Ha papíron még férjnél vagyok (viszont rég nem vagyok a férjemmel) és a mostani párommal babát várunk milyen módon kerülhet a párom nevére?
Figyelt kérdés
Úgy tudom ha addig ki is mondják a válást az sem elég, mert nem telt el x nap. A párom meg nem akar kényszerből elvenni. Mit tehetek? Van lemondó nyilatkozat?2009. nov. 9. 04:32
1/15 anonim válasza:
Először is : sürgősen válj el hivatalosan is a férjedtől!...
Nem muszáj a jelenlegi pároddal összeházasodnotok, de csak úgy tudja a nevére venni a babát, ha neked nincs törvényesen férjed.
Ha van törvényes férjed, akkor az ő nevére kerül a baba, hiába éltek már régóta külön!!! (Házasságban nem mondhat le a gyerekről sem.)
Ha már elváltál az exférjedtől, akkor hivatalosan lemondhat a gyerekről és csak azután veheti a nevére a párod.
2/15 A kérdező kommentje:
Hú ez most nagyon megijesztett! Fogalmam sincs meddig tart egy válóper. Szüleim vidéken váltak, ott viszonylag gyorsan ment.. De itt Bp-en szerintem hosszadalmasabb..
2009. nov. 9. 05:50
3/15 A kérdező kommentje:
Az én nevemre se kerülhet?? Vagy bármi egyéb kitérő? Még 6 hónapom van elintézni. Ez elég lehet?
2009. nov. 9. 05:55
4/15 anonim válasza:
a férjed nevére fog kerülni a gyerek, így van.
Ha ő nem vállalja kerülhet a te nevedre.
Sok sikert ^^
5/15 anonim válasza:
Nem emlékszel? Annó a Bochkor-Várkonyi párosnál is ez volt a gond és kb 1 év volt, mire rendeződött szegény csöppség neve. Lépj minél hamarabb. Ha mindketten beleegyeztek az megsürgeti a válást, nyáron nagyon lassan haladnak az ilyen perek, meg karácsony környékén sajnos. Én minél hamarabb beadnám a keresetet és az ügyvédtől kérnék tanácsot, hogy mi a teendő ilyen helyzetben. Azért is lenne jobb, ha elválnál mielőtt a baba megszületik, mert jobb lesz neki, ha tisztázottabb jogi körülmények közé születik.
6/15 anonim válasza:
Konkrétan a váláshoz nem tudok hozzászólni, de az biztos, hogy ha a sikerül elválnod a szülés előtt, akkora mostani párodnak csak egy apasági nyilatkozatot kell tennie és máris az ő nevére megy a baba.
7/15 anonim válasza:
nálunk is volt ilyen a családban.A bocskor-várkonyi páros azért nem jó hasonlat,mert ott a férj nem akart lemondani a gyerekről.Kérdezz rá a gyermekvédelminél.mert ha férjed le mond a gyerekről a mostani párod pedig ad egy apasági nyilatkoztatott szerintem ez elég.de mindenképp szakembert kérdezz meg erről.
8/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a férjed nevére kerül a gyerek. Azonban én megkérdeznék egy anyakönyvvezetőt, ők viszonylag "sok" idővel rendelkeznek, és nem is kell sokat várni rájuk.
9/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ha megtudok valamit írok.
2009. nov. 9. 09:36
10/15 anonim válasza:
Én jártam így sajnos.Amíg férjnél vagy,semmilyen formában nem kerülhet a te,vagy az édesapa nevére a gyerek a születésekor.Születése után megindíthatod az apaság megdöntését,ilyenkor a bíróság mérlegeli,h valóban más-e az apa,tanúk kellenek,meglehetősen intim kérdéseket tesznek fel,és ha megalapozottnak látják,akkor veheti a nevére az édesapa.Nem akarlak elkeseríteni,de elég hosszú procedúra,nálunk 2 évig tartott.Válás után is ugyanez van,ha a baba 9 hónappal a válás kimondása utáni időszakon belül születik.Egyetlen esély a villámgyors válás és a villámgyors esküvő,még a szülés előtt.Ha erre nincs már lehetőség,akkor is megoldható- a gyámhivatalban kell kezdeményezned a dolgot,és rögtön szükség van az édesapa nyilatkozatára,h a nevére fogja venni a gyereket-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!