Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyiket válasszam a leendő...

Melyiket válasszam a leendő baba érdekében, a rengeteg plusz kilót vagy a vitamin-mentes terhességet?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy hiszek a terhesvitaminokban.

Első terhességemnél szedtem is.

Azonban nálam olyan extrém étvágyat idézett elő,hogy rengeteget híztam már a terhesség első hónapjaiban is.

Összesen 25 kg-ot.

Tudom,van aki még ennél is többet,de én alapvetően egy 155cm magas 49 kilós nő vagyok.

Az orvosom szerint,az ilyen mértékű hízás már akár veszélyeztetheti a babát.

Most második babát tervezünk,megróbáltam másféle vitaminokat is,hátha más lesz a hatás,de mindegyiktől iszonyatos étvágyam lesz,1-2 hét alatt 3-5 kilókat is hízok.

A következő várandósságot (ha sikerül) akkor csak folsavval,vitamin nélkül csináljam végig?

Vagy inkább hízzak el de szedjem a vitamint?

2010. dec. 22. 11:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy jártam mint te. A másodiknál nem szedtem terhesvitamint csak a 12. hétig. Utána sok zöldség, gyümölcs, meg c vitamin. 7kg-t híztam összesen!

Hülyeség, hogy ha nem szedsz terhesvitamint, akkor nem lesz a szervezetedben! Csak figyelj rá, hogy egyél sok egészséges, és vitaminban gazdag ételt.

Az pont elég lesz a gyereknek!

2010. dec. 22. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Régen se voltak terhesvédő vitaminok és mégis egszséges babák születtek.illetve nem volt több a betegen született baba mint mostanában
2010. dec. 22. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Első 12 vagy akár 20 hétben vitaminkapszula, utána gyümi és zöldség, nekem a dokim is ezt mondta.
 4/9 anonim ***** válasza:
25 kiló főleg a te testalkatodhoz állati sok
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosom mondta, de olvastam is nagyon sok cikket erről, valóban azt hitték pár évvel ezelőtt, hogy a hízás és a terhesvitamin szedése összefügg. De nincs bebizonyítva, így nagy valószínűsággel semmi köze egymáshoz.

Az étvágy ellen pedig azt tudod tenni, ha valóban nagyon-nagyon éhes leszel tőle és nem tudod magadat türtőztetni, akkor eszel, de olyat, amitől nem hízol.

2010. dec. 22. 11:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Biztos,hogy van összefüggés,mert mivel tervezés fázisban vagyunk,fel akartam készíteni a szervezetemet,és elkezdtem a vitamint szedni. A kezdés utáni 3. napon már olyan farkas étvágyam volt,hogy reggeltől-estig tudtam volna enni. Valamennyire tudtam kontrolálni,de elég nehéz volt.

Most megint abbahagytam 2 hete már,és visszarendeződött minden a normális kerékvágásba.

Köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 22. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Próbálj olyat, amiben kevesebb B-vitamin van, és kevesebb kalóriadús ételt. Nekem ugyanilyen alkatom van, végig szedtem a vitamint, és 15 kg-ot híztam.
2010. dec. 22. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a doki napi fel vitamint irt elo,olyan etvagyam volt hogy a falevelet megettem volna,de tenyleg.Eleve tulsullyal inditottam igy nem lett volna jo sokat hizni.

12het utan abbahagytam,csak folsavat ettem vegig es rengeteg gyumolcsot(pont szezonban nyaron voltam terhes,gyumolcsosunk a szomszedban)

13kg ot hitam oszesen,egeszseges 3450kg os babat szultem.

2010. dec. 22. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha már szedni akarod akkor én úgy csinálnám hogy nem minden nap vennék be. Mert ha mellette rendesen táplálkozol akkor felesleges is minden nap bevenni, viszont ha hetente 2-3 szemet bekapsz az is nagy vitamin bomba. Én így csináltam, nekem így ajánlották.
2010. dec. 22. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!