Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ne kövezzetek meg, de ugye...

Ne kövezzetek meg, de ugye nem lesz beteg a babám?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, most derült ki, dokinál még nem voltam, erre a hétre kaptam időpontot. Viszont nagyon rossz most a helyzetünk (nem csak az anyagi), évek óta dohányzom, emiatt mostanában még többet szívtam mint eddig ! Mióta teszteltem próbáltam csökkenteni, "sikerült" is 14-15 szálra naponta. Tudom, hogy 1-2 is sok, de nem tudok mit tenni, rajta vagyok az ügyön, igyekszem csökkenteni de nem nagyon megy. Nem jött jókor a kicsi, aki védekezés mellett fogant, de nem szeretném, ha bármi baja is lenne. Már van egy fiam, őt fiatalon szültem, felelőtlenül végigdohányoztam a terhességet, fizikai munkát végeztem amíg nem tudtam, szerencsére semmi baja nem lett, 10/10 apgarral született 40+4 napra. Bántó sértő kommenteket kíméljétek, így is van elég problémám. 5 hetes terhes lehetek.
2013. okt. 28. 19:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Azért mert valaki dohányzik még nem feltétlenül lesz beteg a babája, ahogy a fiad is mutatja. Viszont hajlamosabb lehet arra, hogy beteg lesz mint egy olyan baba akinek az anyukája nem dohányzik. A dohányzás főleg azért problémás terhesség alatt mert a dohányos anyukák babái általában 1kg-mmal kevesebbet nyomnak mint a nem dohányos anyukák babái. Koraszülés esetén az az 1 kg nagyon nagyon sokat számít. Szinte biztos, hogy nem lesz baja a babádnak, de ettől függetlenül próbáld minél inkább csökkenteni az adagot, mert azért jót semmiképpen sem tesz a babádnak.
2013. okt. 28. 19:06
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem lesz beteg a baba,még kicsi ahhoz fiatal terheséged még. Nyugodj meg szokj le róla,állj ellent.
2013. okt. 28. 19:07
 3/16 anonim ***** válasza:
27%

Figyelj már!Most őszintén!Minek írsz ki ilyen kérdést??

Hisz te magad is tudod,hogy bántó és sértő kommenteket fogsz kapni!Teljesen jogosan!!!!

Most mit vársz?Azt hogy dohányozz nyugodtan,még jót is tesz a babádnak...ajj kérlek,ne viccelj már.

Akkor vállalj gyereket,ha képes vagy érte mindenre!!!

Beleértve a dohányzás abbahagyását is!!!

Minden jót!

2013. okt. 28. 19:08
 4/16 anonim ***** válasza:
75%
Tudod te is, hogy nem tesz jót neki... Nagyobb a koraszülés veszélye, hajlamosabb lesz légúti betegségekre, stb... Arra nem alapozhatsz, hogy a fiad sem lett beteg, mert lehet, hogy ez a baba az lesz. Nem akarlak ijesztgetni, de esély van rá. Abszolút jó szándékkal mondom, hogy a pici érdekében tedd le! Ne csökkentsd, hanem hagyj fel vele végleg, mert főleg az első trimeszterben veszélyes, gondold meg, még alig van valamije kifejlődve... Ha most sikerül leszoknod, legalább magadnak is bizonyítasz, próbáld meg!
2013. okt. 28. 19:17
 5/16 anonim ***** válasza:
51%
Már egyszer írtál ki ezzel kapcsolatban kérdést
2013. okt. 28. 19:23
 6/16 anonim ***** válasza:
49%
Ajánlok figyelmedbe egy cikket, főleg a leszokás okozta stressz hastását a gyermek egészségére! A 14-15 szál ettől függetlenül is nagyon sok. [link]
2013. okt. 28. 19:24
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugodj meg, az is csak nehezíti a leszokást, esetleg kérj segítséget orvostól leszokásban, hátha tud ajánlani jó módszereket. A babának nyilván nagyon árt a cigi, de ha ezen stresszel, azzal még egy lapáttal ráteszel. Inkább koncentráld az energiáidat a leszokásra, ez járjon csak a fejedben, hogy sikerülni fog, ne az, hogy mennyit árt, ha szívod.
2013. okt. 28. 19:40
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

Erre nem nagyon lehet semmit sem mondani.

Sok ember egészségesen, mindenre figyelve éli az életét abban a 9 hónapban, amíg egy másik ember életéért és egészségért csak ő tud tenni, mégis betegen születik a baba. Nyilván azoknál, akik még nem is figyelnek a babára, ez fokozottan érvényes, nyilván lehet beteg, származhat belőle hosszú távon problémája. Én nem tudtam volna a lelkiismeretemmel elszámolni, ha bármi is történt volna a babámmal, azért, mert én nem vagyok képes vigyázni rá. Ha aggódsz miatta, akkor szokj le, ilyen egyszerű. Ha meg igazán nem vagy képes áldozatot hozni azért, hogy Ő egészségesen megszülethessen, akkor meg nyugtasd a lelkiismereted a leírtakkal, stresszes leszokni...igen, de sokak megoldják, mert tudják mit tesznek vele...

És félreértés ne essék, én aztán nem kövezlek meg, a Te gyereked, a Te dolgod...

2013. okt. 28. 19:48
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Először is én még nem írtam ki kérdést főképp nem ezzel kapcsolatban. Másodszor rajta vagyok a leszokáson, de nekem ez nem megy egyik napról a másikra, csak az adag csökkentésével. Nem bátorítást kértem félreértés ne essék, csak véleményt és tapasztalatot.
2013. okt. 28. 19:53
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

Értem, rossz az anyagi helyzetetek, de ezek szerint ha most csökkentett adagot szívol, korábban akár napi egy doboz cigi is elment, az annyi mint kb. alsó hangon 24.000 Ft egy hónapban. Abból azért elég sok mindent ki lehetne fizetni, talán nem a cigizés lenne a megoldás a problémáidra, hanem mondjuk a takarékoskodás.

Meg ne haragudj de " nem tudsz mit tenni", hát ki a jó életen múlik, ha nem rajtad, vagy fegyvert fognak a fejedhez, hogy dohányozz?

Bocs de ilyen felelősségtudattal és hozzáállással egy gyereket sem kellett volna vállanod, nem hogy kettőt.

2013. okt. 28. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!