Terhességi tanácsadás, vizsgálatok. Mikor kell először menni, milyen gyakran kell újra, a terhesség hányadik hetében?
Ahol ténylegesen laksz, oda menj, mert a védőnő is onnan fog kijárni hozzád majd később.
Mikor az orvos adott leletet, hogy terhes vagy, azzal a papírral menj a hozzád legközelebbi terhesgondozásra. (Amúgy ahhoz, hogy kapj gyest, gyedet, t-gyást, legalább 3x, vagy 4x kell menni a terhesség alatt. Ezt sosem tudom pontosan, de biztosabb, ha 4x mész. Koraszülés esetén csak 1, vagy 2 alkalom kell.)
A vizsgálatokról itt mindent megtalálsz:
Szóval szerintem nem igazán életszerű 200 km-t utazni. Nem tudsz bejelentkezni a tényleges tartózkodási helyedre?
Ez teljesen változó, mert kevés van, amire nem időpont alapján mész.
Az én esetemben az első vizsgálat az ambulancián a 6. héten volt, majd az első hivatalos változat a 7. hét végén. Majd 8. héten védőnő. Közben EKG és vérvétel is. A 9. és a 10. héten is mentem a nőgyógyászomhoz, majd a 12. héten kötelező UH, kombinált teszt, majd a 14. héten védőnő. Most a 16. héten megyek újra nőgyógyászhoz, majd AFP és várhatóan a 18. héten ismét védőnő.
Sajnos, nem sétagalopp, de szerintem, ha lehet, próbáld egy napra berakni azokat a vizsgálatokat, amiket csak lehet.
7-es vagyok.
Gondoltam, hogy valami ilyesmiről lehet szó. :-(
De szerintem akkor sem megoldás, hogy 200 km-re járj terhesgondozásra. Szerintem keresd fel a mostani lakóhelyedhez tartozó védőnőt és beszélj vele, hogy mi lehetne a megoldás. Vagy ő mondta, hogy utazz 200 km-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!