Jelezhet toxémiát? Felhívjam holnap az orvost?
Figyelt kérdés
Elég brutális módon bedagadt a lábam, a kezem csak egy kicsit. Mérem a vérnyomásom folyamatosan, nem magas.
34. hétben vagyok, eddig nem volt gond.
2013. okt. 18. 22:08
1/3 anonim válasza:
A duzzadas jelezhet, de bizony a vernyomasod is emelkedne es a vizeletedben lenne meg feherje - ezt tudna a doki vagy vedono ellenorizni. Miota dagadsz? Nem lehet, h megeroltetted magad? En akkor vizesedtem be, amikor a lazas keszulodesben allo nap takaritottam meg ilyesmi. Pihenessel, labpolcolassal es a folyadekfogyasztas csokkentesevel 1-2 nap alatt ki is ment a viz. Most meg lehet engem kovezni, mert mindenutt azt olvassuk ma, h rengeteget kell inni, ha vizesedunk, annal is tobbet. Na ez egy logikus erveles (minel tobb folyadek, a veset annal jobban serkenti + szervezet kevesbe tart vissza, mert "latja", h van utanpotlas) hirdettem is mindenutt, de amikor megtapasztaltam a vizesedest, rajottem, h hiaba hangzik szepen, nem igy mukodik. Nekem a regi iskola jott be, kicsit szomjaztattam magam (igy is ittam, de nem 3-5litereket, hanem 3-4 pohar vizet/nap), pihentem, almat, nyersuborkat ettem (ezek vizhajtok), es kiment a viz... A seta is jot tesz, foleg, ha amugy meg mozgasszegenyen telnek a napjaid. Szoval en eloszor megprobalnam kezelni a viz-problemat, mivel a vernyomasod rendben, es esetleg jovo heten doki, ha nem javul.
2/3 anonim válasza:
Én toxémiás lettem 35 hetesen. A lábaim már előtte 2 hónappal megdagadt. A vérnyomásom hirtelen ment fel. Ha csak a lábaid dagadnak, az nem jelenti azt, hogy toxémiás vagy. Szólj az orvosodnak, hogy tudjon róla. Igyál sok folyadékot és próbáld csökkenteni a só fogyasztást.
3/3 A kérdező kommentje:
Végül tényleg toxémia lett, de a vérnyomásom csak a 37. hétre lett magas, akkor ki is vették a babát. Minden rendben velünk, mosolygós, erős 6 hónapos kisfiú.
2014. máj. 13. 09:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!