Mivel segíthetném a tágulást? Létezik, hogy valaki nem képes tágulni?
Ez a 2. terhességem! Holnap töltöm be a 38. hetet!
Az 1. terhességem császárral végződött, mert túlhordással is teljesen zárt voltam és a babánál keringési problémák adódtak!
Esetleg igyál málnalevél teát, az hátha segít. A császár szerintem a baba keringése miatt kellett, mert magában az, hogy nem tágulsz gyorsan még nem indok. Vagyis nálam nem volt, én is zárt voltam túlhordásnál, de ahogy beindult a szülés csak kitágultam.
Viszont, ha mégis császár lesz ne aggódj, semmivel sem leszel kevesebb, ha nem lesz hüvelyi szülésed.
Málnalevelet ittam a lányommal is! Semmi hatása nem volt! :S
Nem félek a császártól! Amúgy ha minimálisan tágultam volna, akkor rásegítettek volna a szülésre és nem császároztak volna, de semennyire nem voltam nyitva! :S
Gátmasszázs!
Én sem hittem benne, a dokim is kiröhögött, azt mondta csináljuk ha akarjuk, de ne nagyon bízzunk benne. Mivel a baba túl nagy volt, én is minden házi praktikát kipróbáltam. A málnalevél nekem sem jött be.
Aztán amikor a 4140 grammos babámat megszültem és csak 2 öltéses gátmetszésem volt, a doki is csak nézett, azt mondta ő még ilyet soha nem látott, hogy ekkora babát ilyen pici sebbel megússzanak.
A 37. héttől lehet csinálni, minden este, majd hetente kicsit többet, erősebben. A férjem konkrétan érezte, ahogy egyre jobban lazultak az izmok (az elején még csak 2 ujja éppenhogy csak befért, a végefelé már 4 ujj is bőven befért)
Illetve a végén, már lehet erősíteni nyugodtan, nekem speciel ez indította be a szülésem a programozott császár előtt pár nappal (mert nagyon nem akartunk császárt). A szülés alatt egyébként bámulatosan szépen, könnyedén, időben tágultam.
Könnyű szülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!