Ti dohányoztatok terhesség aladt?
17 Hetes vagyok .
Pár éve már dohányzom.
Mivel még nem sikerült leszoknom róla és ráadásul még többet szivok el egy nap mint terhesseg elött igy eléggé félek mivel tudom hogy rosz hatással van a picire. De viszont eleinte undorodtam a cigitöl?
Ti is így voltatok?
Én is dohányoztam, de amit kiderült a terhesség, eszembe sem jutott tovább cigizni. Addig, amíg csak én cigizek, addig magamat "károsítom". De ha már terhes vagyok, akkor a gyereknek is így, vagy úgy, de nem jó. Felelős vagyok érte, és nem akarok neki rosszat. Gondolom, ezt te is így gondolod. Nem csak attól leszel szülő, és jó szülő, hogy szereted, eteted, tisztába teszed, játszol vele, tanítod, és meg adsz neki amit csak tudsz, hanem attól válsz felelős anyává, hogy óvod, véded, nem teszel neki szándékosan rosszat. Vegyél magadon erőt, és tedd le a cigit, legalább amíg terhes vagy, és szoptatsz. Ha utána cigizel, az már a te dolgod, és senki sem szólhat bele, de most a nagy többség csúnyán néz rád, ez tuti! Csúnya egy dohányzó, babát váró nő!
Kitartás!
Egy rokonomnak 3 gyereke van, és ő is dohányzott a terhesség alatt és a szoptatás alatt is. Ma már a legnagyobb 15 éves, és minden gyerek egészséges.
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes hisztéria, otthon és a munkahelyeken is dohányoztak. Sőt, a kórházban is a kismamák. Még sem volt annyi beteg baba, mint manapság.
Azért okosabb lenne, ha leszoknál, de legalábbis kevesebbet szívnál.
Én nem szóllak le, azt megteszik úgyis mások.
Amit tehetsz, ha nem bírod azonnal abbahagyni, hogy veszel a patikában valami leszokást segítő készítményt, vagy elektromos cigit. Egyik pillanatról a másikra úgysem lehet, főleg ha sokat dohányzol, ezért kéne egy átmenet a cigi és a nem dohányzás között.
Kitartást!!! :)
A legfőbb baj, hogy a dohányzás koraszülést okozhat és ez bizony (hónaptól, héttől függően) akár nagyon komoly gondot is jelenthet a babádra nézve.
Nyomd el a cigit a felénél, vagy csökkents rajta mielőbb. Kitartás, meg tudod csinálni.
Nem ment egyből a leszokás, én nem voltam sajna rosszul a cigitől... sőt!
De amint megtudtam hogy jön a baba, legalább lecsökkentettem napi 3 szálra az addig napi 1 doboz barna szofit (10 éve dohányoztam már akkor). Majd a 13. hét körül végleg letettem! Ennyit muszáj megtenned a babádért! Nem akartátok a gyerkőcöt? De ez sem mentség... hiszen meg sem próbálod lecsökkenteni sem... hanem többet szívsz... :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!