Csak akkor küldik a kismamat genetikai uh-ra ha bajt rrez az orvos?
Nem! Ez kötelező vizsgálat! Itt nézik az orrcsontot ès a tarkóredőt!
18-20. héten is lesz!
39hkm
csinálnak genetikai ultrahangot, tarkóredő és lábszárcsont mérés (az esetleges down-kór jeleit keresik)
illetve az AFP-ből is a genetikai bibiket akarják megállapítani.
ha a fogantatáskor betöltötted a 35-öt, akkor további genetikai vizsgálatra is utalhat az orvos (magzatvízvizsgálat, de van elég jó kombinált vizsgálat - ultrahang és vérvizsgálat, kb. 30eFt-ba kerülnek)
Koszonom a valaszokat.(21eves vagyok) Azert aggodtam mert anyukamnak. Es a most terhes baratnomnek es kellett csinaltatni. Megnyugodtam ha ez kotelezo.
Boldog babavarast mindenkinek.
Csak még annyi, hogy ne akkor kérd az időpontot amikor betöltöd a 12. hetet, hanem már most telefonálhatsz, és mondd meg, hogy mikor leszel 12 hetes, legalább is én így csináltam és így is a 13. hétre tudtak csak időpontot adni.
Amúgy teljesen normális vizsgálat, és nekem tök nagy élmény volt, hogy jobban meg tudtuk nézni a babánkat :-D Fantasztikus
Gratulálok, boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!