Mikor döntöttétek el a pici nevét?
Rengetegen civakodnak a névválasztáson hidd el. Sokszor még a barátok, nagyszülők is bele akarnak szólni :D
Nálunk mielőtt megfogant volna a kicsi, a férjem nagyon akarta a saját nevét. A lánynév pedig egyértelműen Larina vagy Loretta lett volna.
Ahogy terhes lettem, fel sem merült a férjemnél a saját neve. Nagyon nehezen választottunk fiú nevet. Már a terhesség elején biztosak voltunk a kornél vagy krisztián és a Larina vagy loretta névben.
A 14. héten szinte biztosra mondták hogy kislány és a neve attól a naptól Lilien :D
Most a 20. héten is tuti kislány és ez marad a neve.
Nálunk mindig nagy volt az egyetértés, de az alapelképzelésünk azonnal megváltozott. AHogy láttuk a kis arcát, az egész kicsi lányt, már nem illett rá az eredetileg elképzelt név. Azonnal tudtuk hogy ő Lilien. A Kírán mint 2. néven most gondolkozunk.
Nálunk viszonylag nagy volt az egyet értés. Ha nekem volt egy nevem, de a páromnak nem tetszett, kihúztuk a listáról és fordítva.
Azt tudom tanácsolni, ha nem tetszik neked az István, kérd meg, hogy csak másodiknak kapja meg, mert a nevet nagyon kell szeretni, amit majd később a picinek adtok. És ugyanez van az Emily-vel, ne erőltesd, ha nagyon nem jön be neki.
Tényleg írjátok ki egy könyvből a kedvenceteket, külön-külön, és később egyeztessetek. Biztos találtok olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik:)
Ugye azt tudod, hogy y-nal itthon nem lehet anyakönyveztetni?
Igaz, engem még nem érint, de szerintem az a legfontosabb, hogy mindkét szülő elégedett legyen a névvel. Én azt csinálnám, hogy ha ennyire nem tudjátok elfogadni a másik kedvencét, akkor válasszatok egy harmadik nevet.
Vagy imádkozz azért hogy lányotok legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!