Terhesen felfázással hova menjek?
Nögyógyász.
A nöknél a hugyuti problémát a nögyógyász nézi és orvosolja. Az urológus férfiaknak a nemi és húgyuti dolgait nézi.
Amíg nem érsz el egy orvoshoz addig is nagyon nagyon sokat igyál. Sokszor egy enyhébb felfázást ki is gyógyít ha óránként egy pohár folyadékot megiszol, vagy is a hugyhójagodat folyamatosan tisztítod és nem hagyod hogy a pangó vizeletben elszaporodjanak a kórokozók. Ez akkor is hatásos, ha nagy erös a fertözés már, akkor is csökkenti azt, de ha már túl sok a korokozó csak antibiotikum használ a teljes kigyógyuláshoz, de a tünetek csökkentésére a sok folyadék fogyasztás is jó.
Engem múltkor elkergettek a nőgyógyászatról.. urológiára kellett mennem. Bár hozzáteszem, hogy nincs fogadott dokim.
János kórház
szerintem a szülész-orvosodhoz. ha az nincs, akkor keress feltétlen! jobban jársz!
nekem terhesség alatt nem volt felfázásom, ellenben egy évet megelőzőlen 3 év hosszan tartó felfázás...
én 1x voltam urológusnál, ő csak pisit nézett, meg nem is volt nagy "szaki", és hát rájöttem én is, a nőgyógyász többet ér ilyenkor - ő pisi, vér, kenet vizsgálatot is csinált, amiből kiderült (1. ureoplasma, 2. e-coli, 3. candida) :)
Nem csak a férfiak mennek urológiára.
A "felfázá" egyértelműen urológia szakághoz tartozik.
Sokszor katéterrel vesznek mintát a hólyagból, hogy megállapítsák, hogy mi okozza a panaszokat. Ezt nőgyógyász nyilván nem végezheti.
Szóval urológiára menj mindenképp.
Az első válaszolónak jelzem, hogy sajnos elég sokat ültem màr az urológia várójában, de még sose voltam férfi ;)
Kérdező: én terhesen mindenképpen a nőgyógyásznàl/terhesgondozáson kezdeném. Onnan is elküldhetnek az urológiára. Nőgyógyásza válogatja, hogy kompetens-e e bben a témàban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!