Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Írnának nekem azok a kismamák...

Írnának nekem azok a kismamák akik nagyobb súllyal kezdték a terhességet? Mit tettetek az érdekében hogy ne hízzatok sokat?

Figyelt kérdés

pl. nem ettetek este? vagy kenyeret, tésztát hagyjam el?

hogyan ?

és nem árt ez?

köszönöm

2009. nov. 12. 07:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia és PCO-s vagyok ezért végig kellett diétáznom a terhességet. 130 kg-val kezdtem a terhességet, 125 kg-val fejeztem be. Amikor hazajöttem a kórházból 116 voltam. A legeljétől 160 g CH-s diétán voltam ( a kalória 1400 kcal lett volna, de azt nem tartottam be) de a CH-t igen. Ilyen bontásban: 20, 25, 50, 15, 35, 15 g) Sokszor ettem keveset. Tészta, cukros, kenyér kilőve. Csak teljeskiörlésű, de az is kevés, h a CH-ba beleférjen és mindent betartottam amit a diabetológus mondott. Tejet nem ittam délelőtt és este is csak keveset. Sztem nézz küröl a neten, h a cukros kismamáknak milyen diéta van előírva és ha nem akarsz hízni akkor azt tarsd be. JA azért a terhesség elején és végén alig aludtam mert olyan éhes voltam:-) no de csak egy pár napig...de megérte gyönyörű a kisfiam. ÉS nem árt, nálunk minden cukros mama ezen a 160 g CH-n és 1400 Kcal-on van és még senkinek nem lett gondja, az én babám 3600 g született és teljesen egészséges.
2009. nov. 12. 09:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Akit érdekel, nekem megvan ez a cukros diéta, ill. PCO-s diéta, amit lehet terhesség alatt is alkalmazni. Aki szeretné megkapni, az írjon nekem privit és elkóldöm szívesen!

A kérdésre válaszolva: 81 kg-mal kezdtem, most 74 vagyok. Nem diétáztam eddig, nem is tudtam volna, mert alig csúszott le valami. Azonban a 11. hét végétől bármit eszem, rá egy órára farkaséhes vagyok. Ilyenkor megpucolok egy almát és azzal tömöm be a számat. 13 hetes vagyok most. :)

Szerintem, az a lényeg, hogy figyeljünk mikor milyen szénhidrátot eszünk. Ha lassan felszívódót, akkor simán ki lehet bírni a következő étkezésig. Ez le van írva abban az anyagban, ami a birtokomban van.

2009. nov. 12. 10:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

En nagyon nagy sullyal kezdtem a terhesseget :114 kg(szerencsere 85-90 kilonal nem neztek tobbnek :) ).

A 11. heten 110 kilo voltam az alando rosszulletektol.

A 20. heten 104.

En ugyan ugy eszek mindent amt megkivanok, csak minden nap setalok minimum egy orat (hegyekben lakunk, igy kicsit nehezebb).

Ha edesseget eszek azt megprobalom minel korabban megtenni, hogy le tudjam mozogni a felesleges cukrokat.

Nagyon sokat iszom, ami segit a meregtelenitesben is es jollakottsag erzetet is ad(nem mellekesen imadok inni akar vizet vagy gyogyteat is).

Az uditokre azert figyelek....ha lehet 100%-os gyumolcslevet veszek es rengeteg gyumolcsot eszek.

Nem hagyatkoztam tanacsokra, csak tettem amit a szervezetem diktalt (amire eddig sajnos nem figyeltem).

Szoptatas utan biztos dietaba kezdek, mert erzem mennyivel konnyebben mozgok.

25 hetes kismama

2009. nov. 12. 10:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 91 kg-val lettem terhes. 100-zal mentem szülni. 82 kg-mal jöttem haza a kórházból.

Nagyon érdekes, hogy terhességem alatt 1x sem hánytam, nem kívántam az édességet, viszont a gyümölcsökért ölni tudtam volna.

Ráadásul építkeztünk, nem volt könnyű. Néha azon kaptam magam délután, hogy még nem is ettem.

Nem nassoltam este. Sokat szeretkeztünk a párommal:-)

És lóti-futi volt egész álló nap....

Sok sikert!

2009. nov. 12. 12:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

4 nap alatt 20 kiló ment le a kórházban?:-) Milyen érzés volt?

2009. nov. 13. 13:19
 16/17 anonim ***** válasza:

18 kg:-)

Megmondom őszintén, nem éreztem jól magam. Az a sovány nő nem én voltam. Lefogyott a combom, a hasam, a párom azt mondta: - Beteg vagy!

Igaza volt.

Nem kívántam semmit, alig ettem amikor hazajöttem a kórházból.

Azóta visszajött 9 kg. Sokkal energikusabb vagyok. És végre önmagam lehetek. Kicsit húsosabb vagyok, de sokan meg sem mondták voltk, hogy szültem.:-)

2009. nov. 13. 13:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem mar az is jo, ha szules utan nem marad rajtunk 20-30 kilo.

Szerencsere a teltebb nokon nem marad annyi, mint a gyvekonyabb testalkatuakon.

En irtam, hogy 114 koloval kezdtem es eddig csak fogytam.

Tegnap voltam vedononel es hiztam 4 kilot, de meg meg mindig -6 kilonal jarok.

Remelem nem jon mar sok fel, mert vissza alltam a regi megszokott eletembe (otthon voltunk 10 napot magyarorszagon es tomtek mindenhol).

Sot azt sem bannam, ha megint lemenne 1-2 kilo.

Ma is setaltam 1.5 orat es jobban erzem magam.

25 hetes kismama

2009. nov. 13. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!