Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ne kövezzetek meg, de ugye...

Ne kövezzetek meg, de ugye nem lesz beteg a babám?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, most derült ki, dokinál még nem voltam, erre a hétre kaptam időpontot. Viszont nagyon rossz most a helyzetünk (nem csak az anyagi), évek óta dohányzom, emiatt mostanában még többet szívtam mint eddig ! Mióta teszteltem próbáltam csökkenteni, "sikerült" is 14-15 szálra naponta. Tudom, hogy 1-2 is sok, de nem tudok mit tenni, rajta vagyok az ügyön, igyekszem csökkenteni de nem nagyon megy. Nem jött jókor a kicsi, aki védekezés mellett fogant, de nem szeretném, ha bármi baja is lenne. Már van egy fiam, őt fiatalon szültem, felelőtlenül végigdohányoztam a terhességet, fizikai munkát végeztem amíg nem tudtam, szerencsére semmi baja nem lett, 10/10 apgarral született 40+4 napra. Bántó sértő kommenteket kíméljétek, így is van elég problémám. 5 hetes terhes lehetek.
2013. okt. 28. 19:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
én is cigiztem, de abban a pillanatban ahogy kiderült, hogy várandós vagyok, egy szó nélkül letettem. ez nem fog menni úgy hogy "csökkented" a napi adagot, vagy leteszed rögtön, gondolkodás nélkül, vagy hazudsz tovább magadnak, hogy így megy csak.
2013. okt. 28. 20:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Kedves 10! Nem az anyagiak a legfőbb gondom, bár az sem fényes tény és való. Már egyszer szoktam le, akkor nem terhesség miatt, de akkor sem sikerült úgy, hogy egyből letettem, csak csökkentve az adagot.
2013. okt. 28. 20:26
 13/16 anonim ***** válasza:
70%

10-es vagyok, nézd én értem, hogy nem kértél bántó meg sértő kommentet, de mit vársz, milyen válaszokat a kérdésedre? Jaj ne aggódj szívd tovább a napi egy dobozt nem lesz semmi baj.

Folyamatosan csak hárítod a felelősséget, én abban reménykedem, talán hátha akik ide írnak felnyitják a szemed, mert a buksisimogatás biztos nem fogja, csak ha a valósággal szembesülsz.

Az első gyerekednek szerencséje volt, nekem van ismerősöm, aki dohányzott terhesség, és szoptatás alatt, ne tudd meg az a kisgyerek mennyit szenvedett, mert folyamatosan hányt, alultáplált volt, és semmi nem akart megmaradni benne. Még most is testileg és szellemileg is kb. két évvel van lemaradva a kortársaihoz képest. Úgy gondolod, hogy arra lesz majd pénzetek, hogy ne ajd isten egy beteg gyereket kezeltessetek? Az sem olcsó dolog!

Olyan sincs, hogy nem lehet egyik napról a másikra letenni, nagyapám nagy dohányos volt, napi egy doboz minimum, egyik nap úgy döntött kész vége, másnap már nem nyúlt hozzá. Én inkább úgy fogalmaznék, csak így lehet letenni. Foglald le magad, töltsd hasznosan az idődet, hogy ne legyen időd azon gondolkozni, hogy rá kellene gyújtani. Ha megkívánod akkor meg elrágcsálsz helyette zöldséget/gyümölcsöt/magvakat.

2013. okt. 28. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:
70%
arról nem is beszélve,hogy mert az első fiatalon szült gyermeked bagózás mellett egészséges lett,ez nem garancia hogy most is így lesz,hisz dohányzol de már korosabb vagy,a kockázat nagyobb.az elmúlt 15 évben egyetlen nőt ismertem aki masszív dohányos volt mikor nem vártan teherbe esett,beszélt orvossal és azt a fehér multit szívta napi 3 szálat,nem lett a babának semmi baja.Te meg tudnád magadnak bocsátani ha betegen születne a babád?még nem ismertem olyan nőt aki ne tudta volna letenni a cigit amikor megtudta hogy terhes.Mert az anyai ösztön,hogy a gyermekünket magunk elé helyezzük,hogy a legjobbat akarjuk neki az első pillanattól,az valahogy ALAP.sajnálom hogy nálad ez nem így van.
2013. okt. 28. 20:41
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

Tapasztalatomat írom. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor azonnal letettem a cigit. Ha akarod a babát, és jót akarsz neki, akkor vegyel erőt magadon!

Tudom, hogy olyanoktól vársz választ, akik nem tették le, hogy megnyugtasd magad, de ne erre pazarold az energiáidat. Attól, hogy egészséges a gyereked, attól még ez lehet koraszülött, asztmás vagy akármi.

Mar anya vagy, tudnod kellene, hogy mi a legfontosabb az életedben. A cigi vagy a gyerekek.

2013. okt. 29. 08:10
 16/16 anonim ***** válasza:
53%
Különben meg nem csak egészségügyileg lehet beteg egy dohányzó nő babája, hanem a későbbiekben lehetnek tanulási nehézségei, stb., szóval mindenképp tedd le a cigarettát.
2013. okt. 29. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!