Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kilenc hetes kismama vagyok....

Kilenc hetes kismama vagyok. Kötelező-e védőnőhöz menni? A nőgyógyászom szerint teljesen felesleges. Legyen-e választott szülésznőm, vagy egyéb segítőm, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 09:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nem keresed fel a 12. hétig a védőnőt akkor is kapsz anyaságit. Legalábbis a volt osztálytársan kapott 4 hónapos terhes volt, mikor kiderült, hogy babája lesz, utána ment védőnőhöz és kapott anyaságit.

De azért menj el. Az én dokim is feleslegesnek tartotta. Nem magát a védőnői szolgálatot, hanem konkrétan az enyémet, mert semmi értelmeset nem bírt mondani, nem segített semmit, nem vezette rendesen a kiskönyvet. Az enyém egy gyagya, de sajna muszáj menni, vagy tényleg lemondani róla.

2009. nov. 17. 19:32
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

És a védőnő beleegyezését kérik a kórházban, anélkül nem adják haza a babát. És az én védőnőm mondta, mert erre rákérdeztem és akkor előttem ki is töltötte a papírt, ami kell ehhez, hogy volt már olyan hogy nem engedte hazadni a babát, mert nem várták felkészülten. (és diplomás volt az illető csak kicsit hanyag).

Egyébként én úgy tudom, hogy védőnő nem választható, az csak a körzeti lehet.

Meg valóban ő adta az összes beutalót, meg végezte a cukor vizsgálatot, súlymérést stb.

2009. nov. 17. 21:55
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp menj védőnőhöz, lehet hogy egy nagyon jó fejet fogsz ki, és sokat tud majd segíteni, ha mégsem, legfeljebb elkerülöd.
2009. nov. 18. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!