Kilenc hetes kismama vagyok. Kötelező-e védőnőhöz menni? A nőgyógyászom szerint teljesen felesleges. Legyen-e választott szülésznőm, vagy egyéb segítőm, mik a tapasztalatok?
Azt nem tudom, hogy meddig kell felkeresni, de azért illik. CSak a nagyon felelőtlen anyák nem keresik fel a védőnőket, de az ciki. Igaz, hogy sokszor eltúlozzák a dolgokat, de rengeteg jó tanácsot adnak. Ha én már végképp nem tudom a babámmal kapcsolatban valamire a választ akkor rögtön őket hívom, 3 védőnővel vagyok kapcsolatban. Az egyik anyósom a másik az előző lakhelyemen van, a másik meg itt ahol most lakunk. Mindhárom tanácsát meghallgatom, és általában ugyanazokat a dolgokat mondják el.
És ha nem keresed fel, nem fogod tudni, hogy mikor kell vinni oltásra, és millió dolog van még amire ő figyelmeztet, csípőszűrés..stb
Nem tudom, hogy most mi a szabály, de nekem anno azt mondták, hogy 12 hetes kor előtt jelentkeznem kell a védőnőnél, ezen kívül a 4 pecsét is szükséges ahhoz, hogy majd juttatásokat kapjak.
Szerintem ne kockáztass, menj 12 hét előtt, keresd meg!
Vesztenivalód nincs, károd nem származik belőle! Kell egy rendes lelet a terhességről, felveszi az adataidat, stb. A terhes-gondozást attól végezheti az a furcsa orvosod is :DDDD Kíváncsi vagyok, rendesen küld-e majd vérvételekre, egyéb kötelező vizsgálatokra, rendszeres vizelet-fehérje figyelésre, stb., amiket a védőnő szokott kézben tartani...
Úgy tudom, hogy fel kell keresni a 12 hét előtt, én is úgy érzem,hogy nincs nagy szükésgem a védőnőre....de nem értem valakinek miért fáj ha elmegy hozzá néha, ráadásul a lakhelyhez közel van....
Én eddig 3x voltam és most vagyok 26 hetes és szerintem még max 2x látogatom meg. Egyszer pl. azért volt rá szükségem, mert beadagadtam és megijedtem, hogy toxémia, ő nézett fehérjét a vizeletben és kiderült, hogy mégsincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!