Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12hetesen és 4 naposan voltam...

-kauf- kérdése:

12hetesen és 4 naposan voltam ultrahangon a nyaki redőt 3mm-nek mérték. Ez jó érték? Az orvos nem mondott semmit.

Figyelt kérdés
2013. okt. 6. 19:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem értem szerinted azért van az oldal hogy akármit válaszolhatsz de én nem kérdezhettek mert már egyből okoskodtok.Am. Sztk-ban voltam vizsgálaton és annyira fájt a vizsgálat hogy semmi mást nem bírtam mondani csak azt hogy fáj, ezért nem kérdeztem,majd holnap megyek dokihoz,az eredményekkel megkérdezzem a véleményét,csak addig sem akartam aggódni.
2013. okt. 6. 20:48
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Mi fájt a vizsgálaton? Ez egy ultrahangos vizsgálat. Fájt az ultrahangozás?
2013. okt. 6. 21:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Engem 2.6-nál tovább küldött a doki kombinált vérvételre.
2013. okt. 6. 21:32
 14/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
45%
Szegény kérdező... azért csúnyán nekedesett itt néhány válaszoló. Mindjárt az ultrahang: ha hüvelyit csináltak, és mondjuk neki éppen van valami méhnyaki nyavalya (kérdező, amúgy ez szerintem sem normális, kérdezd meg az orvosodat, hogy ez a fájdalom nem valami fertőzés tünete, de lehet akár valamiféle hüvelyfali ciszta vagy bármi). Örüljön, aki nem tudja, ha egy hüvelyi ultrahang fájdalmas (nekem sem az, de attól még szorult belém némi empátia). Másrészt, mikor első babámmal első genetikai UH-ra mentem, azt se tudtam, mi az a nyaki redő és miért mérik, akkor hogyan jutott volna eszembe, hogy a vadidegen orvost kérdezgessem. Elhittem, hogy minden rendben. Azért a határérték ismeretében én a helyedben biztosan felhívnám a dokimat és bediktálnám neki a lelet adatait.
2013. okt. 6. 23:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem esett neki csúnyán senki. Kérdezett valamit, mi meg válaszoltunk, én egyébként ugyanazt amit te. Mégpedig, hogy hívja fel az orvosát. Miért baj, hogy megkérdeztem, hogy hogy tud fájni egy ultrahang vizsgálat? Nekem hasi volt. Nem kell leszólni, meg leminősíteni azt a válaszolót, aki nem csak jót ír, de az igazság az, hogy a 3mm nem jó, ezért kell megkérdezni a saját orvosát. Különben meg, attól, hogy idegen orvosnál volt még nyugodtan kérdezősködhetett volna.
2013. okt. 7. 09:08
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
A 12. heti ultrahangon történik az úgynevezett tarkóredő mérés is, ami a Down-kór szűrésében az egyik legfontosabb vizsgálat. A tarkóredő vastagsága 3 mm-is normálisnak számít, amennyiben azt a betöltött 12. héten mérik. Mivel azonban a tarkóredő vastagsága a magzattal együtt növekszik, ezért ha az ultrahang a 11. héten történik, akkor már kisebb, 2,5 mm körüli értéknél is további vizsgálatot rendelhet el az orvos, ha pedig a 13. héten, akkor a 3 mm is még a normális kategóriába eshet.
2013. okt. 7. 10:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

A 3 mm nem jo, nekem 3.2 volt es elkuldtek mehlepeny mintavetelre.

Az orvos azt mondta, hogy mar 2.5 mmnel is javasolnak tovabbi vizsgalatokat.

(Ezt az istenhegyi kozpontban mondtak, ott vannak a legjobb orvosok)

Ne hagyd annyiban szerintem.

2013. okt. 7. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!