Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet látni a terhességet a...

Lehet látni a terhességet a 7. hétben?

Figyelt kérdés
Nekem furcsa , de nőlt a pocim ilyen korrán, csak az alhas rész. És néha olyan felfúdósás érzetem van, ettől olyan nagy lesz az egész hasam. Ez természetes ilyen korrán, vagy csak fel vagyok fúlyodva folymatosan. Kb.5 kg-felesleg van rajtam, tehát nem vagyok kövér, sőt még fogytam is egy hét alatt 1kg-ot. Mikkortól kezd el nőni valójában a poci?
2008. júl. 10. 08:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Vékonnyabb alkatúakon már 7 hetesen is felfedezhető, rajtam is látta a párom mikor ennyi idős voltam. De igazán kismamásodni a 12. hét után kezdtem. 10 hete baba anyukája
2008. júl. 10. 08:06
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem a 7. hétben már volt szívhang és nagyon jól látható is volt a pulzálás.

A felfúvódással nekem is meggyűlt a bajom, de szedtem espumisant (terhesen is lehet szedni), az segített.

A pocinövés valószínüleg alkatfüggő, mert nekem 18 hetesen akkora pocim van, mint a sógornőmnek 24 hetesen, és csak 1,5 kilót híztam az eleje óta.

Boldog babavárást :)

2008. júl. 10. 08:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia! A terhesség még nem látszik, inkább csak fel vagy fújodva. Nekem egy pici pocak a 16. héten kezdett látszani, de még akkor is simán azt hitték, hogy picit többet ettem, most a 20. héten azért már van egy kis kerek igazi babás pocakom, de még ez sem feltünő, csak annak, aki ismert előtte.
2008. júl. 10. 08:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha felülről ránézek az alhasamra a bal oldalam egy picit jóbban kigömbölyödik, és a baba az UH-on bal oldalt helyeszkedett el, ezért gondolom, hogy ez már a terhességi pocim, csak aki már volt terhes a családba azt mondja még szerintük korrai, lehet, hogy csak felvagyok fúlyodva.
2008. júl. 10. 08:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem kb. a 14. héttől kezdett el nőni a babától.
2008. júl. 10. 08:22
 6/12 anonim ***** válasza:

A babád még 10 mm alatt van ebben a korban. A méhed már nőtt, de még alig feltűnően, 12 hetes kor alatt még minden az "eredeti" helyén van, azaz a méhed a szeméremcsontod mögött. Ezt követően lesz akkora a növekedés, hogy a méhed feljebb ér, mint a szeméremcsontod és fokozatosan tolja fel az egyébként ott lévő beleket, a belek picit a gyomrot (épp emiatt fordulhat elő gyakori rosszullét a harmadik trimeszterben, kevesebb hely jut az emésztőszerveknek).

Mindez azt jelenti, hogy jelenleg, csak a puffadást láthatod, mert az anyagcsere az egyébb izomműködésekkel együtt lelassul a terhesség alatt. 12 után már kézzel is kitapinthatod a méhedet, talán akkor már látszódni is fog valami, de pár héttel később számíthatsz csak arra, hogy valóban a baba "dudorodását" látod.

Tudom, minden kismama szeretné, ha már négy hetes kortól pocakosodna és várandós nő formája lenne, de erre még várni kell néhány hetet! :-)

Addig is figyeld a tested, mert folyamatosan változni fog: nem csak a pocak nő majd, de nagy valószínűség szerint a csípő is szélesedik, a melled valamennyit nő, a tapintása változik és még ezer pozitív és kevésbé pozitív változást fogsz tapasztalni. Minden hétnek megvan a szépsége, ne légy türelmetlen!

2008. júl. 10. 08:33
 7/12 anonim ***** válasza:

Én tegnap voltam 5 hetes terhes. És én is nagyon felvagyok fújodva. Biztos neked is attól nagy a pocid. Mert még 7 hetesen nagyon pici a baba.

Boldog babavárást neked!

2008. júl. 10. 08:34
 8/12 anonim ***** válasza:
2008. júl. 10. 08:36
 9/12 anonim ***** válasza:
De jó, hogy feltetted ezt a kérdést!:) Én 8 hetes pocakos vagyok, és ha a hátamon fekszek, a hasamnál bal oldalt nekem is ici-pici dudor van. Ma akartam erről véleményt kérni. Sajnos uh-n még nem voltam, és nem tudom, hogy ott(bal oldalt) lehet-e a baba...
2008. júl. 10. 08:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Én kedden voltam dokinál, és igy tudom, hogy melyik oldalon van a pici. De eddig nekem sem tünt fel, hogy a baloldalt egy picit gömbölyűbb.
2008. júl. 10. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!