Lehet látni a terhességet a 7. hétben?
Nekem a 7. hétben már volt szívhang és nagyon jól látható is volt a pulzálás.
A felfúvódással nekem is meggyűlt a bajom, de szedtem espumisant (terhesen is lehet szedni), az segített.
A pocinövés valószínüleg alkatfüggő, mert nekem 18 hetesen akkora pocim van, mint a sógornőmnek 24 hetesen, és csak 1,5 kilót híztam az eleje óta.
Boldog babavárást :)
A babád még 10 mm alatt van ebben a korban. A méhed már nőtt, de még alig feltűnően, 12 hetes kor alatt még minden az "eredeti" helyén van, azaz a méhed a szeméremcsontod mögött. Ezt követően lesz akkora a növekedés, hogy a méhed feljebb ér, mint a szeméremcsontod és fokozatosan tolja fel az egyébként ott lévő beleket, a belek picit a gyomrot (épp emiatt fordulhat elő gyakori rosszullét a harmadik trimeszterben, kevesebb hely jut az emésztőszerveknek).
Mindez azt jelenti, hogy jelenleg, csak a puffadást láthatod, mert az anyagcsere az egyébb izomműködésekkel együtt lelassul a terhesség alatt. 12 után már kézzel is kitapinthatod a méhedet, talán akkor már látszódni is fog valami, de pár héttel később számíthatsz csak arra, hogy valóban a baba "dudorodását" látod.
Tudom, minden kismama szeretné, ha már négy hetes kortól pocakosodna és várandós nő formája lenne, de erre még várni kell néhány hetet! :-)
Addig is figyeld a tested, mert folyamatosan változni fog: nem csak a pocak nő majd, de nagy valószínűség szerint a csípő is szélesedik, a melled valamennyit nő, a tapintása változik és még ezer pozitív és kevésbé pozitív változást fogsz tapasztalni. Minden hétnek megvan a szépsége, ne légy türelmetlen!
Én tegnap voltam 5 hetes terhes. És én is nagyon felvagyok fújodva. Biztos neked is attól nagy a pocid. Mert még 7 hetesen nagyon pici a baba.
Boldog babavárást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!