Na most mi legyen? A szonográfus a 12. hetin azt mondta, ha van orvosom a kövit már ő csinálja. De?
Szerintem mindenhol másképpen működik. Szegeden magándokihoz járok, de a 12 hetes uh-t az sztk rendelésen csinálták, a 20 hetes uh-t a klinikán. A dokimhoz havonta megyek ultrahangra, mégis van kötelező "állami" vizsgálat, amin ha nem jelenek meg, nem kapok anyasági támogatást.
Szerintem menj el a kötelezőkre és mondd meg, hogy a magándokid oda küldött uh-ra. Kötelesek elvégezni a vizsgálatot.
Én kifejezetten azért választottam a magándokimat, mert megcsinálja a 12. és 18-20.hetes UH-t is.
DE NEKI VAN PAPÍRJA RÓLA, HOGY EZEKET A VIZSGÁLATOKAT ELVÉGEZHETI!!!
Ugyanis nem minden nőgyógyásznak van jogosultsága elvégezni ezt a 2 UH-t. Nálunk a kórházban 8 nőgyógyász van, de csak kettő csinálhatja meg ezt a 2 UH-t. Az egyiket fogadtam meg dokimnak.
Tehát ha a magándokidnak van szonográfusi végzettsége, akkor megcsinálhatja és erről kell is adnia neked papírt, de ha nincs, akkor az SZTK-ba kell menned!
Bocsi tegnap már nem voltam net közelben.
A helyzet: a kötelezőket a kórházban csinálják, de általában nincs bent orvos az ultrahangon csak a szonográfus. Nem járok magánba csak érdeklődtem, mert szerettem volna magánhoz járni, mivel nálunk nincs terhes ambulancia, csak a sürgősségi patológia, az uh a szonográfusokkal, a védőnő és a háziorvos.
09.23-as vagyok.
Ahogy olvasom tényleg kórház-orvosfüggő ez is.
Nálunk aki SZTK-ban csináltatja meg, akkor mindig ott van a szonográfus csaj is + a 2 doki közül valamelyik.
De privátban is megcsinálja, mint írtam (igaz 10000 Ft), és ott nagyon alapos; 45 percig vizsgál 2D-s és 4D-s UH-val is. Utána pedig kaptam egy A4-es lapot telenyomtatva mindenféle adattal.
20 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!