Tényleg rögtön érezni a terhességet?
Nem.
Én majdnem minden alkalommal tutira éreztem,hoyg terhes lettem - AMIKOR FIGYELTEM RÁ ÉS MÁR EPEKEDVE VÁRTAM HOYG SIKERÜLJÖN.
Mégsem voltam terhes minden hónapban amikor azonnal érezni véltem a dolgot...
Ez inkább csak bemagyarázás.
Hidd el nekem,nálam fanatikusabb tesztelőt és tünetfigyelőt aligha találsz, mégis őszintén mondom,hoyg azonnal semmit nem lehet érezni.
Hát, akkor kivétel vagyok :)
tavaly jan. 13-án kellett volna megjönnie a havimnak és én már január első napjaiban éreztem hogy van valami. iszonyat égett a gyomrom, pisilnem kellett sokszor. Ezen kívül karácsony után egy alkalommal be kellet t mennem dolgozni és a buszon elkezdtem émelyegni, pedig sosem szoktam. már akkor gyanus volt nekem.
Első terhességemet nem is sejtettem. utolsó kettőt, igen és igazam lett. peteérés utáni 4-5.napon már 100% ra tudtam, hogy baba van a dologban! igazam lett.
volt rengeteg tünetem! sosem csapott be a testem!!!
Szia!
Minden ember más. Persze, amikor nagyon várod már - teszem azt hónapok óta -, természetes, hogy a tested minden tünetére figyelsz és hajlamos az ember ilyenkor mindenfélét bemagyarázni magának. (hasfájás, gyakori pisilési inger stb.) Én mindkét gyerekemnél 2 hetes terhes voltam (konkrétan két hét telt el a fogamzástól, mert ugye hivatalosan másképp számolják), amikor éreztem, hogy nagyon feszül és fájdalmas a mellem. Nekem ez volt az első jel, amúgy a menseseknél nálam ez nem okozott gondot. Össz-vissz 1-2 napot vártam a menses késésével, mert az meg mindig pontos volt és biztos is voltam a pozitiv tesztben. Így is lett. De sokmindentől függ, ne a leírások szerinti "átlagtüneteket" figyeld, hanem önmagadhoz képest az eltéréseket. Zárójelben jegyzem meg, van egy barátnőm, aki 4 hónapos terhes volt a második babájával, amikor kiderült, hogy a szíve alatt hordja. Hozzáteszem, normális, intelligens nőről van szó, csak éppen a testi adottságai nem engedték, hogy a magzatmozgás megjelenése előtt észrevegye a terhességét...
Köszi az eddigieket :-)
Sok helyen utánanéztem már és valóban mindenki más és más tüneteket ír le. Ami elkezdett aggasztani, hogy ugye többen mondták a környezetemben, hogy Á, ők szinte azonnal érezték, hogy megfogant a baba és a nemét is úgymond megérezték néhány hét után... Vagy ez már tényleg csak a "túlromantikázás" amikor a gyermekükről beszélnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!