Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Adnátok a nevet, Zselyke Darinka?

Adnátok a nevet, Zselyke Darinka?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon tetszik mind2, de kicsit félek tőle, hogy két ritka név, és együtt nem passzol.

A vezetéknév Bogdán.

2013. nov. 11. 13:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nem adnám :) de imádom a Zselyke nevet, de a mi vezetéknevünkhöz nem paszol. :-(
2013. nov. 11. 13:17
 2/22 anonim ***** válasza:

A Zselyke szerintem jelenleg súrolj a tucatnevet, szóval egyáltalán nem ritka, Darinkát még nem hallottam.

Szerintem név választásnál az a legfontosabb, hogy olyat találjatok, ami apának és anyának egyformán tetszik, mint jelentés, mind hangzás szempontjából. A többi nem számít.

A hangzást tekintve a Zselyke jobban passzol a vezetéknévhez.

2013. nov. 11. 13:18
 3/22 anonim ***** válasza:
Nem. Az egyik székely-magyar, a másik meg szláv. Meg a Bogdánhoz szerintem max a Zselyke stimmel, a Darinka nem. Van valaki szláv a családban, hogy ilyen nevet akartok adni?
2013. nov. 11. 13:19
 4/22 anonim ***** válasza:

Soha, mindkettő idétlen név.

Ráadásul a Zselyke már tucatnévnek számít a különleges névválasztás majmolása miatt.

2013. nov. 11. 13:30
 5/22 anonim ***** válasza:
Szerintem sem illik össze egy "ennyire" magyar meg szláv név.
2013. nov. 11. 13:37
 6/22 A kérdező kommentje:
Nincs senki szláv, egyszerűen csak tetszik ez a két név.
2013. nov. 11. 13:47
 7/22 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy tetszik, csak így hangzásilag ellentmondásos. (Én egy olyan faluból származom, ahol más kisebbség mellett a szerb is elég sok, tehát nekem a Darinka név nem új. Csak szerintem a névadásnál érdemes átgondolni a származást is. Azért kérdeztem, hogy van -e szláv, mert akkor értem.)
2013. nov. 11. 13:52
 8/22 anonim ***** válasza:
Szia! A hármas válaszolónak igaza van, a Bogdán Zselyke jól hangzik, de a Darinkával már sok.
2013. nov. 11. 13:53
 9/22 A kérdező kommentje:
Hát figyelj, ha már származásnál tartunk, a Bogdán is szláv eredetű vezetéknév.
2013. nov. 11. 13:57
 10/22 anonim ***** válasza:

:) Persze, egy szláv eredetű keresztnév. Azért a szláv származás - Bogdán vezetéknév nálam nem egyértelmű, de az is lehet, ha akarod.

A Zselyke meg a Darinka között van az igazi ellentmondás.

2013. nov. 11. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!