Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak akkor küldik a kismamat...

Csak akkor küldik a kismamat genetikai uh-ra ha bajt rrez az orvos?

Figyelt kérdés
9+6 hkm vagyok, a legutobbi orvosi vizsgalaton mondtak ha betoltom a 12hetet akkot kerjek idopintot genetikai uh vizsgalatra. Remelem ez csak rutin.
2013. szept. 20. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Ilyet mindenkinek csinálnak.
2013. szept. 20. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem! Ez kötelező vizsgálat! Itt nézik az orrcsontot ès a tarkóredőt!

18-20. héten is lesz!

39hkm

2013. szept. 20. 21:57
 3/8 anonim ***** válasza:

csinálnak genetikai ultrahangot, tarkóredő és lábszárcsont mérés (az esetleges down-kór jeleit keresik)

illetve az AFP-ből is a genetikai bibiket akarják megállapítani.

ha a fogantatáskor betöltötted a 35-öt, akkor további genetikai vizsgálatra is utalhat az orvos (magzatvízvizsgálat, de van elég jó kombinált vizsgálat - ultrahang és vérvizsgálat, kb. 30eFt-ba kerülnek)

2013. szept. 20. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem! A 12. és a 18-21. héten van egy egy kötelező genetikai uh! :)
2013. szept. 20. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:
12 hetes genetikai ultrahang mindenkinek van, semmi gondot nem látott a doki, protokoll szerint küldött erre a fontos vizsgálatra, ez csak egy ultrahang, kiegészíthető kombinált teszttel, ami egy egyszerű vérvétellel jár. Még a 18-20, 30-32 héten és még egy utána lesz.
2013. szept. 20. 22:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.(21eves vagyok) Azert aggodtam mert anyukamnak. Es a most terhes baratnomnek es kellett csinaltatni. Megnyugodtam ha ez kotelezo.

Boldog babavarast mindenkinek.

2013. szept. 20. 22:06
 7/8 A kérdező kommentje:
javitom: anyukamnak sem kellett anno es a baratnomnek sem kellett most.
2013. szept. 20. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Csak még annyi, hogy ne akkor kérd az időpontot amikor betöltöd a 12. hetet, hanem már most telefonálhatsz, és mondd meg, hogy mikor leszel 12 hetes, legalább is én így csináltam és így is a 13. hétre tudtak csak időpontot adni.

Amúgy teljesen normális vizsgálat, és nekem tök nagy élmény volt, hogy jobban meg tudtuk nézni a babánkat :-D Fantasztikus

Gratulálok, boldog babavárást.

2013. szept. 21. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!