Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » H1N1. A férjem, egy 25 évig...

H1N1. A férjem, egy 25 évig koraszülött osztályon dolgozó ápolónővel beszélt, érdekel?

Figyelt kérdés

Nála dolgozik, tegnap kicsit beszélgettek a H1N1ről.Azt mondta nem adatja be sem magának, sem a 20 hós kislányának, és még a férje is kikerülte a kötelező munkai oltást, pedig ő beteges.

Azt mondta volt sok anyuka a koraszülött osztályon, akik részletes, átfogó vizsgálatot kértek a koraszülés miatt, és a legtöbb esetben az derült ki, hogy a koraszülés hátterében valamilyen vírus elleni szer, oltás áll.ezért nagyon fel van háborodva, hogy kismamáknak is beadatják!

NEM AKAROM A FRÁSZT HOZNI AZOKRA A KISMAMÁKRA AKIK MÁR BEADATTÁK, csak azoknak írom, akik vacillálnak rajta.

Mert ez nem olyan, hogy olvastam valahol, vagy láttam aki hallotta, hanem egy konkrét vélemény, és szerintem 25 év a szakmában azért jelentős...

2009. nov. 18. 10:17
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
74%
11:01 es vagyok! Köszönjük hogy szóltál. A szándék aranyos volt mindenféle cikizés nélkül. Ezt a kérdést még úgyis sokan fel fogják tenni itt. Nem kell egymást lehurrogni. Az igazi járvány kb. 2-3 hét múlva indul csak el most az ország kb 5%-a fertőzött még "csak". Majd akkor megszaporodnak ezek a kérdések megint. Aki unja az ne írjon rá és ne is olvassa el. Boldog várakozást és Jó egészséget Nekünk
2009. nov. 18. 11:26
 22/41 anonim ***** válasza:
39%
Hát nálunk a családban már 3x is előfordult, hogy az olás után hetekig betegek lettek. Ugyanolyan tünetekkel, mintha elkapták volna. Tehát, az nem igaz, hogy nincs mellékhatás! A magzatra pedig a láz a káros, nem a vírus azt mondják. Ha viszont én oltás után ugyanúgy napokig lázas leszek, mintha elkaptam volna, akkor mi értelme van? Jah, és az aki beadatja az oltást ugyanúgy ferőz, mint aki elkapta. Ezt a tudósok mondják. Akkor a férjemet is hogy oltassam be nyugodt szívvel, ha utána ugyanúgy meg fog fertőzni? Szóval, én még mindig az ellenzők táborában vagyok. Persze nem ítélem el azokat, akik beadatják, de akkor ők se tartsanak engem felelőtlennek!!!7 hetes km.
2009. nov. 18. 11:30
 23/41 anonim ***** válasza:
59%

Sziasztok!

Sajnos az a baj, hogy a vírus már itt tombol!

Aki most beadatja, lehet, hogy már fertőzött, csak még nem tudja!

Vagy, a másik: átesett rajta, és észre sem vette!

Ugyanis sokkal gyengébb tüneteket produkál, mint a szezonális influenza, lehet, hogy csak egy kis végtagfájdalom, enyhe köhögés, ill. hőemelkedés.

Ezeknek az embereknek is felesleges az oltás!

Nem tudom, miért van ennyire felfújva ez a H1N1 dolog, mikor a "rendes" influenza sokkal veszélyesebb!

Olyan, mint a madárinfluenza, pár éve, abból sem lett semmi, csak pánikoltattak, hetekíg szajkózták, hogy itt a világjárvány, aztán mára már el is felejtődött!

Mindíg kell valami, ami lázban tartja a népet, ami miatt veszik az újságot, nézik a híradót, beszélnek róla úton-útfélen.

Bízzunk benne, hogy lesz egy új "médiabomba", és ezt a H1N1-et a háttérbe taszítja.

Amerikában sem pánikolnak, 22 millióan fertőződtek meg, abból 3900-an haltak meg.

Ezeknek a számoknak a tükrében én azt mondom, teljesen felesleges oltatni, többet árt, mint használ!

A test saját immunrendszerét gyengíti.

Ja!

És 33%-os a biztos védelem!

Tehát, ha oltatsz, akkor sem biztos, hogy nem kapod el!

2009. nov. 18. 11:49
 24/41 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi hozzászólásokat.

Amúgy eszembe jutott egy film, azt hiszem az a címe, hogy "Amikor a farok csóválja", arról szól, hogy amerikában az egyik elnök jelöltet a kampány alatt botrányba akarták keverni, ezért a stábja kitalált egy sokkal nagyobb média hírt(hogy háborúba száll Amerika Európa egyik kis országával vagy hasonló) hogy eltereljék a figyelmet. A film persze nem valóság, de azért van igazság benne.Egy pánik keltéssel tuti el lehet terelni az emberek figyelmét a valós dolgokról:)

