg annyi volt az egész, hogy kimaradt a menstruáció, pozitív lett a teszt, aztán éreztem a babát rugdosni.

Pisilni csak a 37. héttől jártam többször, bár az is igaz, hogy úgy vizesedtem, mint az állat, és addig még annyit sem jártam wc-re, mint terhesség előtt.

Az ilyen barátnőkre nem szabad hallgatni, vagy ha olyanok, mint az enyémek voltak, akkor el kell engedni minden szavukat, mert később még durvábbak lesznek :) Ha elmondanám, hogy az én "barátnőim" miket mondtak, a füled ketté állna, nekem a szám is tátva maradt néha :))

Én is a betöltött 6. héten voltam először dokinál, és így már hallottuk a szívverését is

Ne aggódj :)

2013. nov. 19. 16:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen megjegyzésekkel találkoznod. Szerintem határozottan mondd meg nekik egyszer, hogy ezt legyenek szívesek fejezzék be, innentől csak pozitív dolgokat szeretnél befogadni. Ha nem tudnak ilyennel szolgálni, hanyagolják a megjegyzéseket. Mert fő a pozitív hozzáállás:) és ez tényleg igaz, mindig csak pozitívan.

A két teszt nem hazudik:)

Én 16 hetes terhes vagyok, nem volt hányingerem, szagundorom, ellenben görcseim igen, és a melleim is fájnak, duzzadtak. Szóval a barátnőid szerint én sem vagyok terhes, vagy számíthatok minden rosszra. Jelentem minden rendben és a 9-10 centis kis babóca vígan úszkál bennem.

Gratulálok, és szerintem is várd ki a 7. hetet, az jobb érzés lesz már akkor:)

2013. nov. 19. 17:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát ezek tényleg nem barátnők, ne haragudj :(

Gratulálok a babához!

Menzesz-szerű görcsök teljesen természetesek az első hetekben, nekem is volt....sőt nekem még barnázásom is volt, arra akkor mit mondtak volna...pff...

Mellfájdalom majd' az őrületbe kergetett már a pozitív teszt előtt is, pont emiatt tudtam, hogy sikerült, mert nem szokott ennyire furán fájni...

7. héten kezdődtek a rosszulléteim, szóval még arról sem biztos, hogy lecsúsztál. Kívánós pedig kb 20. hét környékétől voltam, de akkor nagyon :)

Szóval az én példám minden egyes rosszindulatú megjegyzésüket cáfolta. Ennyit a barátnőidről, gusztustalan, irígy emberek, fáj nekik a boldogságod. Azt mondják bajban ismerszik meg a barát, de ez példázza, hogy még baj sem kell, sz örömöd is megmutatja, ki az, aki veled örül, az barát, ezek meg...de ezt tudod Te is :)

És tényleg várd ki a 7. hetet, mert én is a 6. héten voltam, és még csak petezsák volt, későbbre hívtak vissza, és az idegölőbb volt, mert aggódtam, hogy akkor fejlődik-e szépen vagy sem...

Szóval ezek miatt nyugi, és boldog babavárást!

2013. nov. 19. 19:12
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat! Most már tényleg teljesen nyugodt vagyok! :) Köszönöm, hogy leírtátok, hogy nálatok hogyan is zajlottak / zajlanak ezek a dolgok! Nagy segítség volt! :)) Boldog Babavárást / Jó Babázást mindenkinek :)
2013. nov. 19. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!