Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tesztek most, hogy az a...

Mit tesztek most, hogy az a szegény szegedi kismama ilyen súlyosan megbetegedett a H1N1-től?

Figyelt kérdés
Beoltatjátok magatokat?
2009. nov. 9. 21:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

09:08-asnak:-multkorjába ugyan ezt válaszoltam itt egy kérdésre,teljesen egyetértek veled,és 32%-ra lepontoztak!

és még egy gondolatom van,hogy külföldön mennyivel térhet el maga az összetétel,mert gondolom nem ugyanazok az összetevőkből áll,mégis sokan ellenzik ott is.

de kedves MAGYARORSZÁG,mi mért nem tudjuk a határátkelőket lezárni?nem vok se rasszista,meg semmilyen ellenes,mindenki ember,de ilyenkor mindenki magyarnak vallja magát,ha baj van,mi segitünk?

2009. nov. 10. 09:48
 22/35 anonim ***** válasza:
10%

Hát.. én még ezek után is úgy gondolom, hogy túlságosan felfújják ezt az egész dolgot. Miért lenne rá nagyobb esélye egy kismamának elkapni, mint egy nem kismamának? És miért pont a H1N1-re lenne nagyobb esély és nem a sima influenzára? Én azt vettem észre, hogy szinte minden hétre jut valami "hír", amivel az oltásra buzdítják a lakosságot.

Mindenki maga döntse el, hogy kinek, miben hisz, és ez alapján döntse el hogy oltat vagy nem. Én nem fogok, márcsak azért sem, mert a korábban a sima influenzaoltáson sem gondolkodtam soha.

Én csak abban reménykedek, 3 hét múlva nem rendelnek el karantént a kórházakban, mert a párommal szeretnék szülni...

2009. nov. 10. 09:55
 23/35 anonim ***** válasza:
Én még gondolkodom az oltáson,de hajlok rá. Próbálok orvosi véleményeket keresni. Soha nem adattam be magamnak influenza elleni oltást,nem is kaptam el,de most félek a szövődményektől. Az orvosom szerint szükséges,Amerikában elég sok terhes nő meghalt emiatt.
2009. nov. 10. 10:19
 24/35 A kérdező kommentje:
Na, nekem pont ez a bajom. Hogy minden doki mást mond. Hogy legyen itt okos az ember? Én már nem is megyek sehova, úgy félek.
2009. nov. 10. 10:49
 25/35 anonim ***** válasza:
67%

Szia

24 hetes vagyok Én is, ma adattam be a h1n1 ellenit. Nem akarlak rábeszélni se téged se mást de ha nagy a család akkor tarthatsz tőle hogy elkapod vagy ezt vagy a rendes influenzát. Amúgy nem adják be most csak a h1n1 et mert ez is nagyon gyengíti a szervezetet 2 hét múlva kapom a szezonális oltást! Jobb egy döglött vírus mint az élő lehet hogy ezzel is ártok a babámnak de ha megkapom a h1n1 élő vírust akkor még meg is halhatunk akár! Nem akarok intezíven lenni mint a másik várandós anyuka vagy pont mellette feküdni! A kissebbik rosszat választom ezzel vigyázok a babámra jobban! Sok sikert a döntés hozatalhoz, szakadt rólam is a víz amikor adta be a csajszi félek/féltem tőle Én is de csak EZZEL tudok rá vigyázni sajnos hogy már most megkapjuk! Abban bízok hogy a méhlepény szűri a káros anyagokat és nem kerül be semmi hozzá! Amúgy mozog ezerrel szokás szerint és zsibbad a kezem! Jajj amúgy a szülészorvos kérte(!!!) hogy tegyem meg mert késöbb jobban árthat nekünk, háziorvos is ezt ajánlotta! Itt pilisen tömegesen mennek a kismamák oltásért! Soron kívül mentünk be és az asszisztens csajszi oltott! A kismamáért a kórházban meg szorítok nagyon! Gyógyuljanak minnél hamarabb!

