Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Missed ab. utáni terhesség...

Missed ab. utáni terhesség kinek hogy alakult?

Figyelt kérdés

2011.ben volt egy missed ab.om, 12 hetesen....

Most lassan 5 hetes terhes vagyok, még nem voltam orvosnál.

Arra lennék kíváncsi, hogy kinek , hogyan végződött a missed ab utáni következő terhessége? Veszélyeztetett volt? nálam Nem derült ki, hogy mi okozta... Valakinek valami javaslata? Mikor menjek majd először orvoshoz? Mivel vigyázzak az átlagosnál jobban?

2013. márc. 3. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem tavaly szeptemberben volt missed ab-m 10 hetesen!Most 12 hetes múltam, egyenlőre minden rendben, szépen fejlődik. Pozitív teszttől szedem a duphastont, emelt adagban (3x2), plusz astrix vérhígítót!Duphastont 1 hét múlva teljesen elhagyom. Sokat barnázgattam így is, 8 hetesen véreztem is kicsit, 5 nap kórház, de minden rendben volt, nem a méhből jött. Azóta szedek napi 3x1 magnéziumot, 500mgosat. Immunologián folyamatosan figyelnek (voltunk kivizsgáláson, immunologia plusz genetikai vérvétel). Most már nagyon reménykedünk, h minden rendben lesz a továbbiakban!

Én már 5 hetesen mentem a dokihoz, az előző vetélések miatt előírta a dokim, h azonnal menjek ha késik. Hja, és én a 12. hétig ágyhoz voltam kötve, csak picilni és fürdeni kelhettem fel. Veszélyeztetett terhes lettem egyből, de mi már 2 babát vesztettünk el!

12+4hkm

2013. márc. 3. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly volt egy missed ab-m márciusban. Decemberben újra teherbe estem, és mivel a 7. héten volt barnázgatásom, ezért rögtön veszélyeztetett lettem, feküdnöm kellett és Utrogestant szedtem, javaslom hogy te is írasd fel a dokiddal, sok baba a sárgatesthormon elégtelenség miatt megy el, erre van ez a gyógyszer. Ha bármi pici vérzésed van, azonnal feküdj, és hívd az orvosod. Szerintem mielőbb menj orvoshoz, hogy ő ellásson tanácsokkal, hogy mire kell figyelni. De ne emelgess, ne erőltesd magad, és biztonság kedvéért a szex is kerülendő. Én most a 15. hétben vagyok, és a baba jól van hálistennek, bár még mindig sokat kell feküdnöm (más probléma is felmerült, de az már más jellegű volt).

Lényeg, hogy próbálj lazítani, nem izgulni, az első terhesség elvesztése sok esetben tényleg véletlen. Nekem azt mondták, hogy valószínűleg két hibás gén került egymás mellé, ezért mehetett el a baba, a természet úgymond "kiszelektálta", mert mindenképp rendellenességgel született volna, ha nem megy el már akkor. Szóval ne bánkódj ezen, most biztosan rendben lesztek, kitartást kívánok Neked!

2013. márc. 3. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 2011. októberében volt missed ab-om, mint később kiderült, egy részleges molaterhesség volt az oka annak, hogy a 10. héten már nem találtuk a baba szívhangját. Mivel a molaterhesség elburjánzó méhlepénnyel is jár, két hét alatt kétszer is megműtöttek, novemberben másodjára, és sok orvos sok információval látott el - csakhogy mindenki mást mondott. Volt, aki szerint három hónapot, és olyan is, aki szerint egy évet kellett volna várnunk, és én lepődtem meg a legjobban, amikor májusban pozitívat teszteltem. :) Veszélyeztetett terhesnek csak azután nyilvánított a doki, hogy egyszer véreztem a 8. héten (azt most nem részletezem, hogy amíg nem váltottam magándokira, minden empátiát és jóérzést nélkülöznöm kellett). Utrogestant szedtem a 12. hétig, és utána a szülésig minden rendben volt. :) (Ott volt egy kis dráma, de szintén happy end a vége.) A kicsi lánykám, akiért így megküzdöttünk, most a szobában alszik a délutáni nagy séta után. :) Kérlek, ne idegeskedj túl sokat, minden rendben lesz. :) Felhőtlenül boldog babavárást kívánok!
2013. márc. 3. 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem 2011 májusában volt missed ab-em 12 hetesen, előtte 2010 májusában 6 hetesen. 1 éve megint terhes lettem, 6 hetesen mentem dokihoz, minden rendben volt. A következő héten görcsöltem és véreztem. Azonnal kórház, ahol 12+5 hetes koromig maradtam. Nem engedett haza a dokim az előzmények miatt. 2x1 Duphastont, 3x1 No-spát és 3x1 Magnerot-t kellett szednem teljes ágynyugalom mellett. Nehéz időszak volt, de megérte. Természetesen veszélyeztetett lettem, továbbra is sokat kellett pihennem. A szex végig tilos volt :( A 2. trimesztertől már MagneB6-ot szedtem 3x1-et (volt időszak mikor 3x2-t). innentől kezdve nem volt semmi gond, kivéve a terhességi cukorbetegséget. 38+4 hetesen szültem egészséges babát, természetesen, fájdalomcsillapítás nélkül.

Az én tanácsom: kíméld magad és próbálj pozitív maradni! Boldog babavárást :)

2013. márc. 3. 22:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, és a biztatást is:) Remélem minden rendben lesz:)
2013. márc. 4. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!