Miért nem szeditek a vitamint minden nap? Nagy lesz a baba tőle? Féltek a hízástól? Valami bajt okoz?
Elevitet szedtem.
1. terhességnél végig, nem lett nagy baba, 3 kiló 17 dekával.
2. terhességnél a magánorvosom mondta, hogy bőven elég a másfél dobozzal beszedni. (mármint egész terhesség alatt). Ennyit szedtem be csak, a kisfiam 4 kilós lett.
3. terhességnél egy másik magánorovs mondta, hogy minden másnap, 1 doboz elég. Áltlagos baba lett súlyra.
Az utolsó 2 hónapban én sem szedtem. Elég kicsi vagyok, meg vékony, aggódtam, hogy majd egy 4 kilós gyereket hogy fogok kinyomni magamból. 3 kg lett a baba. Hülye vagyok, hogy nem szedtem a vitamint, legalább szülés után kellett volna, mert hiába volt tökéletes mindig a vérképem, a szoptatás, fáradtság, nem evéstől pár hét után volt, hogy annyira szédültem, hogy nem bírtam felkelni a gyerek mellől.
Amelyik baba nagyra akar nőni, annak nem kell vitamin, anélkül is nagy lesz. Viszont terhesség, szülés, szoptatás ideje alatt nem árt, ha a szervezet jól fel van töltve.
Az első terhességemnél végig szedtem, 3200 grammos, átlagos babám született. Kellett is a vitamin, szülés után így is tele volt mínusszal a vérkép eredményem.
Most is szedem, már terhesség előtt is szedtem. Jelenleg 30 hetes vagyok, de a kálium szintem máris csökkent, szednem kell vasat, jódot, és még messze a vége. Hiába eszem egészségesen, mégis ez van.
A baba nem a vitamintól nő meg. A nagyságát befolyásolja a genetika, a szénhidrát fogyasztás. Annyiban befolyásolja csak, hogy a B6 vitamin étvágyat csinál, ami miatt éhesebb a kismama és többet eszik.
Szia!
Nem a vitamintól lesz nagy a baba,hanem a genetika az oka.Szép is lenne,mekkorák lennénk már,ha a vitaminoktól nőni lehetne... :D
Amúgy most télen nem árt szedni a várandósoknak egy kis pluszt,jönnek a járványos időszakok.Nem mondom,hogy meg lehet előzni csak magukkal a vitaminokkal,de ártani nem fog,ha végig szeded ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!