2009. nov. 10. 11:48
 26/35 anonim ***** válasza:
55%

09:48-ra.

igen, miért nem záratjuk be a határt?

szlovákok veszik a magyar oltóanyagot?most nem baj nekik,hogy magyar?

vicc az egész,üzlet.

higiéna!ez a fontos minden megbetegedés megelőzésére!

2009. nov. 10. 12:55
 27/35 anonim ***** válasza:
29%

11:48-as:

Az összes eddigi haláleset, akikre ráfogták, hogy H1N1-ben halt meg, volt más problémája is. Meg a fene tudja, hogy tényleg elkapták-e a H1N1-et, vagy csak ráfogták a reklám kedvéért.

Te viszont az oltással egy valós veszélyhelyzetet teremtettél a babádnak, mert engedtél beadni egy olyan oltást, amiről fogalmad nincs, és az orvosoknak se, hogy milyen hatással lesz a babára. Így biztos, hogy lehetnek mellékhatások, de ha valaki nem adatja be, egyszer sem biztos, hogy elkapja a H1N1-et, ha meg el is kapja, egyszer sem biztos, hogy baja lesz tőle.

Az orvos meg mégis mit mondhatna, amikor kötelezővé tették nekik, hogy ajánlják a vakcinát? Csak a bátrabbak mernek ellenkezni.

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy az injekció egyszer sem biztos, hogy védelmet nyújt. Így is elkaphatod, de még ha véd is, akkor sem tart örökké a hatása. Meg mi van akkor, ha mutálódik? Ukrajnában már erre utaló jelek vannak. Akkor meg tényleg abszolút hatástalan lesz, és tök feleslegesen tettek ki veszélynek magadat és a babát is.

2009. nov. 10. 13:19
 28/35 anonim ***** válasza:
50%
Es a vakcina mellek hatasai nem 2 het mulva jelentkeznek,hanem akar 3-5 ev mulva.
2009. nov. 10. 13:32
 29/35 anonim ***** válasza:

Nem oltatom be magam én sem és a férjem sem. Anyukám iskolában dolgozik és az ANTSZ-től kaptak egy kör-mailt. Az volt benne, hogy ha egy kismama tapasztalja magán a betegség jeleit, annyi a teendője, hogy ne menjen sehová és húzza le a lázát. Ha beadatja az oltás és kijön vmi mellékhatás, akkor AZONNAL forduljon orvoshoz. Esküszöm nem értem.

Ha meg elkapom a betegdéget, akkor legalább tuti olyan gyógyszereket kapok, amik nem ártalmasak a magzatra, míg az oltástól kitudja. A sima influenza ellenit se adatom be.

Amúgy állítólag akkor a leghatásosabb, ha egyszerre kapja meg valaki a kettőt, csak nem egy helyre (pl a két karjába). Ez is abban a mailben volt. Itt meg azt írta valaki, hogy egyszerre nem is lehet megkapni??? Ezt sem értem. Szóval én köszönöm a lehetőséget, de nem kérek belőle.

29 hetes km

2009. nov. 10. 13:43
 30/35 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 13:19-es!Hogy jössz te ahhoz, hogy másokat riogass???Honnan tudod, hogy te nem kapod el, és nem végzed a szegedi kismama mellett???

Nem én írtam azt a választ, de nekem esett rosszul.

Miért nem tudjátok tiszteletben tartani mások véleményét?

A kérdezőnek válaszolt és ennyi.

Orvos vagy te, esetleg a jóisten, hogy tudod előre ki döntött jól? Esetleg Lenkei méregdrága vitaminpatikájában dolgozol?

Egyébként én sem oltattam be magam.

Tartsuk már egymást tiszteletben, nem kell senkit azzal tiogatni, hogy évek múlva beteg lesz a gyereke. Sajnos a tiéd is az lehet, oltás nélkül is...

Jó egészséget mindenkinek!

2009. nov. 10. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!