Melyiket válasszam a leendő baba érdekében, a rengeteg plusz kilót vagy a vitamin-mentes terhességet?
Az a helyzet,hogy hiszek a terhesvitaminokban.
Első terhességemnél szedtem is.
Azonban nálam olyan extrém étvágyat idézett elő,hogy rengeteget híztam már a terhesség első hónapjaiban is.
Összesen 25 kg-ot.
Tudom,van aki még ennél is többet,de én alapvetően egy 155cm magas 49 kilós nő vagyok.
Az orvosom szerint,az ilyen mértékű hízás már akár veszélyeztetheti a babát.
Most második babát tervezünk,megróbáltam másféle vitaminokat is,hátha más lesz a hatás,de mindegyiktől iszonyatos étvágyam lesz,1-2 hét alatt 3-5 kilókat is hízok.
A következő várandósságot (ha sikerül) akkor csak folsavval,vitamin nélkül csináljam végig?
Vagy inkább hízzak el de szedjem a vitamint?
Ugyanígy jártam mint te. A másodiknál nem szedtem terhesvitamint csak a 12. hétig. Utána sok zöldség, gyümölcs, meg c vitamin. 7kg-t híztam összesen!
Hülyeség, hogy ha nem szedsz terhesvitamint, akkor nem lesz a szervezetedben! Csak figyelj rá, hogy egyél sok egészséges, és vitaminban gazdag ételt.
Az pont elég lesz a gyereknek!
Az orvosom mondta, de olvastam is nagyon sok cikket erről, valóban azt hitték pár évvel ezelőtt, hogy a hízás és a terhesvitamin szedése összefügg. De nincs bebizonyítva, így nagy valószínűsággel semmi köze egymáshoz.
Az étvágy ellen pedig azt tudod tenni, ha valóban nagyon-nagyon éhes leszel tőle és nem tudod magadat türtőztetni, akkor eszel, de olyat, amitől nem hízol.
Köszönöm a válaszokat.
Biztos,hogy van összefüggés,mert mivel tervezés fázisban vagyunk,fel akartam készíteni a szervezetemet,és elkezdtem a vitamint szedni. A kezdés utáni 3. napon már olyan farkas étvágyam volt,hogy reggeltől-estig tudtam volna enni. Valamennyire tudtam kontrolálni,de elég nehéz volt.
Most megint abbahagytam 2 hete már,és visszarendeződött minden a normális kerékvágásba.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a doki napi fel vitamint irt elo,olyan etvagyam volt hogy a falevelet megettem volna,de tenyleg.Eleve tulsullyal inditottam igy nem lett volna jo sokat hizni.
12het utan abbahagytam,csak folsavat ettem vegig es rengeteg gyumolcsot(pont szezonban nyaron voltam terhes,gyumolcsosunk a szomszedban)
13kg ot hitam oszesen,egeszseges 3450kg os babat szultem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!