Van valami különbség a felépülés programozott ill. sürgősségi császár között? Könnyebb, nehezebb, stb. akinek már volt mindkettő, mi a tapasztalat?
Én sajnos nem tudom megmondani. Bocs, hogy visszakérdezek: Milyen császárral szülni? Érzel közben fájdalmat?
Nekem egészségügyi okokból (szemészeti) császárral kell szülnöm, és félek...
24 hkm
első után könnyebb volt,de csak mert első,nem azért mert sürgősségi volt. nekem 36 óra után volt,így nekem megváltás volt már.
progizottnál kipihentebb leszel előtte,de a felépülés lehet nehezebb mert 2. vágás, 2. műtét. nekem többet kellett várnom pl a felkelésnél mint az elsőnél.
szóval sztem különbség csak attól van h 2.x vágnak az miatt nem h h hogyan
elsőnek: így zajlik majd: befektetnek,vizsgálgatnak,aneszteziológussal konzultálsz.este már nem ehetsz,nem ihatsz. korán keltenek 6-7 felé,megkapod a beöntést/vékony kis csővel egy kis víz,semmi extra ne félj tőle/ aztán mész a szobádba és jó ha előkészülsz-lelkileg,és úgy is h pl odakészíted az ágyad mellé a vizet,és a szívószálas poharat-kulacsot. ha pici vagy,vigyél egy kis zsámolyt,mert nagyon szar amikor fel kell majd kelned,és lóg a lábad le,sokkal jobban fáj.
amikor szólnak h idő van,szépen átsétálsz az előkészítőbe-apukát otthon ne hagyd,már oda is veled mehet,csak vegyen műtős ruhát!- ahol kapsz sóoldatot vénásan, bejönnek a dokik,papírokat olvasnak fel h ezért meg azért császár,tud-e,prof beleegyezik-e/formaságok/
ha megvagy-ja ekkor már pucér vagy csak betakarnak- átvisznek a műtőbe. párodat átkísérik a babás szobába.
felültetnek a műtőasztalra,megkapod az epidurált. kellemetlen a szúrás de aztán meleget éárzel majd már semmit deréktól lefelé. lefektetnek,kapsz vérnyomásmérőt,egyebeket amik folyamtosan figyelnek a műtét alatt. éber leszel,fájdalmat nem érzel de azt igen amikor veszik ki a babát,mert húzni-vonni fognak picit.baba kint,felsír,de elszaladnak vele,mérni,vizsgálni. párod fogja először látni,és megfürdetni stb. ha kész beviszik hozzád de csak 1-2 percre. közben dokik összevarrnak. babát elviszik,téged pedig megfigyelnek. kb 6-12 óra mulva keltenek fel,addig 1x beviszik a babát h kicsit szopizzon,de autána már csak akkor ha el tudod látni. katétered is lesz persze.
aztán a megadott időbn jön a nővérke,és klni kell nincs mese. lassan csináld,mert fájni fog,de kitartás,2.3. napon már nem annyira. elkísérnek a fürdőbe,kihúzzák a katétert,meg kell fürdeni,aztán vissza az ágyba. jó ha van nálad fűző-tépőzása ami tartja hasad mozgásnál jól jön. ezután hozzák a babádat. ha még van kérdésed szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!