Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha papíron még férjnél vagyok...

Ha papíron még férjnél vagyok (viszont rég nem vagyok a férjemmel) és a mostani párommal babát várunk milyen módon kerülhet a párom nevére?

Figyelt kérdés
Úgy tudom ha addig ki is mondják a válást az sem elég, mert nem telt el x nap. A párom meg nem akar kényszerből elvenni. Mit tehetek? Van lemondó nyilatkozat?
2009. nov. 9. 04:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
intézkedj, mert automatikusan a férjed nevére kerül a baba, függetlenül attól, hogy ki az apa. Talán, ha ő ír egy lemondó nyilatkozatot és az apa egy nevére vállalót, segíthet, de ebben nem vagyok jártas.
2009. nov. 9. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:
A sógornőm már elvált amikor az új párjától lett egy gyereke, és mivel a férjes neve megmaradt, arra a névre került a gyerek. Hiába mondták hogy nem a volt férj az apa, egy évnek el kell telni a válás, és a szülés között. Nagy huza vona volt, mire nagynehezen az apa neve lett a gyereké.
2009. nov. 9. 09:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha még nincs közös gyerek, viszont van köztetek közös megegyezés, akkor a válást egyetlen tárgyalás alatt ki lehet mondani.

Előtte egyezzetek meg PAPÍRON minden közös vagyontárgyatokról, hogy mit hogyan osztotok el egymás között.

Ingyenes jogi tanácsadást kérhetsz minden bíróságon a heti panasznapon. Ott pontról pontra elmondják, mit kell tennetek, milyen lehetőségeitek vannak, és mindezért egy fillért sem kell fizetnetek. Hívd fel a helyi bíróságot, hogy melyik nap van panasznap.

2009. nov. 9. 10:00
 14/15 A kérdező kommentje:
A X. kerületben köttetett a házasság. Akkor a Pesti Központi Kerületi Bíróságra kell mennem? ( Markó utca) Nem tudjátok mikor van ott panasznap? Mert nem igazán találom a neten. Köszönöm!
2009. nov. 9. 10:58
 15/15 Manka68 ***** válasza:
Ha te nem vetted fel a férjed nevét semmilyen formában, akkor a saját nevedre is veheted addig, amíg nem sikerül a mostani párodnak a nevére venni.
2009. nov. 17. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!