Van egy név ami tetszik, és ha kislányom születne ezt szeretnénk neki adni! Mikaela, nincs a magyar ntárba! Ettöl én még adhatom? Vagy hol kell ezt megérdeklödni?
Én 5 éve kérvényeztem nevet az alábbi módon:
Az önkormányzaton megadták a MTA címét. Oda írtam egy kérvényt. 2 hét múlva már a kezembe volt a papír. Azzal kellett menni szülni, az én irataimmal együtt azt is oda kellett adni. Ennyi.
Ha viszont az egyik szulo nem magyar, akkor adhatsz neki barmilyen nevet, Lado utonevkonyvben nem szereplot is. Egyik baratnom lanyat is olyan nevvel anyakonyveztek, ami nincs a konyvben, mert a ferje nem magyar allampolgar, pedig Magyarorszagon elnek. En meg a masik eset vagyok. A lanyom kulfoldon fog szuletni, eredetileg itt anyakonyvezik majd es utanam kapja majd a magyar allampolgarsagot. Magyarban is hasznalatos neve lesz, de nem magyarul irva.
Ha mindketten magyarok vagytok es Mao-n eltek, akkor viszont nem olyan egyszeru a dolog, hisz ahogy az elozoekben irtak, csak olyan nevvel anyakonyvezheted, ami benne van az utonevkonyvben. Sok sikert a nevvalasztashoz!
Boldog babavarast mindenkinek!
32 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!