Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOTE 1. Genetikai tanácsadás?!

SOTE 1. Genetikai tanácsadás?!

Figyelt kérdés

Valaki volt vagy megy mostanában? Tapasztalatok?

Tényleg futószalagon megy az egész tanácsadás?.. Olyan sok rosszat olvasok róla..

2013. szept. 30. 18:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én voltam 2 hete, és semmi jóval nem biztatlak :(

Rengetegen vannak, az eü. dolgozók gorombák, mindenki ideges. 8-ra volt időpontom, 10-kor szabadultam. Nem tudom, milyen a tanácsadás azoknak, akiknél komoly gond van (nálam nem volt szerencsére), én azzal az érzéssel jöttem el, hogy rettentően felesleges volt.

Erősítsd meg magad ha oda mész.

2013. szept. 30. 20:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Az első válaszadó jól járt, mert én vagy 3-4 órát üldögéltem, úgy, hogy igazából csak a korom miatt küldtek oda és minden eredményem jó volt. Ránéztek a papírjaimra is hazaküldtek. Sem ultrahang sem más nem csináltak velem és így is ennyit vártam. Élelem, víz legyen nálad és valami olvasnivaló, vagy netes teló....:( Órákat vársz, mire behívnak, és aztán kiderül, hogy még ott benn is várnod kell!
2013. szept. 30. 21:10
 3/14 anonim ***** válasza:

A problémás esetekkel sincs ez másként. Ugyanúgy vársz, ha nagy gond van a babával, akkor is, és ha csupán a korod (vagy más ok) miatt mész, akkor is.

Én bő két éve jártam ott genetikai tanácsadáson, kétszer is. Sajnos nagyon beteg volt a babám, ez részben ott derült ki (a legsúlyosabb része), egy héttel előtte derültek ki a könnyebb dolgok. Az első alkalommal egy tapintatos, teljesen kuka orvos volt bent, a mai napig nem tudom felfogni, hogy ilyen ember minek megy genetikusnak. Ő az a fajta volt, aki valamennyire átérezte a helyzetünket (a férjemét és az enyémet), ezért nem volt képes semmi értelmeset mondani, gyakorlatilag három mondatot mondott, majd azokat ismételgette. Következő alkalommal meg egy nagyarcú parasztot fogtunk ki, aki nagyon durván viselkedett velünk. Igaz, ő adott tanácsokat is, de mindhármunknak jobb lett volna, ha inkább csendben marad.

Egyébként jól írják, étel, ital legyen nálad, és bármi miatt is mész, lélekben készülj fel, mert semmiképpen sem kellemes élmény.

2013. szept. 30. 23:21
 4/14 anonim ***** válasza:
Borzalom, ha teheted, menj mnashova.
2013. okt. 1. 08:11
 5/14 anonim ***** válasza:

Én kb. 1 hónapja voltam. Azért kell ennyit várni, mert egy csomóan azt csinálják, hogy jóval korábban mennek, mint amikorra az időpontjuk szól. Nekem fél 11-re volt időpontom, kb. másfél óra múlva jutottam be, olyan kismamákkal, akiknek délutánra volt időpontjuk, de korábban jöttek - simán behívják őket, nem foglalkoznak az időponttal.

Az egész egy nagy futószalag, itt egy eset vagy nem egy aggódó ember. Nekem minden értékem OK volt, 18. heti UH tökéletes, de ezekkel nem nagyon foglalkoztak. A korom miatt mindenképpen el akartak küldeni amnióra.

A kedvesek valóban nem voltak, de a nővérek bunkók sem. Az orvos viszont nem volt egy nagy szám, komoly kockázatbecslés nincs 35 felett, mindenkit amnióra küldenek. Ha megnyugtató véleményt akarsz, akkor az Istenhegyin Hajdú Krisztina véleményét érdemes kikérni.

Ha tudsz, vigyél 18. heti UH-ot máshonnan, sokkal hamarabb végzel - az Istenhegyiről, Bolgárkertészből biztosan elfogadják. Ha nem viszel, akkor 3x kell végigülnöd a sort, 2x genetikán és 1x ultrahangon.

2013. okt. 1. 11:02
 6/14 A kérdező kommentje:

Nos az én esetemben a korom nem lehet számadó mert 21 éves vagyok, de alacsony AFP (0,28 MoM) értékkel küldtek Székesfehérvárról. Viszont van egy teljesen egészséges 11 hónaposom akivel szintén alacsony volt nagyon az AFP mindössze 0,09 MoM. De akkor ezt a procedúrát Debrecenben nyargaltam végig. Mivel nem szeretném még egyszer megszúratni a pocakom feleslegesen, reméltem hogy valami jóindulatról is beszámoltok majd, de nem ez lett.

Október 7.ére kaptam hozzájuk időpontot és vinnem kell a kiscsajt is mert Apa dolgozik, nem lesz egy sétagalopp. :/

2013. okt. 1. 13:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha rám hallgatsz, akkor valahogy megoldod, hogy a kicsit ne kelljen vinned, mert vsz. nem fogja bírni szegényke, és ott ez senkit a világon nem érdekel.

Egyébként én a helyedben inkább egy nagyon alapos genetikai ultrahangra mennék (mondjuk az Istenhegyire), ahogy előttem is írták, a genetikai tanácsadást meg mellőzném úgy, ahogy van, és csak akkor mennék, ha uh-n valamit nem találnának rendben. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a genetikai tanácsadás semmit nem ér... Ha viszont nem akarsz amniot, akkor felesleges órákat eltöltened ott, mert úgyis az lesz a lényeg, hogy felajánlják az amnio lehetőségét...

2013. okt. 1. 16:01
 8/14 anonim ***** válasza:

Az 5. vagyok és teljesen egyetértek a 7. válasszal. Ez a tanácsadás sz*rt sem ért - bármi probléma van, akár csak egy teljesen elavult, már az orvosok által is megkérdőjelezett AFP, azonnal amnióra küldenek.

Egy 11 hónapos picit ne vigyél magaddal, valóban rengeteget fogsz ott ülni, marhára nem törődik veletek senki.

Ha valódi tanácsadást szeretnél, akkor az az Istenhegyin van, különösen Hajdú Krisztinát ajánlom. Őt például az AFP nem is érdekelte, kb. 30 percig nézegette a picit, mindent elmondott, megmutatott, átkapcsolta 4D-re is a végén. Az egyetlen orvos volt, aki számolt kockázatot és az UH és a vérvételek alapján egyértelműen lebeszélt az amnióról.

2013. okt. 2. 07:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsaokat! Azt megkérdezhetném, hogy az Istenhegyin ennél a doktornőnél mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat? Nem mintha számítana, csak tudjak mint mondani a páromnak! :D
2013. okt. 2. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
Na ezt az amnio-dolgot el is felejtettem írni, nekünk SEMMI bajunk, mégis azon sajnálkozott a doki, hogy 20 hét felett már nem lehet amniót csonálni... Ghrrr.
2013. okt. 2. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!