Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor döntöttétek el a pici...

Mikor döntöttétek el a pici nevét?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom Emily-t szerettem volna, most a párom bejelentette, hogy neki az a név nem is tetszik. Ö ha fiú lesz az ö nevét szeretné, én nem akarok Pistikét :-/ Felajánlotta, hogy mielött megtudnánk a nemét egyezünk meg, ha lány Emily, ha fiú István... Mások is "civakodtak" a névválasztáson? :)

2013. okt. 29. 10:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem civakodtunk, de már tervezési időszakban olvasgattuk a lehetséges neveket. Nekünk bevállt, hogy együtt végigolvastuk az összes utónevet ABC sorrendben, felírtuk a talán szóbajöhető neveket, és a végén kihúzkodtuk, ami maradt, az lett :)) egy fiú és egy lánynév. :) Mire megfogant már tudtuk, kb. mi lesz :) Csak azt nem, hogy lány vagy fiú :)
2013. okt. 29. 10:13
 2/16 anonim ***** válasza:
kb. 34. héten véglegesedett, addig egyiknél sem éreztük, hogy az lenne az igazi. Voltak olyanok, amik nekem tetszettek, olyanok, amelyek a páromnak, végül megtaláltuk azt, amelyikre mindketten határozottan bólintottunk
2013. okt. 29. 10:26
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Emily nem anyakonyvezheto, igy max Emili lenne, vagy Emília. A Pistike szinten nem, csak az István, az pedig kb millió féleként bevethető a Pistike mellett.
2013. okt. 29. 10:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Rengetegen civakodnak a névválasztáson hidd el. Sokszor még a barátok, nagyszülők is bele akarnak szólni :D

Nálunk mielőtt megfogant volna a kicsi, a férjem nagyon akarta a saját nevét. A lánynév pedig egyértelműen Larina vagy Loretta lett volna.

Ahogy terhes lettem, fel sem merült a férjemnél a saját neve. Nagyon nehezen választottunk fiú nevet. Már a terhesség elején biztosak voltunk a kornél vagy krisztián és a Larina vagy loretta névben.

A 14. héten szinte biztosra mondták hogy kislány és a neve attól a naptól Lilien :D

Most a 20. héten is tuti kislány és ez marad a neve.

Nálunk mindig nagy volt az egyetértés, de az alapelképzelésünk azonnal megváltozott. AHogy láttuk a kis arcát, az egész kicsi lányt, már nem illett rá az eredetileg elképzelt név. Azonnal tudtuk hogy ő Lilien. A Kírán mint 2. néven most gondolkozunk.

2013. okt. 29. 10:30
 5/16 anonim ***** válasza:

Nálunk viszonylag nagy volt az egyet értés. Ha nekem volt egy nevem, de a páromnak nem tetszett, kihúztuk a listáról és fordítva.

Azt tudom tanácsolni, ha nem tetszik neked az István, kérd meg, hogy csak másodiknak kapja meg, mert a nevet nagyon kell szeretni, amit majd később a picinek adtok. És ugyanez van az Emily-vel, ne erőltesd, ha nagyon nem jön be neki.

Tényleg írjátok ki egy könyvből a kedvenceteket, külön-külön, és később egyeztessetek. Biztos találtok olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik:)

2013. okt. 29. 10:30
 6/16 A kérdező kommentje:
Emily anyakönyveztethetö, nem Magyarországon élünk.
2013. okt. 29. 10:31
 7/16 anonim ***** válasza:
Nálunk későn derült ki a baba neme, a 30.hétben. Onnantól folyamatosan mondtam a páromnak hogy beszéljünk a nevekről én felolvastam neki a neveket, mondtam melyik tetszik nekem, de neki egyik sem tetszett. Mikor megszületett a kisfiunk mondani kellett a nevét, nézett rám a párom hogy most akkor mi legyen? Én kimondtam a nevet, az a név volt az első ami igazán megtetszett nekem, igy Martin lett a fiunk. Eddig nem kaptunk negativ kritikát senkitől a név miatt és a párom is egyre gyakrabban mondogatja hogy tetszik neki a fia neve :)
2013. okt. 29. 10:33
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Ugye azt tudod, hogy y-nal itthon nem lehet anyakönyveztetni?

Igaz, engem még nem érint, de szerintem az a legfontosabb, hogy mindkét szülő elégedett legyen a névvel. Én azt csinálnám, hogy ha ennyire nem tudjátok elfogadni a másik kedvencét, akkor válasszatok egy harmadik nevet.

Vagy imádkozz azért hogy lányotok legyen :)

9/16 anonim ***** válasza:
addig nem is nagyon beszéltünk róla amíg ki nem derült a neme.mi feleslegesnek tartottuk ezt a "ha lány lesz,ha fiú lesz" vacilálást.aztán amikor kiderült hogy fiú lesz,megfogtuk a naptárat,kiírtuk azt a 3-4 nevet ami szóba jöhetett,és végül a 7. Hónap környékén valahogy mindketten ráéreztünk a befutó névre,de nem erőltettük,vártuk hogy a nevek letisztuljanak,hogy melyik mászik bele a molekuláinkba,és szép csendben Ádám lett a kisfiúnk:)
 10/16 ZsZs27 ***** válasza:
Hát, mi lényegében az utolsó pillanatban. Na ezt csak azért mondom, mert egyikük sem akarta magát megmutatni, úgyhogy úgy mentem szülni, hogy gőzőm se volt fiúk, vagy lányok lesznek-e, esetleg vegyes. Egyébként a végleges döntés nálunk a 30. hétre lett meg. Szóval nekünk összesen négy nevet kellett egyeztetnünk. Mi is az utónévkönyvben keresgéltünk, kiírtuk ami tetszett, majd egyeztettünk. De szerencsénk volt, két lány lett (ott nagyobb volt az egyetértés, csak azért írtam így) egyikük kapta az én, másik a férjem kedvenc nevét.
2013. okt. 29. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!