Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor döntöttétek el a pici...

Mikor döntöttétek el a pici nevét?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom Emily-t szerettem volna, most a párom bejelentette, hogy neki az a név nem is tetszik. Ö ha fiú lesz az ö nevét szeretné, én nem akarok Pistikét :-/ Felajánlotta, hogy mielött megtudnánk a nemét egyezünk meg, ha lány Emily, ha fiú István... Mások is "civakodtak" a névválasztáson? :)

2013. okt. 29. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Mi nem igazán. Kislány korom óta Lucának hívom a babáimat, így a lánynév adott volt. A páromnak is tetszett. Úgy néz ki, hogy kisfiam lesz, legalábbis több orvos azt mondta már. Mi nem akartuk az apja nevét, vagyis szintén a Pistikét, bár a család nagyon ezt szeretné. Mi vagány nevet akartunk neki. Kiírtuk a naptárból ami mindkettőnknek tetszett és végül az Olivér mellett döntöttünk. Mivel elméletileg a külső hangokat is hallja a kisfiam odabenn, ezért már most Olivérnek nevezzük, ha hozzá beszélünk :-)
2013. okt. 29. 10:47
 12/16 DeAnn ***** válasza:
nekünk nem volt ilyen gond. sok nevet végignéztünk, megbeszéltük mi legyen. igaz, mi megvártuk, hogy megtudjuk a nemét. a párom a lánynak lillát szeretett volna, de közöltem vele, hogy nem lesz az, mert a volt barátnőjét így hívják. belenyugodott, végül luca lett a lányunk.
2013. okt. 29. 11:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Mi nem :) Amikor pozi lett a teszt,aznap este meg is állapodtunk a neveken :) ABC sorrendbe haladva mondogattam fiú és lány neveket,arra jutottuk,hogyha fiú Dominik lesz,ha lány pedig Hanna.Hát,Dominik lesz végső soron :)

Az én párom nem akarta az ő nevét a fiának,én szerettem volna,de így is jó :)

29 hkm

2013. okt. 29. 11:30
 14/16 anonim ***** válasza:

A fiúnév már kb a kapcsolatunk elején eldöntött volt. A férjem édesapja 11 éve halt meg, elég fiatalon, úgyhogy az ő nevét kapja a gyerek.

A lánynál pedig a férjem kitalálta, hogy legyen alliteráló a vezetéknévvel, így viszonylag kevés variáció maradt.

Úgyhogy mindkét névvel megvoltunk már azelőtt, hogy teherbe estem.

Most 13+5 hetes vagyok és azt várjuk, mikor derül ki a neve - vagyis hogy ki nyert :D

De igazából abban egyeztünk meg, hogy fiúnál ő mondja ki a döntő szót, lánynál pedig én.

2013. okt. 29. 11:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi már akkor megbeszéltük a kislány nevet amikor még csak gondolat volt a KiCsillag :) Megfogant a baba,kislány lesz,úgyhogy a nevén nem kellett gondolkoznunk :)
2013. okt. 29. 11:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi már a terhesség előtt is tudtuk, hogy ha fiú apa nevét, ha lány anya nevét kapja. Nem vitáztunk rajta, a férjem kedvenc női neve az enyém, ami nekem is nagyon tetszik. A fiú örökli apa nevét, pedig mindkettőnknek egyértelmű volt, mert az ő családjukban, és a mienkben is ez 1000 éves hagyomány, szóval nem volt kérdés, mellesleg nem is rossz név.
2013. okt. 29. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!