Magas TSH (3,9) minden esetben vetéléshez vezet?
Nem, nem minden esetben, nekem 3,8 volt (sajna még mindig nem ment le, gyógyszerrel se).
De mindenképpen kezeltesd, le kéne vinni 2 alá. Nem tudom milyen orvos nem foglalkozik vele, el kéne jutnod egy jó endokrinológushoz. Ez vagy magánvan megy, vagy háziorvosi beutalóval. Kérj segítséget a veled foglalkozó szakemberektől: háziorvos, nőgyógyász, védőnő... Ha kell vigyél internetről kinyontatott cikkeket, legyél meggyőző! Állj ki magadért a babád érdekében!
Sok sikert :)
Endokrinologós szakorvoshoz menni kell a terhesség alatt akinek TSH problémája van, ugyanúgy terhesgondozásra mint a nőgyógyászhoz.
Én 4.2 vel estem teherbe, azonnal mentem is. Most 26 hetes vagyok, eddig 3x emelt a gyógyszeradagomon. A baba többet kér majd pajzsmirígyhormonból a 16.héttől, de előtte is kell pótolni, nehogy baj legyen!
Menj el a napokban.
Én 4,2-vel estem teherbe, azért tudom ilyen pontosan, mert véletlenül pont azon a héten voltam vérvételen, amikor megfogant a pici. Nekem akkor emeltek, de azóta nem, most 22 hetes vagyok.
Ha gyors segítség kell, nézd meg ezt az oldalt: [link] Egy Solymosi Tamás nevű endokrinológus csinálta az oldalt, ha írsz neki emlit, 2-3 napon belül válaszol. Írd le, hogy mennyi most az érték, mit szedsz és pontosan mennyit. Egyszer érdemes elmenni hozzá, azt követően és emilben tartottam vele a kapcsolatot.
Én 2,9es tsh-val estem teherbe az 5.héten már 5,7 volt de sikerült hamar bejutnom az endodokihoz és kaptam erősebb gyógyszert. Most 2 a tsh-m..Mindketten jól vagyunk :)
19 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!