Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány honapos kortol nem birok...

Hány honapos kortol nem birok majd lehajolni meg ilyenek? Miért fogják a derekukat azok a kimamák akiknek még csak alig van pocakjuk?

Figyelt kérdés
2008. júl. 3. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen ütemben nő a pocakod. A derékfájás annak tudható be, hogy megváltozik az egyensúlyi helyzet, nagyobb súly helyeződik előre és a szervezet nincs ehhez hozzászokva, plussz megterhelést jelent neki
2008. júl. 3. 18:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem azért fogják, mert fáj a derekuk. Nekem is így volt, de pár hét alatt hála égnek elmúlt.
2008. júl. 3. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem abszolut nem fájt a derekam, csak éjszaka a csípőm, olyan 36.héttől.37.hétig a sport cípőm fűzőjét is magamnak kötöttem be állva,de valahova azért fől raktam a lábam hogy el érjem. Pedig nem volt kis hasam, a babóm 3680g és 54cm-el született.De van aki csak azért fogja a derekát, mert kicsi a hasa, és ki tolja hogy jobban látszodjon.Tisztelet a kivétel
2008. júl. 3. 18:18
 4/10 A kérdező kommentje:
igen én is erre gondoltam hogy sokan azérrt fogják a derekukat hogy jobban látszodjon a terhesség
2008. júl. 3. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Na azert aki azert fogja a derekat, h azt higgyek rola, terhes, vagy idosebb terhesnek higgyek, az mar elegge orvosi eset.. :)

En 14 hetesen, mikor pocakom nem volt, alig birtam fekudni es allni a derekfajastol. Akkor nem lehetett a suly miatt, mert nem volt.

Biztos van vmi magyarazata a derekfajasnak, es nem a kilo, vagy a gyerek sulya, mert hirtelen hizasnal, nem terhesseg eseten sem ereztem ezt a fajdalmat soha, pedig volt, h egy ev alatt 10 kilot szedtem fel.

2008. júl. 3. 20:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Én 19 hetes vagyok és azt sem mondhatom, hogy nagy a hasam, ennek ellenére akarva-akaratlanul rendszerint azt veszem észre, hogy fogom a derekamat. Mondjuk van egy egyszerű magyarázata, hogy miért: azért, mert néha már az őrület szélén vagyok a fájdalomtól. Állómunkát végzek, a nap végén már sírni tudnék. Sőt, néhány óra után már nem is a derekam fáj a legdurvábban, hanem a farcsontom és az egész fenekem.

Ez a nagy oka derékfájásnak, nem a pocakom mutogatása.

2008. júl. 3. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászóló vagyok. Elnézést, nem a derékfájásnak, hanem a fogdosásnak ez az oka.

A lehajolásról annyit, hogy nálam fizikai akadálya még nincs, le tudnék hajolni, de nem nagyon teszem, mert a doki szó szerint megtiltotta, másrészt pedig mindig attól félek, hogy ha egyszer lehajolok, akkor úgy maradok...

2008. júl. 3. 20:53
 8/10 anonim ***** válasza:
A medencecsont is tágul és emiatt fájhat a kismamák dereka már az első hetekben is.
2008. júl. 3. 20:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszeren megválltozik a tartásunk és ettől fáj. Nekem már nagyon korán elkezdett fájni, mondjuk én 18 éves koromtól idegbecsípődéses vagyok, és nem terhesként is sok gyaloglástól nagyon fájt. Mondjuk én még nem vettem észre magamon, hogy az utcán fognám a derekam, max itthon. A lehjolás szerintem csak alkat kérdése (nagyon remélem, hogy a végéig lehet).
2008. júl. 4. 09:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én végeztem egészségügyit és egy egyszerű oka van a derékfájásnak. A méh növekedésével a test súlypontja áthelyeződik és van akit ez mevisel, van akit nem. Nekem is vannak napok, amikor majd leszakad a derekam, és van amikor olyan érzés mintha elvágták volna. Szóval ez szerintem tök normélis, és a mutogatós orvosi esetekről annyit, hogy sajnos van ilyen.... találkoztam ilyennel :D

Boldog babavárást mindenkinek :)

2008. júl. 5. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!