Ma vagyok az UH szerint 12hetes és 6napos. A tarkóredő 2,5mm lett . CRL 65mm. Azt mondta a szonográfus hogy aggódik és menjünk el Down szűrésre minél előbb! tényleg ekkora lehet a baj? én azóta megállás nélkül sírok!
Kicsit vastagabb a normálisnál. Orrcsontja megvolt? A Down-babáknak az arccsontja lassabban fejlődik, mint az egészséges babáké, és a 12. héten gyakran nem látszik még az orrcsont.
Ha Down-szűrést akartok, akkor azt most kell megcsinálni vérből, egy hét múlva már késő lesz. A 12. és a 16. héten vesznek hozzá vért. 95%-os biztonságot ad.
Invazív eljárással, ha a magzatvízből vagy a méglepényből vesznek mintát egy tűvel, még nagyobb a találati pontosság, de ott 1%, illetve 2% a vetélés kockázata. Ha nehezeb jött össze a baba, én ezt nem kockáztatnám. A vérvételnek semmi kockézata nincs.
Hát elképzelhető,hogy tényleg magasabb lett a tarkó redő értéked.De szerintem nem beparáztatni akart az orvos,csak felhívni a figyelmeteket,hogy esetleg szükség lehet másik vizsgálatra is.
"Olyan aranyos,miért lenne beteg?"
Lehet,hogy mégis beteg,de te akkor is aranyosnak fogod tartani,mert a te gyereked.
Én a helyedben nem ijednék meg,hanem szűretném magam több vizsgálattal,hogy a végén kiderüljön,hogy NINCS SEMMI BAJ!!!!!
Ha a másik oldalról közelítünk, érthető, bár nem elfogadható, lesz a reakciója. Ha netán mégis a beteg lenne egy hasonló esetben a gyerek, akkor ő szólt.
Ha bármi baj van, nagyon soknak az orvosoknak esnek neki, hogy miért nem szólt, figyelmeztette őket. Hát most már megteszik...
Menj el másik dokihoz is, aki végez ilyen genetikai UH-kat.
Nekünk minden paraméter jó lett a babánknak, de mivel 35 vagyok elküldtek genetikai tanácsadásra, ott beparáztatott a gentikus, ezért csináltattunk egy 4-es tesztet, ami nem lett a legjobb, így megcsináltattuk a magzatvíz mintavételt, ami végül jó lett. Tortúra volt, több mint 1 hónap volt, addig kész voltam teljesen, de mostmár megnyugodhatunk. Ezzel azt akartam leírni neked, ha még a vérből készült tesztek magas kockázatot hoznak ki, akkor érdemes a magzatvíz mintavételt megcsináltatni, mert az adja a legpontosabb eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!