Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Adnátok a nevet, Zselyke Darinka?

Adnátok a nevet, Zselyke Darinka?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon tetszik mind2, de kicsit félek tőle, hogy két ritka név, és együtt nem passzol.

A vezetéknév Bogdán.

2013. nov. 11. 13:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Miért is?

A Zselyke a szláv patakocska, a Darinka meg az ajándék szóból ered.

Max. annyi, hogy a Darinka a szláv Darina magyaros formája, de nem egy ősmagyar név.

2013. nov. 11. 14:13
 12/22 anonim ***** válasza:

Nekem tök mindegy, hogy milyen nevet adsz neki. Te gyereked. Csak kérdezted a véleményünket.

De szerintem a Zselyke nem szláv. Mindegy.

2013. nov. 11. 14:18
 13/22 anonim ***** válasza:

#12-es, google a baratod, a Zselyke szlav-magyar eredetu nev ugyanugy mint a Darinka.

Egyebkent, Bogdan Zselyke Darinka, szerintem gyonyoru, en adnam :)

2013. nov. 11. 14:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Én azért nem adnám mindkettőt, mert két "becézett" formájú név (-ke, -ka). Így együtt szerintem egy felnőtt nőnek fura lesz majd. Nem marad mindig kislány :)

Külön-külön bármelyik tetszik.

2013. nov. 11. 17:41
 15/22 anonim ***** válasza:
A Darinka régen nagyon tetszett, most már nem nagyon. A Zselykét soha semmiképp!
2013. nov. 11. 18:01
 16/22 anonim ***** válasza:
#13, a tiéd is. Van ahol a Zselykét székely-magyar névként írják. (12-es)
2013. nov. 11. 18:18
 17/22 anonim ***** válasza:
Mi ez a Zselyke őrület? Lehet, hogy lepontoztok, de szerintem annyira ronda név.. A Darinkát még nem hallottam, de aranyos.. Viszont az meg azért nem illene a Bogdánhoz, mert a D-kkel, szerintem nagyon kemény név..
2013. nov. 11. 18:56
 18/22 A kérdező kommentje:
Hát, igazából a keménység az utolsó, ami eszünkbe jutott, párom Dániel, én Dia vagyok, ráadásul majd szeretném felvenni a vezetéknevét, szóval nem lenne újdonság :)
2013. nov. 11. 19:50
 19/22 anonim ***** válasza:
17-es vagyok..:D Hát ha csupa D betűs család vagytok, akkor nem is értem a Zselyke h jött szóba..:D De ez aranyos..:-) Kis D-betűs család..
2013. nov. 11. 20:39
 20/22 A kérdező kommentje:

A Zselyke nekem regota nagyon tetszik, igy abbol semmikeppen nem szeretnek engedni :)

De egyebkent a Darinkat sem azert valasztottuk, hogy o is D betus legyen, egyszeruen az is tetszett :)

2013. nov. 11. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!