23 hetesek vagyunk, 16 hetesen mozdult meg először. Azóta állandóan mocorog. Mennyi az esély rá, hogy szülés után is mocorgós lesz a babám?
:)
szerintem csak jó, ha egy gyrek eleven!
De ne aggódj, odabenn a vízben jobban tudnak mozogni a babák mint a levegőn. Jól megerősödik, ha sokat mozog. lehet, hogy hamarabb fogja majd a fejét felemelni, vagy hamarabb fog majd felülni, felállni. De szerintem ennek talán nincs jelentősége.
Azt gondold végig, nem eszel/iszol-e sok kávét, teát, csokit, cukros ételeket. Ami téged pörget, az pörgeti a babát is. ráadásul amíg a kávé hatása belőled 3-5 óra alatt elmúlik, a babákból csak kb. 4 nap alatt!
szóval óvatosan az élénkítőkkel :)
26 hetes kismami
Szia.Minden héten küldik nekem a Babanet-ről a várandós hírlevelet. Ott ezt írták:Babád most már igencsak aktív, ide-oda bukfencezik a méhedben. A trimeszter végére azonban már nyugodtabb lesz, és valószínűleg már fejjel lefelé szeret majd tartózkodni odabent. Arcán megjelennek a szemöldök és szempillák kezdeményei, haja pedig egyre hosszabb. Rendszeres időközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres időközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhető. Egyébként számíthatsz rá, hogy kb. olyan ritmusban lesz ébren születése után, ahogy a hasadban tapasztaltad. Rengeteg magzatvizet vesz magához, hogy aztán kipisilhesse. Most már 27-30 centi hosszú és 375-400 gramm.
Üdv:22 hetes kismama :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Semmi élénkítőt nem használok, de az is igaz, én sem vagyok egy helyben ülő, nyugodt típus.
Az is igaz, inkább legyen eleven gyerekem, mint egy csendes, nyugodt, ...Nincs is ilyen a családunkban:)
Csak meglepett, mennyire mozgékony, mások azt mondják, nekik nem ennyire:)
Ennyi idősen nekem is nagyon az volt... aztán mostanában, hogy egyre kevesebb a helye, egyre nyugisabb. Nekem a doki azt mondta nincs összefüggés, de az mindig csak jó jel ha sokat mocorog. Nekem nagyon összefügg a lelkiállapotommal is. Ha ideges vagyok akkor nagyon sokat kapál, volt már hogy egész nap nem aludt a szentem amikor idegeskedtem.
De hidd el, le fog nyugodni.
Kellemes babavárást!
26 hetes kismami
amikor már kevesebb helye van álítólag visszáb vesz a mozgásból, de én emlékszem, az első terehsségemnél is bőven a 8. hónapban is akkorákat tudott fordulni, hogy azt hittem elöl vagy a gyomrom felé akar kijáratot találni :)
Az ébrenlét alvás ciklussan nem értek egyett, mert ahogyan én látom: pocaklakóként általában akkor aktivizálódnak a babák amikor én kicsit elnyúlok - leülök, lefekszem aludni, vagy lepihenek. Kisfiam miután megszületett (koradélután), nagyokat aludt, a második éjszakáját már 9-7ig átalaudta a kórházban, és igazából nem is votl gondunk az alvás ébrenlét etetés ciklusokkal, minden nagyon harmónikus és szabályos volt szinte az első perctől.
Szerintem miután idekinn az evéshez ébren kell lenni, gyakrabban és szabályosabb időközönként lesznek ébren mint odabenn.
26 hetes kismama.
Az én kisfiam is rengeteget mocorgot a pocakomban,volt hogy az nst az utolsó héten 30 mocorgást számolt 10 perc alatt.Születése óta is rengeteget mocorog egyfolytában jár keze,lába,mindene.
10 hetes most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!