Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A második császár után könyebb...

A második császár után könyebb vagy nehezebb a felépülés?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok? Tapasztalatok?

Az egyik ismerősömnek nemrég volt a második császármetszése és sokkal könyebben viselte és könyebben épült fel.

Most ez vár rám is, mármint második császár (altatásban).

Az első kereken 5 éve volt.

2013. okt. 3. 16:14
 1/8 gömbicica ***** válasza:

én csak utolsó lehetőségként éltem volna a mütét lehetőségével. az, hogy már volt császáros szülés, attól még nem biztos, hogy a második baba szülése nem sikerülne természetes módon.

mindenképpen muszáj?

Nálunk Kismenyemnek első 2,4 kg-os császár, majd jöttek az ikrek 2,4,- 2,6- al szintén császár.

Szerintem semmivel sem volt vacakabbul, mint az első mütét után .-)

Ha már megvan a baba,megvan a jó érzés, netán van segitség is, akkor hipp-hopp rendejössz meglásd!!!. JÓ egészéget kivánok!!!!

2013. okt. 3. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

Nekem az első s.csaszar volt, ami azt jelenti az én esetembe, hogy nem a szokásos vágási hosszt ejtik meg, hanem vagy a kétszeresét. Ettol fuggetlenul Havonta jarok a hegemet ellenoriztetni, mert mar alig látszik. Első ránézésre azt hiszik termeszetes szulesem volt. Császár utan 8 órával azt hittem ott halok meg, amikor labra kellett állnom. Másnap mar szo szerint futottam a folyosón. Semmi bajom nem volt. Nagyon hamar regenerálódott a szervezetem.

Most is császárrá készülünk, mert az első szülés miatt nem lehet más. Ettol fuggetlenul én azt mondom, hogy erre is igaz az, hogy nem szabad elhagynia magat az embernek. Hiszen annal nehezebb lesz a felépülés es a gyógyulás.

2013. okt. 3. 16:53
 3/8 anonim ***** válasza:
2 hete volt a 2. császárom, sokkal jobban viseltem, mint az elsőt,az első mondjuk sokkal rosszabb élmény is volt.Csak a felállás volt most rossz, a többi sokkal elviselhetőbb volt, a második,harmadik napon már nagyon jól voltam. Sima szülésnek indult, de már a 41.hetet töltöttem be és nem akart megindulni magától, indítani meg csak ballonnal indítottak volna az előzetes császár miatt és azt mondták, hogy amúgyis nagy esélye van a császárnak, úgyhogy mondtam,hogy akkor ne is indítsanak, hanem legyen császár.
2013. okt. 3. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is a második sokkal jobb volt. Könnyebben is keltem fel és sokkal-sokkal jobb volt, mint az elsőnél, 4.nap mikor hazamentünk gyakorlatilag azon kívül, hogy óvatosan mozogtam semmi bajom nem volt. Csak ha rosszat mozdultam akkor fájt. Utána simán elláttam a 20 hónapos fiamat mellette. Most készülünk a harmadikra (azaz áprilisban), ez már fix, hogy császár lesz. Nyugi, jó lesz minden! :)
2013. okt. 3. 18:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gyorsabb, csak ismerős a helyzet már.
2013. okt. 3. 19:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Ossze sem lehet hasonliatani!! Az elso utan 2 hettel is alig birtam mozogni, fajt a fejem es a sebem. Majd egy honapba telt, mire felepultem. 2 evvel kesobb ugyanabban a korhazban a masodik napon azob bosszankodtam, hogy miert nem hoztam be hajszaritot. Az elso lanyomn4 naposan lett eloszor cicire teve, a masidiknak ekkor mar anyatejes szeklete volt... 9 het mulva ujabb program csaszar var ram, remelem, hogy legalabb olyan jol viselem majd, mint a masodikat.
2013. okt. 3. 22:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Több oka is van annak, hogy császárral szülessen a babám: magas vérnyomás, farfekvés és hogy az első is az volt (ugyan ahoz az orvoshoz járok és ő javasolta már az elején).

Én nem bánom, hogy igy lessz, csak ahogy közeledik az idő, kezdek izgűlni. Főleg amiatt, mert emlékszek mennyire fájt a seb mikor felébredtem az altatásból, egészen addig mig ki nem vették a csövet (be volt téve 2 napig egy cső, amin tisztúlt a seb). Utánna már könyebb volt, de első 2 nap rémálom volt, csak hanyatt fekvés stb.

Most tudom mire számitsak, de azért nagyon izgulok...

2013. okt. 4. 08:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Én az első császár után 2. nap a kórházban már hajat mostam behajolva a zuhanyzóba :) Nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni. A császár utáni 12 órában szenvedtem iszonyatosan, meg az első felkelésnél. A felkelés, felülés volt kicsit nehézkes, kapaszkodva, lassan ment csak, de 5-6 nap után az is normalizálódott. Most második babámat várom, még nem tudom császár lesz-e, elvileg hüvelyi szülésre készülünk, aztán meglátjuk mit hoz az élet :)
2013. okt. 4. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!