Szerintetek megéri babakötvényt kötni?
Szió.
Mi nem kötöttünk,nekünk a MÁK automatikusan csinált egyet a kisfiamnak.Jött a levél kb másfél hónap után,hogy van bent a kisfiamnak pénz,és az adó kártyáját is megcsináltatják.
Szerintem a legjobb megoldás ha a Start számlára átvezeted az államtól kapott pár 10eft-ot, mi is ezt tettük. Ezt kell"beforgatni" egy Neked tetszó portfólióba, ez igényel némi körültekintést... Mi minden hónapban félre teszünk valamennyit, 5-10 eft-ot és pár havonta ezt betesszük a gyerek Start számlájára. Ha egy nagyobb összeg megvan (kb 50-60 eft) akkor megint "beforgatunk", és így tovább.
Nekem az a véleményem, hogy pillanatnyilag ez a legbiztonságosabb és legkedvezőbb megoldás a hosszú távú takarékoskodásra. Én egy éven át gondolkodtam, szinte minden bankban voltam érdeklődni, egy csomó féle életbiztosítást megnéztem, de nem tudtak meggyőzni, bármelyik bank csődbe mehet például. Aztán oda a pénz.Talán kisebb az esély arra, hogy az állammal ez történjen. Tehát a pénzem most nagyobb biztonságban van. (nem vagyok kormánypárti, ha ez számít valamit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!