2009. nov. 18. 11:54
 25/41 anonim ***** válasza:
86%
Én 37 hetes kismama vagyok és múlt héten beadattam az oltást, amit a férjem adott be, aki egyébként orvos szintén nem kevés éves tapasztalattal a háta mögött. Mi így döntöttünk. a babám karácsonykor még semmi ellen nem lesz védett, és mi nem tudjuk kitiltani innen a szűk családot, megvédeni pedig maszkkal sem tudod a gyereket. Az összes oltásnál kezdetben ment a paráztatás, és a kötelező oltásoknak köszönhetjük, hogy a gyerekeink nem halnak már meg torokgyíkban és fekete himlőben, vagy TBC-ben, és nem lesznek nyomorékok gyermekbénulás miatt, hogy a többit ne is említsem. Több koraszülött van különböző vírusfertőzések miatt, mint amennyi koraszülött vírusfertőzés elleni oltás miatt. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy mit vállal be és mit nem. Ha Ti nem is, a környezetetek nyugodtan beoltathatja magát. A férjeitek ezek szerint jobban féltik a saját egészségüket, mint egy kiszolgáltatott, védekezésre alkalmatlan kisbaba egészségét. Nagyon sok halálos betegség megszűnését éppen a kötelező oltásoknak köszönhetünk, amitől régen ugyanígy féltek az emberek, mint most ettől az oltástól, és higgyétek el, nem volt az sem sokkal jobban letesztelve.
2009. nov. 18. 11:55
 26/41 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm én is, hogy írtál. Bár én már döntöttem korábban, sajnos tudok egy anyukáról, aki a sima infl. oltást adatta be magának terhesen, és a gyermeke 2 éves korában egyik oldalára lebénult miatta...

mi egy időben nagyon szorgalmasan adattuk be magunknak az ilyen oltásokat, de azokban az években sosem került el minket az influenza!! Édesanyám 3 hónapig feküdt lázzal, gyengén, tüdőbajjal miatta, az oltás után 2 héttel már jelentkezett is a láz... Azóta, ha meglátja aházidoki, egyből mondja, hogy "ne is kérje, magának nem adom be"...

Igaz, anyu 60 éves volt ekkor kb, de én is felérek annyival, hisz egy "idegen test" élősködik a pocakomban...

Sajnos az előző válaszolónak igaza van... "Kenyeret és cirkuszt" megy most, csak tudnám, hogy eközben, miközben mi nem figyelünk, vagyis a nép mással van elfoglalva, mit eszelnek ki a hátunk mögött... Vagy egyszerűen csak az egészség drága, az egészség féltett, - tehát kereslet biztosan lesz, - egy olyan business, amibe a "nagyok" sosem fognak belebukni.

2009. nov. 18. 11:57
 27/41 anonim ***** válasza:
49%
1 vakcinán egy állami cég 500ft keres!!!! Én is kelteném a pánikot, ha jól meggazdagodék! PÉNZ, PÉNZ! Nem tűnik fel! Ebből jut Ceizelnek is, hogy mellette nyilatkozzon! Ezer más betegség van amitől retteghetnénk naponta!
2009. nov. 18. 12:05
 28/41 anonim ***** válasza:
26%

Kérdés:

"H1N1. A férjem, egy 25 évig koraszülött osztályon dolgozó ápolónővel beszélt, érdekel?"

Válasz: NEM!!!

2009. nov. 18. 12:08
 29/41 anonim ***** válasza:
50%

11.57-nek!

A halálos gyermekbetegségek nagyrészt maguktól is

eltűntek volna, vagy csak kis létszámú gyermeket érintenének, mert az életszínvonal javulásával, a megfelelő higiéniai körülmények betartásával el lehet kerülni ezeket.

Lást: kolera, himlő !

A tuberkulózis elleni BCG-t a gyermekek a 2 napon megkapják!

Viszont!

Kialakult egy új tuberkulózis, ami ellen nem véd, és ami jelen pillanatban nem is gyógyítható!

A gyermekbénulás okozta cseppek az 50-es években többezer gyermek halálát, illetve örök életre rokkantá tételét okozták.

A 70-80-as években volt egy olyan védőoltás kis hazánkban, amit a hadseregben próbáltak ki, többszáz kiskatona életét tönkretéve, ugyanis agylágyulás, és

más, tartós, és vissza nem fordítható betegséget okozott!

/Ismerősöm kapott ilyen oltást, 20-on 1-2 éves kora óta rokkantnyugdíjas emiatt!/Persze, a dolog hétpecsétes titok volt akkoriban, és most se hallani róla, hacsak nincs olyan ember a környezetedben, aki kapott ebből az oltásból.

Szóval ne bagatellizáljuk el a "védő" oltások mellékhatásait!

Az emberek természetes immunrendszerét olyan mértékben legyengítik ezek az oltások, hogy azon sem csodálkoznék, ha a napjaink rengeteg rákbetegje, immun, cukor ill. szívbeteg embere mind-mind a gyermekkori kötelező védőoltások szenvedő alanyai lennének!

Még annyit, hogyha valakiben már lappang a betegség, és arra ráoltanak, akkor mi van?

Sorry? és evvel el van intézve?

Ennek az oltásprogramnak még a nyáron kellett volna lezajlania, akkor talán tényleg használt volna.

33%-ban biztosan.

Ennyi lenne a véleményem a "védő"oltásokról!

2009. nov. 18. 12:13
 30/41 anonim ***** válasza:
70%
Sziasztok! Én beadattam, ugyanis nemsokára világra hozom a pici babámat és féltem őt. Mivel ezek az oltások ugyanúgy, ahogy a szezonális influenza oltás is 1 évnél tovább nem védenek, nehezen tudom elképzelni, hogy évek múlva jöjjön ki mellékhatása, amikor már rég nincs benne a szervezetedben. Az én környezetemben mindenki beadatta, és a szezonálisat is beadatjuk már évek óta. Soha senkinek semmi baja, még csak hőemelkedése sem lett tőle. Egyébként amikor a gyereknek beadatod a kötelező oltást, ugyanúgy hőemelkedésük lesz sok esetben és nyűgösködnek pár napig. Akkor azt se adassuk be? Majd 2-3 év múlva írok, hogy mi lett velünk, lett-e mellékhatása az oltásnak vagy sem.
2009. nov. 18. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!