Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok én beoltatom magam!...

Lányok én beoltatom magam! Van itt olyan, aki már beoltatta magát kismamaként?

Figyelt kérdés
11 hetes vagyok és Czeizel Endre riportját néztem, azt mondta, hogy már a második, harmadik hónapban is kell oltatni.
2009. nov. 12. 19:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
82%

Ma voltam oltatni. Még élek:)

21 hetes vagyok és nekem a dokim nagyon ajánlotta. Én is sokat vaciláltam többször is beszéltem vele róla és nem akart rábeszélni mert nem teheti sem azt hogy lebeszéljen róla. Nekem az ÁNTSZ oldalát ajánlotta hogy azt olvassam el. Ne mások véleményére hallgassak de döntsek mert kezd sürgös lenni.

2009. nov. 12. 21:59
 22/33 anonim ***** válasza:
69%

lányok én is beadatnám már, ha tizen/huszon hetes terhes lennék! Nem tudom mi a való és mi csak vakítás, hazugság, nyereségvágy, de tény, hogy már nem én lennék az első kismama aki beoltatná magát és most úgy látom ez a kisebb kockázat.Egy hete nem így láttam...

DE: nem adatom be, 37 hetes vagyok, úgy gondolom, ha elkapom és magas lázam lesz,megindítják a szülést,és szépenfelgyógyulok míg szegény babámra az apukája vigyáz vagy mit tudom én.Lényeg, hogy a terhesség végén már a mérleg is más irányba billen.

Ha szerencsénk lesz és nem kapjuk el, szülés után a kórházba beoltanak.

Nehéz helyzetben vagytok mérlegeljetek és inkább az orvosok tanácsát fogadjátok meg!

37h km:)

2009. nov. 13. 01:28
 23/33 anonim ***** válasza:
69%
Én beoltatnám magam, viszont a 12. hét előtt nem ajánlják, én meg csak 7 hetes vagyok. Na ilyenkor mi van? Muszáj dolgoznom, napi 150 km-t vonatozok.
2009. nov. 13. 07:27
 24/33 anonim ***** válasza:
77%

01:28-as: nem akarlak befolyásolni, de a vakcina lázat nem okoz, nem betegít meg. Saját tapasztalat!Hogy miért nem betegít meg, azt sokan, nálam jobban hozzáértők leírták.

Én 34 hetes vagyok, és azért adattam be,mert a 3. harmadban kialakult védettség az anyában hónapokig védi a babát is.Pláne ha szoptatsz.Én attól féltem leginkább, hogy pici újszülöttként elkapja, és sajnos ez nagyon komoly problémákhoz tudna vezetni.

Így most nyugodt vagyok, jöhetnek a látogatók, nem fogom őket nagyítóval nézni, betegség jeleit keresve.

Persze aki beteg, az babázni nem fog :-)

Könnyű szülést neked!

2009. nov. 13. 08:08
 25/33 anonim ***** válasza:
71%

Hát én bármikor szülhetek már,de hozzánk nem jön látogatni aki beteg!Akármi baja van!Szoptatás közben ugyanolyan gyenge az immunrendszer mint a harmadik harmadban!Én attól h már "csak" szoptatok nem akarok beteg lenni egy türelmetlen rokon miatt!

Amúgy meg ezek a halálozási rémhírek, paráztatnak mindenkit!

Tegnap a hiradóban mondták, h Ukrajnában már 200-an haltak meg,és 1millió beteg van!Ha ezt szépen kiszámoljuk az jön ki,h 5000 betegből 1 meghal!Nem hiszem h tudnak olyan betegséget mondani,ahol 5000-ből 1 ember nem hal meg!(lehet nem is amiatt ami a valódi oka).

pánikkeltés van mindenhol!

Nálunk a körzeti orvos felesége majdnem olyan idős terhes mint én,és egyikünk sem kapott oltást!

2009. nov. 13. 11:52
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Végeztem egy kis közvéleménykutatást a rokonok, ismerősök között, az ország különböző pontjain élnek. Érdekes az eredmény!Ott nem ajánlják az oltóanyagot a dokik, ahol még nem volt ilyen jellegű megbetegedés.Ahol van, ott még felelősségi nyilatkozatot sem íratnak alá, és a kismamákat is oltják.Érdekes...
2009. nov. 13. 12:30
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt miért felejti el mindenki, hogy a régi típusú influenzába illetve szövődményeibe is belehaltak kb ennyien? Akkor sem rohant mindenki oltatni magát.
2009. nov. 13. 12:32
 28/33 anonim ***** válasza:
55%

08:08- a lázat arra írtam, ha elkapom. Igen, védettséget kap a baba az anya pocijában is az oltástól, de csak 2-3 hét múlv (dokim mondta...) mi viszont már nem biztos, hogy egyben leszünk akkor :)Viszont a tejcivel egyből kapja a védettséget, mondhatni nálam teljesen mindegy a babámra nézva, hogy most, vagy 2-3 hét múlva oltatom magam, ezért döntöttem úgy, hogy előbb megszülöm :)

De persze neked más, még 6-7 hét alatt bőven kap védettséget :)

37h km:)

2009. nov. 13. 14:14
 29/33 anonim ***** válasza:
77%
12.32!Ki mondta ,hogy el van felejtve?Én 3 éve terhesen megkaptam az akkori védőoltást!A 2,5 éves fiam egészségesen született és azóta is jól van,nagyon ritkán beteg.Most is terhes vagyok és be vagyok oltva!
2009. nov. 13. 14:24
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

14:14-es!

Igy már értem!Jó babázást!

2009. nov. 13. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!