Okozhat bajt az alacsony vérnyomás? Okoztam bajt a
babámnak? 13 hetes vagyok.
Figyelt kérdés
Magas vérnyomásom van, szedek rá gyógyszert. Eleinte 3x1 dopegyt, délben egy corinfar. Aztán csökkentettük délben 1 dopegyt 1 corinfarra. Tegnap bevettem a szokásos kis adagomat, de 121/65-re levitte a vérnyomásom, a szívverés pedig 110 volt. Majd ki ugrott a mellkasomból. Ezek szerint ebben a terhességi korban most ez a gyógyszer is sok...
2009. nov. 12. 10:51
1/9 anonim válasza:
A terhesség alatt csökken az vérnyomás általában (a védőnőm mondta), én 90/60-nal csináltam végig már háromszor, de nekem alapból is alacsony. A pulzusom viszont 85-95 szokott lenni ezzel. A gyógyszereket nem tudom, hogy ártanak-e, az alacsony vérnyomás nem árt.
2009. nov. 12. 10:55
2/9 anonim válasza:
Elvileg az orvosod már tudja, hogy alacsony a vérnyomásod, tehát elviekben olyan gyógyszert kellett volna ajánlania, ami nem pörget ennyire fel.
Nekem egyébként is alacsony volt a vérnyomásom, erre jött a terhesség, a mínusz értékekkel. Nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy mértékkel és óvatosan, de reggel szürcsöljek el egy kis csésze kávét vagy fogyasszak tejeskávét reggelente. Nem akart gyógyszert adni. Az alacsony vérnyomás még mindig kisebb probléma, mint a magas. Ha óvatosan bánsz a kiírt gyógyszerekkel, akkor semmi gond nem lehet. Véleményem szerint, a babádnak nem lett semmi baja, hiszen ő ezt úgy élhette meg, mintha mondjuk megijedtél volna. Az pedig benne van a hétköznapokban...
A mi esetünkben sem lett baja a picimnek, él és virul. És most már nem is annyira pici.
2009. nov. 12. 11:03
3/9 A kérdező kommentje:
Nem alacsony, magas. :) És ez a gyógyszerkombináció is alig vitte le az eleján 140/90 alá. :)
2009. nov. 12. 11:11
4/9 anonim válasza:
Az orvosnak kellene tudnia, hogy hogy szedd, mi a jó Neked és a babának.
2009. nov. 12. 11:12
5/9 A kérdező kommentje:
Ne bosszatsatok, nem ez volt a kérdés. :D Persze, hogy orvos koordinálja a gyógyszereimet, de ami eddig kellett mennyiség, az a tegnapi nap alapján enyhén szólva sok. Azt mondta még az elején, hogy a második trimeszterben normalizálódhat átmenetileg a vérnyomás.
2009. nov. 12. 11:31
6/9 anonim válasza:
Hmmmm??? Picit zavaros a kép kérdések-válaszok között.... Mindegy. A lényeg: bajt nem okozhat az alacsony vérnyomás (én legalábbis így tudom), nekem általában 120/60, babásan 88/50...erre se mondtak semmit. Hogy normalizálódna a 2 trimeszterben? Nekem nem. Most a 30. hét végén "feltornáztam 100/60-ra.
A magas vérnyomás viszont veszélyes.
2009. nov. 12. 12:46
7/9 anonim válasza:
A 121/65 vérnyomás nem alacsony terhesen, tehát a gyógyszer nem levitte hanem nagyjából normalizálta, a 110-es pulzus pedig direkt sok, tehát mindenképp indokolt a gyógyszer szedése, nem sok, nélküle valószínűleg 130-140/akármennyi lenne, ami nagyon gyorsan öregbíti a méhlepényt és a baba "retardációjához" vezet(ezzel kezelnek engem), kb 100-110/akármennyire kellene vinni a vérnyomásodat, az a normális terhesen.
2009. nov. 12. 13:26
8/9 A kérdező kommentje:
:) Köszi minden választ. A corinfar dobogtatja meg a szívet, ez itt a probléma. Nekem amúgy is magasabb a pulzusom...
2009. nov. 12. 14:24
9/9 anonim válasza:
Én 90/60-nal kezdtem a terhességet, de az orvos még csak nem is pislogott rá... Az alacsony vérnyomás a terhesség elején normális. A magas vérnyomás az, ami veszélyes.
Az orvossla konzultálj, hogy mennyi legyen az adagod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!