Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek megéri babakötvény...

Szerintetek megéri babakötvényt kötni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Szió.

Mi nem kötöttünk,nekünk a MÁK automatikusan csinált egyet a kisfiamnak.Jött a levél kb másfél hónap után,hogy van bent a kisfiamnak pénz,és az adó kártyáját is megcsináltatják.

2013. okt. 24. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz, a 2032/S-re, ami most jött ki?
2013. okt. 24. 14:34
 3/6 fcsenike ***** válasza:
Mi azt fogjuk amit az államkincstár küld. Azt folytatjuk majd tovább (Start számla).
2013. okt. 24. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Nekünk is az alap babakötvényünk van. Egyáltalán nem foglalkozom azzal, mert az nem biztosított dolog. Még senkinek sem járt le, senki sem kapott belőle pénzt, ergo az állam ga(Rá)zdálkodik vele. Ha majd az egyik kormánynak kedve támad abba is belekotorni, mint a magánnyugdíjakba? Abba nem teszek be pénzt. Én inkább valami életbiztosításfélén gondolkodom, ami értékálló. Amit a fiam kaphatna pl.18 évesen, illetve millió féle biztosítás létezik, szét kell nézni rendesen. De az állammal nem "közösködök".
2013. okt. 24. 14:59
 5/6 anonim válasza:

Szerintem a legjobb megoldás ha a Start számlára átvezeted az államtól kapott pár 10eft-ot, mi is ezt tettük. Ezt kell"beforgatni" egy Neked tetszó portfólióba, ez igényel némi körültekintést... Mi minden hónapban félre teszünk valamennyit, 5-10 eft-ot és pár havonta ezt betesszük a gyerek Start számlájára. Ha egy nagyobb összeg megvan (kb 50-60 eft) akkor megint "beforgatunk", és így tovább.

Nekem az a véleményem, hogy pillanatnyilag ez a legbiztonságosabb és legkedvezőbb megoldás a hosszú távú takarékoskodásra. Én egy éven át gondolkodtam, szinte minden bankban voltam érdeklődni, egy csomó féle életbiztosítást megnéztem, de nem tudtak meggyőzni, bármelyik bank csődbe mehet például. Aztán oda a pénz.Talán kisebb az esély arra, hogy az állammal ez történjen. Tehát a pénzem most nagyobb biztonságban van. (nem vagyok kormánypárti, ha ez számít valamit)

2013. okt. 30. 10:37
 6/6 anonim ***** válasza:
2013. nov. 4. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!