Ti nem féltek attól hogy beteg lesz a babátok?
Nagyon sokszor agyalok ezen,hogy nehogy beteg legyen,de valahogy mindig arra jutok,hogy annak csak lennének jelei...pl: leletek,vérvételek,eredmények.
Vagy rosszul látom?
28hkm
A gondolatnak teremtő ereje van!!!!
Ezt sose feledd!
Rosszul látod. Millió egy dolog van amit semmilyen előzetes vizsgálat nem mutat ki.
Egyébként ezt a fajta félelmet minden kismama átéli. Teljesen normális dolog, hogy félted a születendő gyerekedet.
Dehogynem,ahogy attol is hogu jo anya leszek e vagy hogy meg tudunk e mindent adni neki,a lehető legjobban neveljük e,jo embert faragunk e belőle,elesik e majd biciklivel,fog e fájni neki fog e minket ugy szereyni ahogy mi őt.......
Azért vagyunk gondolkodo emberi lények hogy belegondoljuk előre tervezzünk. Ha nem vonnánk kétségbe dolgokat vagy nem lennének félelmeink már nem is élnénk. Mert beleestünk volna az első szakadékba. De ne ez itanyitsa az életed,legyél boldog kismama! :)
19hkm
én is féltem, egy kedves barátnőm most várandós, és most beszélgettünk arról, hogy nyomasztják ilyen gondolatok őt is...
MINDEN kismama fejében megfordul az a gondolat, hogy talán nem lesz egészséges a babája...
(és nem teremt ez a gondolat semmit se, mert akkor ezen az alapon elég sok beteg gyerek születhetne, szóval nem kell aggódnod azért se, ha ilyen eszedbe jut, sok anya aggódott már, persze alaptalanul, szerencsére) :)
nagyon egyszerű válaszom lesz a félelmedre - nagyon sok baba születik, és 99,9%-a egészséges, a kórházban, ahol szültem, csupa egészséges baba volt (vagy 50-80 újszülöttet láttam azalatt a 3 nap alatt, mind kis egészséggombóc volt!) :) sőt, nincs a környezetemben beteg baba, pedig most anyukákkal "spanolok" most, hogy én is anya lettem...
ráadásul ha egészségesek vagytok a pároddal, nem volt a családban ilyen jellegű probléma, ráadásul már a 28. hétnél vagy, és nem észlelt az orvosod semmi problémát, nyugodj meg! :)
szépséges és egészséges kisbabád lesz :)
ha nagyon aggódsz továbbra is, és nem vigasztal meg a nagy számok törvénye, akkor egy jó kis 4D-s ultrahangra látogass el (7,5eFt-ért kuponakciós kedvezményes, vagy 12eFt-os... de megéri a nyugalmat!)
boldog babavárást.
ui. 30-31. hét környékén jön majd a "szülés-para" :) amikor a szülés gondolatától fogsz berezelni - na az majd elmúlik pár hét múlva :)
hát, ha én is válaszolhatok erre, akkor én nem félek, hanem rettegek.
nálunk a 12. heti ultrahangon 3,3 volt a tarkóredő érték és 3mmig normális ugye, azóta átmentünk már mindenen, kromoszóma vizsgálat, kombinált teszt, szív ultrahang, 18. heti ultrahang, fogalmam sincs, hogy mi lesz, ezer dolog van, amit tényleg nem mutat ki semmi, vagyis de, fél millió forintos vizsgálat, ami az összes kromoszómát egyenként vizsgálja, egy hónap az eredmény, de a mai világban kinek van erre pénze?...
szóval azt tudom mondani, amit már száz orvos és könyv mondott nekem, ha minden rendben volt az eredményekkel neked, és semmit nem találtak, akkor 97% az esélyed a teljesen egészséges kisbabára.
nálunk ez a tarkóredő érték miatt 93%-ra csökkent.
szerintem ne agyalj ezen, főleg, hogy nincs is miért, hiszen minden eredményed jó lett.
sajnos az anyasághoz ez is hozzá tartozik ám, örökös aggódás, félelem, hogy a gyermekem egészséges lesz - e, szép élete lesz - e, de nagy részt rajtad múlik minden.
a lényeg, hogy bármi történik és ha beteg is lesz, ugyanúgy szeretni fogom és gondoskodni róla, de ezzel gondolom szinte minden nő így van.
reméljük, hogy minden rendben lesz, és ne feledd a 97 százalékot! Nálad minden normális volt, ebben az esetben 100 terhességből 97 baba teljesen egészséges!!
nagyon nagyon jó ez az arány :)
boldog babavárást és egészséges babát kívánok neked is és mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!