Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » MIt jelenthetnek ezek? AFP:...

Mofli211 kérdése:

MIt jelenthetnek ezek? AFP: 0,29 HCG: 1.3 SP1: 0.47 PAPP-A: 0.7 Nyelőcső záródási rendellenesség kockázata: 1/10 000 negatív 21-triszómia kockázat, életkor alaján: 1/904, negatív mért szérum alapján: 1/220, negatív 18-triszómia kockázat 1/50 000

Figyelt kérdés

Eddigi uh. -n minden rendben volt, az orrcsont is 1.2 volt.

Volt valakinek hasonló,eléggé félek az afp alacsony tudom, de a többinek tudja valaki a határeseteit?

2013. okt. 9. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Tegnap is azt írták Neked, hogy ne a vérmarkereket, hanem az arányszámokat nézd. A nyelőcső pedig inkább velőcső lesz szerintem. Edwards kór kockázata ugyan negatív, de az 1:220-nál már felmerülhet a további vizsgálat szükségessége. Miért nem az orvosoddal beszélsz? Kombinált teszten milyen lett az edwards kór kockázata? Azért ne aggódj, az egy igen-igen ritka betegség, de szerintem tényleg a dokiddal beszélj inkább!
2013. okt. 9. 08:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt, hogy minden rendben van. Viszont nem nyelőcső, hanem velőcső (gerincvelő).
2013. okt. 9. 08:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom én ebből azt látom, hogy minden amire vizsgáltak negatív. Szóval az afp részével ne foglalkozz.
 4/9 anonim ***** válasza:
 5/9 anonim ***** válasza:
De az edward kó az a 18-as koromószóma kockázat nem? Az meg 1:50000-hez nem. A 21-es trimoszóma az a down kockázat, de az is negatív.
2013. okt. 9. 08:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Szívesen beszélnék a dokimmal de csak pénteken rendel és addig nem igazán tudom elérni mert nagyobb városokban rendel. így péntekig várhatok.
2013. okt. 9. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Valóban alacsony az AFP. A legtöbb esetben csak a vizsgálat a hibás, de azért el szoktak küldeni genetikai ultrahangra. 13. héten csináltattál kombinált tesztet? Ha igen és minden oké volt, ne aggódj! Ha nem, akkor sem kell szerintem paráznod, de várd meg mindenképpen, mit mond a doki pénteken. Addig próbálj meg nem idegeskedni. Tényleg nagyon elavult ez a vizsgálat, szóval csak arra jó, hogy felidegesítsék vele a kismamákat. Hidd el, minden rendben van a picivel :)Remélem már tényleg kivezetik a terhesgondozásból, mert bár nekem jó lett az eredmény, de még meg nem kaptam, két hétig csak ment a para, mert én is sok negatívumot hallottam róla. Végül úgy voltam vele, hogy azért, ha rossz lesz az eredmény, annak nem fogok hinni, hiszen a 12. heti uh-n is minden rendben volt :) Minden jót nektek!
2013. okt. 9. 08:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem készült kombinált teszt a 12-13. héten, itt vidéken pici faluban nem igazán mondanak semmit. Annyi h idáig minden Uh. jó volt a pici is szép nagy hamar is éreztem h mocorog és mindennap érzem. A doki csak mondta volna ha baj lenne, csak ez a lelet elég sokára 3 hét után jött meg debrecenből.
2013. okt. 9. 11:21
 9/9 anonim ***** válasza:

az 1:220 ez a Down szindróma aránya, valószínűleg az alacsony AFP miatt lett ennyi

ez ugyan negatív, de én további vizsgálatot kérnék

2013. okt. 9. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!